петак, 22. април 2016.

Novi uspeh đurđevskog majstora anagrama


Završeno je prvo kolo V ciklusa "Naslovnih anagrama", konkursa koji tradicionalno organizuje ED "Dr Đorđe Natošević". Start takmičenja protekao je veoma ujednačeno, uz kuriozitet da je sa dva druga mesta najviše bodova osvojio mladi Kristian Knežević iz Đurđeva. Efektne pobedničke radove imali su Zoran Radisavljević (minijature), Darko Marković (aktuelnosti) i Mirko Rančić (Crven ban), a dobrim plasmanima istakli su se još Dragiša Cetić i Svetlana Jorgaćijević. 

U glasanju je učestvovalo 13 enigmata iz Srbije i inostranstva, koji su davali ocene po sistemu 3-2-1. 

Generalni plasman nakon prvog kola: 1. Kristian Knežević 8 bodova (0-2-0-0-0), 2. Zoran Radisavljević 7 (1-0-0-0-1), 3-4. Darko Marković, Mirko Rančić 6 (1-0-0-0-0), 5. Dragiša Cetić 6 (0-1-0-1-0), 6. Svetlana Jorgaćijević 6 (0-0-1-1-1), 7-8. Boris Nazanski, Sofija Ikonić 3 (0-0-1-0-0), 9-10. Nikola Petkovski, Tomislav Popović 2 (0-0-0-1-0), 11-17. Mirka Šajić, Ilija Ozdanovac, Luka Pavičić, Branislav Nikić, Radojica Jovičić, Miodrag Bata Babović, Nenad Savić, bez bodova. 

U svakoj kategoriji bodove osvaja pet najboljih autora, po sistemu 6-4-3-2-1. Kod istog broja bodova u prednosti je anagramista koji ima više pobeda, zatim se gledaju druga mesta, itd.

7 коментара:

N. Petkovski је рекао...

Čestitke najboljima, a i ostalima.

Zar ne bi trebalo dati i tabele pojedinačno po kategorijama, a ne samo generalni plasman? Tako bi se jasno videlo koji je takmičar za koju kategoriju i koliko poena dobio.

Бранислав Никић је рекао...

Čestitke pobedniku i prvoplasiranima.

Svetlana је рекао...

Čestitke najboljima i od mene!

N. Petkovski је рекао...

Kad pogledam rezultate koje je objavio Zoran Radisavljević na njegovom blogu i ove ovde, ne mogu da nađem korelaciju. Tamo imam 1 bod (dakle jedno treće mesto) u kategoriji minijatura i 6 bodova u "vulgarnoj" kategoriji (jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mesto), pa mi sad objasni kako je to u generalnom plasmanu 2 boda.

Анониман је рекао...

Sve je to misteriozno glasanje, nigde kako je ko glasao. Na kraju ce da pobedi: POGODITE KO.

Svetlana је рекао...

Nikola, za generalni plasman samo najboljih pet radova iz svake kategorije dobijaju poene. Najbolji dobija 6 poena, drugoplasirani 4, sledeći 3, pa 2, a petoplasirani dobija 1 poen.

Anagram UNAPREDI POETSKI deli deseto i jedanaesto mesto u kategoriji minijatura, tako da za njega ne slede poeni.
NAJPLEMENITIJI SEKS BI: KUR U ZORU deli 4. i 5. mesto u crvenbanskoj kategoriji, pa se za to dobija 2 poena.
Ukupno: 0+2=2

Nadam se da sam pomogla. :)

N. Petkovski је рекао...

Ma znao sam da je tako i da se na taj način dolazi do broja bodova, ali sam hteo malo da isprovociram mog zemljaka Željka da objavi sve rezultate i tabele, kao što je to uradio Zoran na blogu ŠMEK, da ne moramo da trčimo sa bloga na blog :):):)

Ipak hvala ti, a posebno mi je drago što je pomoć stigla od osobe koje ima tako lepo ime (uzgred to je ime moje mlađe ćerke, zato je tako lepo :):):))