уторак, 15. септембар 2015.

SEVDAH VIKEND

 Most na Miljacki

 Vrelo Bosne

 Ispod Starog mosta

 Ispred manastira Tvrdoš

 Ispred hotela "Platani" u Trebinju

Prelepi Dubrovnik

19 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

Marko je krenuo s tatom na "Sevdah vikend" kako bi se uverio da se nije lako "izboriti" sa 40 koleginica.

ENIGMOTEKA је рекао...

"Sevdah vikend" obuhvatio je posetu Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Dubrovniku i Andrićgradu :)

ENIGMOTEKA је рекао...

Panoramsko razgledanje i obilazak Sarajeva: Stup, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, mostovi na Miljacki, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Baščaršija, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga…
Kafa iz fildžana, originalne sarajevske pite i nezaobilazni ćevapčići na Baščaršiji... Odlazak do Ilidže i vrela Bosne...
Druženje medicinara u Sarajevskoj pivnici i etno konobi hotela uz živu muziku...

ENIGMOTEKA је рекао...

Par sati provedenih u Mostaru...sasvim dovoljno za obilazak Starog grada i Starog mosta :)

ENIGMOTEKA је рекао...

Poseta Trebinju je posebna priča...
Odlazak do manastira Tvrdoš (5 km udaljen od grada), manastira posvećenog Uspenju Presvete Bogorodice, zadužbina kralja Milutina s’kraja 13 veka. U ovom manastiru je zamonašen Sv.Vasilije. U okviru manastira je i podrum vina gde se može degustirati kvalitetno Tvrdoško vino.
Stari grad Kastel, Sahat kula, Osman pašina džamija, Korzo sa Trgom Slobode i Trgom pjesnika (gde se nalazi veliki broj Dučićevih poklona gradu, stoletni platani, spomenici Dučiću i Njegošu, katedrala iz 1884.), kao i crkva Sv.Preobraženja...
Zajedničko druženje u restoranu "Stara Hercegovina" kod gazda Šaka...

Анониман је рекао...

Da li si video SERU u Trebinju??

ENIGMOTEKA је рекао...

Pokvario bi mi lepe trenutke provedene u Trebinju :)

ENIGMOTEKA је рекао...

Dubrovnik priča za sebe...prelep grad :)

ENIGMOTEKA је рекао...

Sem Sarajeva ovo je moj prvi susret s ovim gradovima...

Анониман је рекао...

E moj Željko, taj što te pita za SERU ti je USRAO blog. Uvek ti neko smrdljivo govno zagovni raspoloženje. Ali šta se može, to je bolest brate, a vi medicinari mu pomozite, pustite vodu da ode u kanalizaciju.

J.J.

Анониман је рекао...

Seronja JJ, vraćaj se brzo u LUDARU jer ti je tamo mesto, ne znam ko te je pustio pre vremena, treba da se lečiš.

Doktor Krsmanović

Анониман је рекао...

E, "doktore", "doktore" Krsmanoviću. Neko bi možda rekao "da se praviš lud", ali nije tako, ti JESI LUD. Ja sam doktor primarijus u ludaru u koju si ti smešten, ja sam te primio kao najteži slučaj ludosti, nadajući se da ću uspeti da te izlečim, ali uzalud, ti si nepopravljiv, neizlečiv slučaj, na tebe studenti mogu da uče kako je psihijatrija, nažalost, nemoćna da te izleči. Neću te lagati, ali ostalo ti je još malo, već si na kraju, pa ćemo se svi spasiti od tebe. A tamo gde ćeš otići, e neka se i bogu neko smiluje.

J.J.

Анониман је рекао...

Provereno, izvesni MM je bio u ludari, ako si to ti, ja ti tu ne mogu pomoci.

Doktor Krsmanovic.

Ps. Telefonom je pozvana LUDARA u Beogradu, gde su dobijene informacije da je na lecenje primljen pacijent iz Vladicinog Hana, i da mu posete nisu dozvoljene.

Миле Јанковић је рекао...

To je onda MANDRAK bio u ludari.

Миле Јанковић је рекао...

Ja ssm ovo gore samo konstatovao na osnovu prethodnih komentara.

Mandrak је рекао...

Urnebesno. Donekle sam polaskan što ste toliko opsednuti Mandrakom, to je valjda dokaz da moj enigmatski rad nije sasvim nezapažen, a odnekle sam zbunjen tolikom količinom pakosti u tako maloj grupi beznačajnih ličnosti. Ako od toliko stvari koje stoje na raspolaganju sredovečnim ljudima i starcima ne možete da pronađete ništa preče od pisanja budalaština po blogovima, to je već samo po sebi dovoljno tragično i ne zaslužuje nekakvu oštru reakciju. Ispravnije je žaliti takve ljude nego se ljutiti na njih. Dakle, ja se stvarno više ne ljutim, odavno sam izmerio vaše moralne i intelektualne mogućnosti, i mogu da pretpostavim u kom pravcu će se kretati vaše vođene fantazije. Samo napred, više se neću javljati.
I najljubaznije molim dragog kolegu S. da me više ne obaveštava o majmunisanju.

Mandrak je, uzgred, proveo dosta vremena u psihijatrijskim ustanovama, i to kao student koji je morao dva do tri puta nedeljno da prisustvuje vežbama. Međutim, ludake kakvi se skupljaju na ovom blogu sam, bogami, viđao samo u filmovima strave i užasa.

Анониман је рекао...

Lepo sam ti ja "doktore" Krsmanoviću rekao da se na tebe kao neizlečivog uče studenti, eto vidiš i Mandrak te naučio. I istina je da "Telefonom je pozvana LUDARA u Beogradu, gde su dobijene informacije da je na lecenje primljen pacijent iz Vladicinog Hana, i da mu posete nisu dozvoljene." Samo si se malo zajeb'o, primljen je na šalteru informacija čovek iz Vladičinog Hana koji je hteo da poseti TEBE- odavno primljenog pacijenta na lečenje (verovatno mu trebaš jer radi doktorsku disertaciju), ali mu poseta nije dozvoljena, jer si ... i sam znaš šta si, ne moraju baš svi da saznaju. Naša bolnica ipak čuva tvoj integritet.

J.J.

Анониман је рекао...

Pa Tupadżija je zaštitnik lopova i ludaka, to je opštepoznato.

Анониман је рекао...

A opštepoznato je da si ti ludak, pa prema tome Tupadžija je i tvoj zaštitnik, pa pokloni mu se, niko te jadniče sem njega ne štiti.