недеља, 12. јун 2011.

ERO ULAZI U ISTORIJU

Kikinđanin Slavko Bovan, rodom iz Mostara, najuspešniji je učesnik upravo završene 13. Enigmatske kolonije. Ovogodišnja manifestacija, koja je bila posvećena prerano preminulom članu Društva Milanu Milinu, okupila je istinske zaljubljenike u zagonetke iz Beograda, Skoplja, Pančeva, Surdulice, Belog Manastira, Crvenke, Novog Sada i naravno Sombora.



Prvog dana Kolonije održano je takmičenje u rešavanju zagonetaka. Zadatke je pripremio Željko Dimović. Prvo mesto sa maksimalnim brojem poena osvojila je Sofija Necin iz Novog Sada, ispred Ivana Andonova iz Beograda i Anice Milošev iz Crvenke.



U popodnevnim satima u klupskim prostorijama "Natoševića" odigran je turnir u super-kvizovci.
Trijumfovao je Slavko Bovan, ispred Mirka Rančića i Sofije Necin. Sudija turnira bio je Jovan Nedić.
U disciplini naslovnih anagrama, kao i prethodnih godina, nastalo je nekoliko briljantnih, a ovo su tri najbolja, po oceni žirija:
1. AMER ZAPRETIO S TROJKE ("Majstori za preokrete" - NBA finale, trojkama u zadnjim sekundama) - Slavko Bovan
2. UMNI KORISTIŠE SREDSTVA ("Ministarstvo dreši kesu") - Sofija Necin
3. ODU LI JOJ PARE ČANKU? ("Pokrajina odlučuje") - Sofija Necin


Drugog dana Kolonije održano je takmičenje u sastavljanju zagonetaka. Bilo je tri zadatka: ukrštenica sa upisanim pojmom MILAN MILIN, piramida sa upisanim pojmom ADA i rebus sa nacrtanom KUPOM.
Najuspešniji ovog puta bio je Slavko Bovan, ispred Željka Dimovića i Jovana Nedića.
Predsednik "Natoševića" pripremio je izložbu fotografija Milana Milina sa dosadašnjih Kolonija i njegovih radova.


Promociju časopisa "Favorit" i "Zagonetka" koje uređuje somborsko Enigmatsko društvo priredili su direktor "Skandi pressa" iz Novog Sada Ivan Rudić i urednik izdanja Željko Dimović.


Subotnje veče bilo je rezervisano za druženje enigmata u "Restorančiću" uz subotičke tamburaše.
I ove godine manifestacija koja je nekima "antistres terepija" i punjač pozitivne energije, opravdala je očekivanja. Bilo je kao i uvek prijatno, konstruktivno, radno i veselo.


Najuspešniji učesnik ovogodišnje Kolonije Slavko Bovan kao da je bio vidovit, pa je pre vremena počeo sa slavljem.
Ovogodišnju manifestaciju finansijski je pomogla Gradska uprava Sombora, obezbedivši sredstva za nagrade najuspešnijim takmičarima.
ED "Natošević" je Bovanu dodelio nagradu putovanje u Prag u organizaciji turističke agencije Ivontravel iz Novog Sada.
Somborski umetnik Srđan Bulat, svojim slikama i hrvatski enigmata Vjeko Hudolin, svojim knjigama su takođe nagradili najuspešnije učesnike Enigmokolonije.

15 коментара:

Mesud је рекао...

Bravo Ero majstore!!!

Jovan Nedić је рекао...

Informacija za one koji takvu obavijest nisu dobiti elektronskom poštom: galerija fotografija s 13. enigmatske kolonije nalazi se ovdje (iskopirajte tu adresu u svoj pretraživač):

https://picasaweb.google.com/100826999889140597268/13EnigmatskaKolonijaSombor1112VI2011?authkey=Gv1sRgCObot9DXzr6tJw#

ero је рекао...

Uz ovu Žecinu veselu reportažu i Jovaneve vesele slike, valja dodati i veselu vijest da je naš kolega Vjeko Hudolin na najljepši način opravdao izostanak sa Kolonije. Naime, postao je dupli djed. ČESTITAMO!!!!!

Анониман је рекао...

Честитам Ери, а свима хвала за лепо дружење! :) Ако Бог да, видимо се и догодине!

Софија

ivan је рекао...

Sjajan provod! Nadam se da se opet vidimo uskoro.

Ivan

Анониман је рекао...

Hvala domaćinima na gostoprimstvu, druženje je bilo pravo. Čestitke Slavku, a i ostalim učesnicima takmičenja - naravno i posmatračima. Veliko hvala Miri i Mirku na uloženom trudu da se prijatno osječamo u Restorančiću!
eroS

Анониман је рекао...

Nekoliko poruka za koloniste

I supruge ponekad tajno čitaju ove vaše tekstove, pa pazite šta radite. Željko, Željko...

Znam ja da je moj mužić vanserijski u svakom pogledu :)

Kada pogledam slike, moraću da razmislim da li ću ga ubuduće puštati samog u to veselo društvo. Gitare i violine na uvce...Hm, baš hoćete da ga pokravrite i navučete na poroke

Možda će se iskupiti ako obezbjedi još jedno putovanje za Prag... Ja se pakujem.

Pozdrav. Milijana B.

ero је рекао...

Javno obećanje za najbolju od svih žena - Može (Prag)!

