недеља, 18. фебруар 2018.

JUČE U MAŽESTIKU














Redovna godišnja skupština ESS
Beograd, 17. februar 2018.
Foto: Miroslav Cvetković

12 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

Svima smetaju anonimni komentari!
Posmatrač je uvek bio lepo ugošćen u Somboru!

Анониман је рекао...

Posmatrač u Somboru beše samo jednom i bi lepo ugošćem, ali nažalost na jednom pogrebu, a ne onako kako ti misliš, domaćine!

Posmatrač

Luka је рекао...

Dva dana promišljah da li se oglasiti ili ne, pa se ipak okuražih.

Svjestan sam da nije moje da se "mešam" u Vaše stvari, no obzirom da sam na spisku članova za 2018. za koji je na vrijeme plaćena članarina, smatram se punopravnim članom ESS-a makar da iznesem svoj stav, te postavljam pitanje.

Predsjedniče, ne znam koja ti je bila zvijezda vodilja da u ime Predsjedništva (ne ulazeći u "statutarnost" ) iz Saveza isključuješ klub sa 80-ak "nedužnih" članova EKK, od čega 10-ak također nedužnih članova prijavljenih u ESS, radi "ispada" pojedin(a)ca? Zašto isti aršin nije upotrebljen na druge klubove u sličnom slučajevima?

Vjerovao sam da će na Skupšini ipak prevladati glas razuma, no moram priznati duboko me razočaraste! Prema izrazima Vaših lica na priloženim slikama, može se zaključiti da i sami ostadoste zatečeni donešenom odlukom, jer se doimate kao da ste na nekoj komemoraciji. Uostalom, tako se i treba ponašati kad te "napušta" najveseliji, najbrojniji, najaktivniji, naj ... klub!

Nedjeljko Nedić је рекао...

El Presidente, valjda si sada zadovoljan. "Nepoćudnih" više nema i tebi i tvojima je srce na mjestu. Mislim da je red da ESS EKK-u vrati uplaćenih 10.500 dinara. Svašta!

ENIGMOTEKA је рекао...

Luka i Nedjeljko neka bude da sam glavni krivac ja, mada to UOPŠTE nije tako!
Vi najbolje znate ko je najveći krivac za nemile događaje na srpskoj enigmatskoj sceni u poslednjih par godina. Ja sam na čelu ESS svega godinu dana. Članarina koju ste uplatili je uredno vraćena Slavku Bovanu.

Miroslav Cvetković је рекао...

Prve četiri nisam ja uslikao.

Luka је рекао...

Željko, zahvaljujem ti se na javljanju, mada nisam dobio odgovor na postavljena pitanja.

Ti mi imputiraš za znam "krivca", no ja nisam kompetentan da donosim sud, a prema piskaranjima iz kojekakvih pobuda, čovjek nema dovoljno relevantnih podataka da se donese pravi zaključčak. No, Ti kao predsjednik, vjerovatno si imao podrobnije podatke, na temelju kojih si donio svoju radikalnu odluku, i ustraješ u njoj.

Uostalom, ako se zna "najveći krivac", kao što ti tvrdiš, zašto iz ESS-a nije isključen samo on, već i deset drugih "nedužnika" sa čitavim "njegovim" klubom? Što su oni skrivili?

Zašto "vodstvo" Saveza nije transparentno, i ne poštuju važeće akte (Statut, odluke Predsjedništva ...) i vlastite procedure (date ultimatume ....), i zašto ne primjenjuju isti aršin za sve svoje članove i članice (misli se na klubove, sekcije ...).

No, tko sam ja, odnosno tko mi daje za pravo, da prozivam i miješam se u rad Predsjednika i Predsjedništva ESS-a, kad uopće nisam član istog, obzirom na uredno (u paketu) vraćenu "moju" članarinu uplaćenu ESS-u. Doduše trebalo 20-ak dana da se skuži da na računu ima nešto "tuđih" para.

Predsjedniče ESS-a, oprosti što uzurpirah prostor na tvom blogu da postavljam neumjesna pitanja. Stoga možeš slobodno izbrisati ovaj komentar, kao što je izbrisano i onih pedesetak komentara (uz popis članova ESS-a), u kojima je bilo (bez obzira na anonimnost) kulturnih i zanimljivih pitanja, a koja su nažalost ostala bez odgovora. No, u toj polemici bijaše (uredno potpisanih) pojedinaca, koji su čak što više članovi togi takvog ESS-a, čija je retorika "debelo" izašla iz okvira subotičkog "Mirovnog kodeksa", a za to, prema mom saznanju, Ti kao Predsjednik sa vodstvom Saveza, niste našli za shodno da to javno "sankcionišete".

Od mene toliko (za sada).

Vita jela zelen bor ...

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Поштовани господине Лука (претпостављам Павичић!)
Потражио сам у адресару Енигматског савеза Србије вашу адресу (е-маил, тел.
број или адресу стана) да Вам се јавим и дам неколико одговора. Зато, што сте ме у вашем горњем коментару прозвали (мада индиректно- али се види да сам Вам ја постао жртвени јарац).
Мој принцип, а и других чланова Савеза је да вам не реплицирамо јавно на Ваше прозивке (не мислим лично на Вас) ма какве оне биле. Жеља нам је да колико толико утишамо ову ситуацију која је изазвана од стране других...
Вама бих радо пружио неке одговоре, уколико ми јавите како да Вам их упутим.
Јавно сигурно нећу. Надам се да ће те прихватити моје наведене разлоге. Очекујем ваш одговор. Моја е-маил адреса је
zivadin947@gmail.com Поздрав Жаивадин

Анониман је рекао...

ћу, ћеш, ће, ћемо ЋЕТЕ, ће

Luka је рекао...

Poštovani gospodine Živadine, dobro pretpostavljate: ja sam Luka Pavičić iz Splita. Do "jučer" preko EKK-a bijah član ESS-a, što mi je, prema meni dostupnim informacijama, "samovoljnom" odlukom aktualnog Predsjednika ESS, to ove godine uskraćeno. Slijedom tih i takvih saznanja, uslijedila su gornja pitanja, smatrajući da ih upućujem najkompetentnijoj osobi, koja mi na njih može najbolje odgovoriti.

Ako ste Vi u Savezu usvojili princip da na prozivke ne replicirate javno, "prozvani" mi je mogao odgovoriti osobno, na moj e-mail, jer ga on sigurno ima (a vjerujem i još poneki član Predsjedništva). Nadalje, da je Predsjednikov komentar od "19. фебруар 2018. 19:33" sadržavao odgovore na postavljena pitanja, zasigurno ne bi bilo mog noćašnjeg komentara, s pitanjem "o primjeni istog aršina za sve članove i članice Saveza", u kojem ste se Vi našli "indirektno prozvanim".

Lijepo je to što mi Vi želite "pružiti neke odgovore", no ja bih volio da mi na njih odgovori Predsjednik, za kojeg, ne želeći Vas omalovažavati, smatram da je za to kompetentniji.

Nedjeljko Nedić је рекао...

NOvac je vraćen i u to je u redu, a sve drugo ništa ne valja. Bvana znam od 1983. i nitko mi ne treba govoriti tko je i kakav je.

Giša је рекао...

Baš mi je drago što sam propustio jučerašnju prepisku...