среда, 21. фебруар 2018.

DAN ENIGMATA SRBIJE

Od 2010. godine srpski enigmatski poslenici obeležavaju svoj praznik 21. februar, kao DAN ENIGMATA SRBIJE.  Kako je u osnovi za određivanje ovog datuma bila ZAGONETNA SUBOTA, srednjovekovni narodni praznik kolektivnog usmenog zagonetanja, a kako se ona svake godine pomera, to je odlučeno da obeležavanje ovog datuma bude na dan kada te godine pada ZAGONETNA SUBOTA. To je ove godine bio 17. februar.
Enigmatski savez Srbije čestita ovaj praznik svim srpskim zaljubljenicima u enigmatiku i želi im puno uspeha u radu.

Predsednik ESS
Željko Dimović

4 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Moj bivši predsjedniče, pa danas je 26. veljače!

IlijaO је рекао...

Za dobre želje nikad nije kasno!

Luka је рекао...


Sa malim zakašnjenjem (5-10 dana) Dan enigmata Srbije čestitam tebi bivši Predsjedniče i svim istinskim enigmatima Srbije, ljubiteljima zagonetaka, ali ne i "zagonetnosti".

Moje anagramsko viđenje osmogodišnjice ustanovljenja Dana enigmata Srbije

SAN MEGDANA - BIRTIJE! (Enigmoteka 2010.)
ANAGRAMIST BDIJE, NE! (TIO 2014.)
BEDAST MANIR GENIJA (TIO 2018.)



Ako je suditi po slikama pod naslovom "JUČE U MAŽESTIKU" (недеља, 18. фебруар 2018.), Dan enigmata Srbije sa 21. februara ove godine prebačen na Zagonetnu subotu 17. februara, prošao je u "vedrom" raspoloženju, mada su izrazi lica sudionika vrlo "zagonetna".

PS: Srećom datumi uvijek mogu prepraviti!!!

IlijaO је рекао...

Da mi oprosti blogogazda i predsjednik, ali nešto ovdje nije u redu: sve mi se čini da datum objave posta nije sukladan datumima komentara! A gotovo sam siguran da sam komentar pisao istog dana, kao repliku Neneu!