недеља, 27. август 2017.

REVIJALNA DISCIPLINA

U rešavanju skandinavke posvećene mestu druženja uz tamburaše na 17. SES u Subotici, autora Ivana Rudića, najbolje se snašao Milutin Tepšić, pobedivši ispred Dragiše Cetića i Vladimira Šarića.

Prilikom dodele nagrada i priznanja napravljen je propust i nisu proglašeni najbolji u ovoj disciplini. Naknadno će im biti dodeljene knjige.

7 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

Najviše kolega je grešilo kod pojma LEBINA (mesto kod Paraćina).

IlijaO је рекао...

Najveća greška je ipak bila u opisivanju pojmova : "Uzvik za vabljenje svinja".Ja, neznalica, bio uvjeren da je to gici, gici, a ono ispade veni, vidi, VICI! a boginje GARIOLA umjesto VARIOLA ( čak nisam ni siguran da tu ima množine?), jer jedno od tumačenja kaže: Variola - Velike boginje su vrlo zarazna bolest uzrokovana virusom variole, koji pripada porodici Orthopoxvridae...)
Ako je ovo napisano točno,( ne tvrdim da sam u pravu), a dobro bi bilo čuti službeno tumačenje autora, onda križaljka nije ispravna a samim tim i nerješiva!

ENIGMOTEKA је рекао...

Ilija poenta je bila da svam se malo zavuku opisi.
Sve je ispravno i tačno, autor potpisuje.

IlijaO је рекао...

Haugh! Ili, neka bude tako, iako nije u redu!

Анониман је рекао...

A šta nije u redu?

Анониман је рекао...

Da li je ko osim pomenute trojke rešio ovu skandinavku. Ja priznajem da sam pogrešio u jednom slovu, u kome je verovatno većina pogrešila.
Najpoznatije englesko ime je DŽON, ali dobro autor je hteo da ga baš zakomplikuje.
Lozničanin

ENIGMOTEKA је рекао...

Bilo je ukupno 7 tačno rešenih skandinavki.