недеља, 18. октобар 2009.

КРЕЋУ "НАСЛОВНИ АНАГРАМИ"

Енигматско друштво "Др Ђорђе Натошевић" је давних година било први организатор наградног конкурса "Насловни анаграми". У циљу промовисања овог "бренда" ЕД "Натошевић" организује такмичење у састављању НАСЛОВНИХ АНАГРАМА које ће имати ЧЕТИРИ кола. Свако коло траје тачно месец дана, а сви анаграмисти су добродошли као учесници са неограниченим бројем анаграма. Сврха овог надметања је да, осим задовољства енигматске игре - прошири фонд тема подобних за анаграмирање. Обезбеђене су скромне награде за најбоље у сваком колу, док ће коначни победник бити анаграмиста који у четири кола освоји највише поена. Он ће добити титулу победника овог конкурса, пехар и још понешто.
Систем бодовања:
1. Свако коло се самостално оцењује и СВИ приспели анаграми су у конкуренцији
2. За свако коло прави се поредак првих десет анаграма који се вреднују оценама 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 и 2 бода, док сви остали анаграми који испуњавају услове конкурса добијају 1 бод.
3. Анаграме оцењује стручни жири, али је дозвољено и пожељно јавно коментарисање приспелих анаграма од свих посетилаца блога. Жири има права да се приликом доношења одлуке позове на аргументовано коментарисање квалитета анаграма у конкуренцији.
4. За коначан поредак узима се најбољи пласман анаграмисте у сваком колу. Дакле, боље је послати више одличних анаграма, јер се тако "одузимају" бодови конкурентима
5. Анаграми се шаљу мејлом enigmoteka@nadlanu.com, СМС поруком на 063 554 037 или писмом на адресу ЕД "Натошевић", 25000 Сомбор, Београдска 12.
Радови се одмах објављују на блогу и одмах ће бити подложни похвалама и критикама.
6. Последњег дана објављује се листа свих анаграма за то коло, а у наредних 5 дана објављују се резултати.
7. Пожељно је анаграме слати истог, или наредног дана кад се наслов појави у новинама.

ЗАДАТАК ПРВОГ КОЛА (ЈЕСЕЊЕГ):
Саставите анаграм од НАСЛОВА који је објављен на НАСЛОВНОЈ страни било ког ДНЕВНОГ листа у Србији, Црној Гори, Хрватској или Босни и Херцеговини у периоду од 19.10. до 18.11. 2009. године.

13 коментара:

Анониман је рекао...

Podržavam!!! Ero.

Анониман је рекао...

Informaciju o ovom takmičenju treba proširiti ne bismo li dobili veći broj učesnika a samim tim i veći broj dobrih anagrama. U tom cilju, već sam prikačio informaciju na enigmatskom forumu, a namjeravam da nekim enigmatima pošaljem SMS poruku. Sada čekamo sutrašnje novine pa da krenemo sa premetanjem. Opet Ero.

Анониман је рекао...

Подржавам, гледаћу да узмем учешћа.

Поздрав свим Нато шевићевцима!

Софија

Анониман је рекао...

Meni stiglo nekoliko poruka u kojima kolege oduševljeno pozdravljaju takmičenje u naslovnim anagramima. Iygleda da đemo sada novine čitati s posebnom pažnjom (makar naslove sa naslovne strane). Prve anagrame očekujem već sutra oko podne. Ero.

Анониман је рекао...

Izgleda na ćemo*

Анониман је рекао...

Сад грешком избрисах коментар. Надам се да ће конкурс бити занимљив. Наравно позив свим колегама да се укључе у акцију.
Ако се неварам, а проверићу, мислим да је у једном од циклуса насловних анаграма од пре двадесетак година стигло око 1000 радова.

eroS је рекао...

Ovo takmičenje treba pozdraviti, ali ima veliku manu: dosadašnja koja su organizovali 'genijalci' kriterijumi su bili strogo definisani: ja organizujem takmičenje, ja dajem temu za anagram, ja sam predsjednik žirija i ja sam pobjednik konkursa! Ja sam genije! To vaše takmičenje gdje pobjednik može biti bilo ko gubi smisao i ne znam zašto ste ga organizovali ako pobjednik nije organizator!
eroS

Анониман је рекао...

Za početak krećemo manje ambiciozno iako nam ne bi bilo krivo da stigle i više od 1000 anagrama. Ero.

Анониман је рекао...

stigne*

Анониман је рекао...

Ero, steta sto to S nisi stavio ispred pa bi nas bilo vise :-))
Samo da se tuspasim pa odoh po novine....:-)
Ljubica

Анониман је рекао...

a kako se dokazuje postojanje naslova

Анониман је рекао...

Treba napisati nayiv novina (navesti i datum). Ero

Анониман је рекао...

Evo da pokažem jedan od načina slanja anagrama (druga tri su na mail, SMS-om i pismom)
Naslov iz današnjeg Blica:
KUSTURICA POSTAO KOZAK
Anagran: TAKO POKAZA - ISTOK U SRCU!
Slavko Bovan
PS. Jesam li prvi (poslao)?