субота, 10. август 2019.

LOGO 19. SES


Zoran Milunović šalje predlog za logo 19. Susreta enigmata Srbije, te vas molim da se izjasnite o ovom idejnom rešenju.

12 коментара:

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Bogami, dobar je! Zašto da ne?

Žeca је рекао...

Meni se baš dopada.

Анониман је рекао...

Nema nas mnogo
al' imamo logo.

Анониман је рекао...

Ma, nek' nas bude
i duplo manje,
opet, to nije
onakvo ... stanje.

Анониман је рекао...

Biće nas dovoljno
i to veoma povoljno!

Zoca је рекао...

Poštovane kolege,

Kako kome, ali, uglavnom, ide vam kazivanje u stihovima. Neko omaši metriku, opet, mi smo amateri u tome, pa nam nije zameriti. Ali, ja sam utrošio vreme da osmislim i sačinim ovaj logo, te Vas stoga molim da ne skrećete sa teme bar na ovoj objavi. A o temi se može i u stihovima, na volju Vam. Kako i sam ponekad sročim nešto stihovano, evo primera:

Evo, ja baš sada
gledam ovaj logo
i razmišljam šta bih
tu izmenit' mog'o.

Zoran Milunović

Žeca је рекао...

Petorica članova Predsedništva se izjasnilo da se slaže sa predlogom za logo SES (Banović, Dodevski, Žugić, Radisavljević i Dimović).

Бранислав Никић је рекао...

Ја бих да похвалим лого и да кажем да је, по мом мишљењу, ово најлепши лого од свих претходних који су се односили на СЕС. Не кажем то да би се улагивао Милуновићу или Жеци, већ зато што стварно то мислим. И ја се бавим графичком припремом, па добро знам како је тешко неке ствари одрадити, али колико год да сте вешти у графичкој припреми, најважнија је сама идеја. Овде је зато на првом месту сјајна идеја, а затим сјајна илустрација.

Анониман је рекао...

Zanimljiv logo.
Možda bi trebalo devetku podići u pravcu olovke.

S, Perić

Zoca је рекао...

Bane,

Hvala za povoljnu ocenu. Prošlogodišnjim radom sam, delom, pokušao da promenim uvreženo mišljenje da je za logo Susreta potrebno uzeti grb grada domaćina i staviti mu mrežu ukrštenice, slova i slično, pa eto rešenja. Iz istog razloga sam i ovaj uradio ovako. Svaki grad ima barem poneku znamenitost, neke svoje simbole koji ga čine prepoznatljivim, te se može logo praviti oslanjajući se na tako nešto. Vrnjačka Banja ima toga dosta - Gočko, Zamak kulture, Most ljubavi, a ja sam se odlučio za fontanu koja je u Centralnom parku, ideja sa njom mi je odmah došla. A samo izvođenje grafičkih radova mi je bila muka koju ne bih da ponovo prolazim. Ali, makar i samo za tvoj komentar, pa je vredelo:)

Zoca је рекао...

Sretene,

Probao sam i sa podignutom devetkom, a i sa spuštenom olovkom. E, sad... Iskreno, i meni se više sviđa kada su olovka i devetka u istoj ravni, ali sam prvo ''progutao najveću žabu'', desni deo slike sa slovima i mlazevima. Nakon toga, jednostavno, nije bilo mesta. Jer, bilo koje od navedenih pomeranja traži menjanje, da devetka ne zakloni mlazeve, ili spuštanje datuma i mesta ukoliko pomerim olovku. Ako baš ne insistirate (ti i još neko, možda), ne bih da se hvatam u doradu.

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Ne bih menjao ništa. Po meni je jednostavno i estetski lepo...