четвртак, 25. јун 2015.

RADOVI KOLEGA (160)

Palindromni indirekt (6,7)
Mišice bogatog seljaka!
Autor: Milan Žarkovački

12 коментара:

N. Petkovski је рекао...

KULAKA BICEPSI = ISPECI BAKALUK

Ilija Đurković је рекао...

Odličan rad! Ipak, mislim da je bolje da je predstavljen kao povratni obratni indirekt.

Quizmaster је рекао...

Da, onda bi fraza bila kvalitetnija: bicepsi kulaka.

Žeca је рекао...

Rešenje je ispravno.

Žeca је рекао...

Milan stasava u odličnog sastavljača.

IlijaO је рекао...

Nikola. Nisi stavio primjedbu( iako si ti riješio zadatak) na postavku rečenice "Kulaka bicepsi", kao onomad kad je bio u pitanju rebus sa glagolom na kraju! Znači da nisi dosljedan u tumačenju pravopisa niti u pravilu o slaganju rečenice.
Po meni, ovo je nategnuto i bolje zvuči "Bicepsi kulaka"( a u čemu se slažem komentarima kolega prethodnika).
Ili ćeš se složiti sa mnom, odnosno da radi ljepote zagonetke treba imati pjesničku slobodu!

Milan Žarkovački је рекао...

Hvala na pohvalama, a i na pokudama, tj. sugestijama!

N. Petkovski је рекао...

Ilija ne preteruj, ne budi cepidlaka i ne teraj mak na konac! Apsolutno se slažem sa svim komentarima. I kad sam rešio zadatak sam hteo da napomenem upravo tu nepravilnost ili ako hoćeš nategnutost. Nije me bilo volja da to uradim jer sam bio veoma umoran od drugih obaveza taj dan. Kasno uveče sam došao kući i pogledao šta ima po blogovima, rešio sam konačno KALAFAT - KALAFATI u 22,09 sati, prešao na ovaj palindromni indirekt, pa ako vidiš rešenje sam poslao u 22,20. Za mene je bilo važno samo to da sam rešio zadatak, pa sam se onda bacio na rešavanje sledećeg zadatka - dve ukrštenice sa Borisom Bekerom, poslao rešenje u 22,45 i otišao na spavanje. Inače, apsolutno je tačnije BICEPSI KULAKA bez ikakve dvojbe i ne radi se ni o kakvoj mojoj nedoslednosti u tumačenju pravopisa niti u pravilu o slaganju rečenice, niti odnosno da radi ljepote zagonetke treba imati pjesničku slobodu! Ne znam zašto te sve to tako pogodilo, bez razloga. Ako sam ja onda (sa glagolom) objasnio nepravilnost, sada su drugi objasnili ovu nepravilnost, a ja se slažem potpuno da je nepravilno. Jednostavno danas nisam otvarao ovaj blog i nisam video tvoj komentar, video sam ga sad tri sata kasnije, pa evo ti sad moj odgovor. Nadam se da si sad potpuno miran :):):)

IlijaO је рекао...

Daj ne srdi se, kako bismo inače tupili i oštrili! Pozdrav!

N. Petkovski је рекао...

Ma, ne srdim se. Naprotiv! Vidiš ove :):):), je l' ti sad jasno?

IlijaO је рекао...

Ima jedan zgodan film Dejana Aćimovića. "Je li jasno, prijatelju?", pa si me podsjetio na njega! U svakom slučaju, nema ljutiš među nama! Dapače, može samo služiti kao poticaj mlađima da bruse sebe zbog kvalitete i ispravnosti zagonetaka. Ne bih ja sada volio da mladi kolega Žarkovački misli da ja kudim njegov rad, dapače, svaka naša, pa i rasprava drugih, ( kad je konstruktivna, smislena i argumentirana) mladim kolegama može samo biti "škola", ako je shvate kao sugestiju a ne pokudu ili nipodaštavanje njihove volje i truda.
Dakle, pohvala i podrška Žarkovačkom i nek samo radi!
A tebi Nikola tri puta LIKE!

N. Petkovdki је рекао...

Hvala za tri LIKE, pa mogu li sada da LIKUJEM :):):)