субота, 5. март 2016.

POČINJEMOOO


Enigmatsko društvo “Dr Đorđe Natošević” organizuje PETI CIKLUS (internetsko izdanje) nagradnog konkursa u sastavljanju “Naslovnih anagrama”. Ovo tradicionalno enigmatsko takmičenje, jedno od najstarijih u regionu, sastojaće se od TRI kola od po 15 dana. 
Prvo kolo traje od 05. marta 2016. (od 00.00 h) do 19. marta (do 24.00 h). 

PROPOZICIJE: 
1. Pravo učešća imaju svi ljubitelji enigmatike. 
2. Od bilo kog naslova (iz bilo kog lista iz Srbije, BiH, Hrvatske ili Crne Gore ili njihovih online izdanja) treba napraviti čist anagram. Uz anagramirani naslov OBAVEZNO treba navesti naziv lista, datum i stranicu, te se potpisati imenom i prezimenom. Ako su naslovi iz internetskih izdanja treba prikačiti i odgovarajući link. Nemojte uzimati naslove sa sajtova medijskih kuća i agencija koje nemaju štampano izdanje novina! 
3. U svakom kolu ocenjivaće se radovi u tri kategorije: Minijatura (naslovi do maksimalno 15 slova), Aktuelnosti (od 16 do 40 slova) i Crvenbanski (do 40 slova). 
4. Svaki anagramista u toku jednog kola može da ima najviše DVA takmičarska rada po kategoriji. 
5. U ocenjivanju radova mogu da učestvuju svi. U svakoj kategoriji biraju se tri najbolja anagrama i daje im se 3, 2 i 1 poen. 
6. Takmičari mogu u svakom kolu da dodele sebi maksimalno jedan poen i to samo za jedan sopstveni anagram. 
7. Autori pet najboljih anagrama u svakoj kategoriji dobijaće bodove po principu 6-4-3-2-1. Takmičar koji nakon tri kola skupi najviše bodova biće šampion u sastavljanju “Naslovnjaka” za 2016. godinu. U slučaju istog broja bodova, gledaće se ko ima više "šestica", zatim "četvorki", itd 
8. Radovi se šalju na mejl: enigmoteka@open.telekom.rs ili na adresu: ED “Natošević”, Beogradska 12, 25000 Sombor. Tokom takmičenja prispeli anagrami biće objavljeni na blogu. 
9. Na kraju takmičenja, biće obavljen i izbor najboljih “Naslovnjaka” u 2016. godini. Od nekih nagrada sigurno je da će biti dodeljene enigmatske knjige našeg člana Zorana Radisavljevića, a moguće je i da bude još darodavaca.

Radi lakšeg evidentiranja sugerišem ovakav način pisanja: 
ANAGRAM 
“Naslov iz novina” 
Naziv lista, datum i broj stranice. 
Srećno nam svima i ugodna nam zabava!

5 коментара:

Quizmaster је рекао...

Od Kristiana Kneževića:

EVO, DOBRO NAVRLA VODA NAPADA NASIP! ("Na Savi redovna odbrana od poplava")
Dnevnik, 5. mart 2016, 7. strana

IlijaO је рекао...

Mala, bezazlena opaska:
Prenešeno sa Žecina bloga( jedna od točaka propozicija takmičenja)
"8. Radovi se šalju na mejl: enigmoteka@open.telekom.rs ili na adresu: ED “Natošević”, Beogradska 12, 25000 Sombor. Tokom takmičenja prispeli anagrami biće objavljeni na blogu."

Sukladno gore rečenom, smatram da nema potrebe uratke objavljivati kao komentare na blogu a što se vrlo lako može dovesti u svezu s favoriziranjem ili protežiranjem kako uradaka tako i autora !( Ovaj puta autor ni kriv ni dužan)
Naime, još jutros sam poslao nekoliko uradaka, pa još nisu vidjeli svjetlo dana i to smatram u redu, dok ih organizator javno ne objavi na blogu.
A ti si , Zorane, zlouporabio ( svoj status u društvu) i odredbe koje jasno stoje u propozicijama Petog ciklusa "Naslovnjaka" ( Vidi post "Poćinjemooo").
Ja osobno smatram ovaj anagram nevažećim, jer nisu ispoštovana pravila natjecanja, i bilo bi dobro zbog svih da se to više ne ponavlja.

Quizmaster је рекао...

Primedba nema nikakvog smisla.

Pod jedan, ovo je takmičenje zamišljeno kao druženje preko interneta i potpuno je otvorenog karaktera, zna se ko je sastavio anagrame.

Da li će ih objaviti predsednik ED "Đorđe Natošević" (koji ima raznih obaveza) ili njegov saradnik i zamenik (koji je malo češće na internetu), totalno je nebitno. Igra teče svojim tokom, a na kraju Žeca napravi rezime i pošalje radove na glasanje.

Dakle, tvoji anagrami će biti objavljeni kad Žeca stigne do kompjutera, a dotle možete i ti i bilo ko da radove šaljete direktno na blog (kao što je to rađeno i na nekim prethodnim konkursima). Dan-dva ranije ili kasnije ne igra nikakvu ulogu, stoga su izrazi poput "zloupotreba" i "favorizovanje" potpuno neprimereni.

Quizmaster је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Quizmaster је рекао...

Od mene za početak:

GLUPI VO, GEAK, OPLOĐAVA IM U "FARMI"! ("Filip povalio Gogu među kravama")- Kurir, 5. mart, 22. strana

VIČETE "PENAL!"? IŠ! ("Ne plačite više") - Dnevnik, 5. mart, 26. strana

IZJAVOM RAZJEBO ŠUPKA! ("Zmaj je bruka za Šipovo") - Blic, 5. mart, 22. strana

ISPADE, ŠTETNO JE AKO TRAŽE PENAL I KMEČE! ("Komšije, prestanite da plačete kao žene") - Informer, 5. mart, 30. strana