A ono sviranje na uvce - Navukli me mangupi (ha-haaaaaaa)

PS. Žeco, otkrili su nam položaj. Moraćemo preći na skrivenu lokaciju

ero је рекао...

Obavljeno žiriranje prvog kola Memorijala Milana Milina. Dok čekam spisak autora svih poslatih anagrama i rebusa, evo popisa prva tri mjesta čije smo autore dešifrovali uz pomoć Žece na licu mjesta.

anagram
1. Ivan Andonov
2. Sofija Necin
3. Novica Lukić

rebus
1. Gojko Mandić
2. Zdenko Capan
3. Zoran Radisavljević

ero је рекао...

Rezultati će biti objavljeni u najskorije vrijeme (za dan -dva), a obavještenje da već stiže veliki broj radova za drugo kolo.

Тродимензионалац је рекао...

Поштовани Димовићу,
Прешао сам од Сурдулице до Сомбора 1.018км 769м и 254мм да бих видео мени драге: Жецу. Јована, Славка, Живанића, Бановића, Милутина, Прванова, Аницу, Софију, Ранчића, Николу, Ивана, Рудића,...И нека сам прешао, вредело је.
Хвала вам свима на дивним тренуцима, посебно председнику Жеци и осталим организаторима. Честитам Славку =Браво мајсторе= али ништа мање и Софији и остаим награђенима.
Ово дружење се не може ничим платити. Зато, Жецо не дозволите да се оно никада прекине.
Много поздрава из Сурдулице од Драгана Ристића.

ero је рекао...

Naravno, posebne pohvale idu na račun kolega koji stižu na Koloniju iz daleka. Ove godine titulu (i knjigu) dobio je Nikola Petkovski.

Organizatorima, svakako, valja nekoliko puta čestitati. Željko, Mirko i Mira zaslužuju da ih (po dobrom) stalno pominjemo. Nećemo ih mijenjati :))))

ero је рекао...

Kvizovka
MEMORIJAL ZVONIMIRA JURKOVIĆA
"MIHOVLJAN -2011"
Organizacijski odbor



Poštovani prijatelji !

Kao što smo se razgovarali na Enigmatskom vlaku turnir u kvizovci "Memorijal Zvonimira Jurkovića - Mihovljan 2011.", biti će održan 25. do 26. lipnja, 2011. godine.
Turnir će se održati u objektima Seoski turizam obitelji Turk ( Vinska kuća – Turk ), Vučetinec 107 b, 40311 Lopatinec. O objektima se možete informirati kod organizatora ili na www.seoskiturizam-turk.hr. Smještaj sudionika također je u lijepim dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama na imanju obitelji Turk. Uz doplatu. moguć je smještaj u jednokrevetnoj sobi.

Raspored natjecanja :

Dolazak u Čakovec i skupljanje u kafiću hotela "Park" na ulazu u grad ( kod rotora ), u subotu, 25.06.2011. do 9.00 sati , te zatim zajednički odlazak do Vinske kuće Turk, gdje će se turnir održati. Po dolasku izvršiti će se smještaj, prijava igrača, ždrijeb te započeti s natjecanjem. U nedjelju, poslije ručka, proglašenje rezultata i podjela priznanja. Turnir se odigrava na natkrivenoj terasi s pogledom na prekrasan vinogradski krajolik.

Cijena boravka za vrijeme turnira:

1. Dolazak u subotu ujutro, odlazak u nedjelju iza ručka
( pansion i nedjeljni ručak) : 350,00 Kn

3. Bez noćenja, ručak odnosno večera : 60,00 Kn po obroku


Na ponudi su izvrsna vina po pristupačnim cijenama ( kako je to vinska kuća, pivo i sokove osigurat će organizator ).

Za sudionike koji dolaze vlakom ili autobusom do Čakovca, prijevoz do mjesta boravka i igranja osiguran.
Za sve informacije i dogovore molimo nazovite Silvu i Ivana Čotića na tel, 040/347-106 ( poslije podne ), ili 098 426-910 ili E-poštom na adresu ivan.cotic@ck.t-com.hr

Prijave molimo poslati ili barem najaviti ( ukoliko niste potpuno sigurni ) do 17.06.2010. kako bismo imali dovoljno vremena za dogovore. Sigurno je da nećemo odbiti prijavu ni kasnije, ali bilo bi nam lakše da što ranije znamo što točniji broj sudionika.
Ujedno Vas molimo da o turniru obavijestite eventualno zainteresirane iz Vaše sredine, jer možda nismo uspjeli naći sve točne adrese.

Uz najsrdačnije pozdrave, do viđenja na turniru.


Za organizacijski odbor
Ivan Čotić

ero је рекао...

Gornji poziv stigao mejlom od Borisa Nazanskog, i uzet u ozbiljno razmatranje.

Giša је рекао...

Krivo mi je što nisam uspio obaveze premjestiti za sljedeći vikend, tada bih sigurno došao, a ovako mi ostaje žal za dobrim druženjem i još boljim društvom.

Sljedeće godine neću imati opravdanje, tako da mi ostaje da se pojavim. Još ako kolonija bude u M. Zvorniku, to će mi biti dva satića vožnje...

Još da vas obavijestim da je N. Petkovski stigao u Sarajevo, juče smo se malo družili, a glavni dio smo ostavili za četvrtak popodne. Tada će biti više vremena da mi prenese i utiske sa kolonije.