субота, 6. јун 2015.

DRUGI DAN ENIGMATSKE KOLONIJE






Subotnje popodne u prostorijama "Natoševića", inače veoma bogato sadržajem, počelo je prelistavanjem enigmatske štampe iz Hrvatske koje je učesnicima "Enigmokolonije" doneo Josip Dubrović.

Odigran je kvizovkaški turnir na kojem je učestvovalo 8 igrača. U zanimljivom finalnom duelu Branislav Nikić je pobedio Mirka Rančića. Na turniru su pored njih dvojice još učestvovali: Sofija Necin, Mira Rančić, Danijela Milunović, Josip Dubrović, Ilija Ozdanovac i Milutin Tepšić. Sudija turnira u kvizovci bio je Zoran Radisavljević.

Posebno raduje činjenica da su se posle dužeg vremena na jednom kvizovkaškom turniru pojavile tri dame.

Ostatak ekipe je iskoristio vreme za sastavljanje radova na temu kolonije i prijatno enigmatsko ćaskanje.

Ilija Ozdanovac je pripremio zadatke za rešavanje, a ovom prilikom najuspešniji je bio Zoran Radisavljević, ispred Milutina Tepšića i Ljubiše Banovića.

Nastaviće se...

12 коментара:

IlijaO је рекао...

Sad kad su sređeni dojmovi, a opet, gledajući foto-zapise, zar je suvišno reći: Žeco( to je kao glavni i odgovorni za "Natošević"), LIKE za organizaciju, sadržaj, okupljenu ekipu i ukupni pozitivni dojam. I ovdje sam doživotni abonent( kao i svagdje drugdje gdje se "osjećam"normalno).
A za sve one skeptične, ili,ne daj Bože, one koji iz raznoraznih razloga "bježe od činjenica"- neka bude poziv za sva buduća druženja( što bi rekli Indijanci-zakopajte ratnu sjekiru).Garantiram( a samo nakon jednog susreta) da će sve biti ok. Na dobrobit međuljudskih odnosa i enigmatskog okružja, kako u Srbiji, tako i okolo!

ENIGMOTEKA је рекао...

Tako je govorio...Ilija Veliki :)

ENIGMOTEKA је рекао...

Moram priznati, a nadam se da će se i ostali složiti, da si ti ove godine bio "osveženje" za Koloniju. Tebi je ovo prva manifestacija i verovatno si ti pod posebnim utiscima, kako na grad, tako i na ekipu i druženje.

ENIGMOTEKA је рекао...

Već sad mogu obećati da će dogodine biti, ako ne bolje, onda bar ovako :)

ENIGMOTEKA је рекао...

Inače i šmek ovih naših okupljanja je da je sve nekako slično, ali onda ispadne da je svaka manifestacija priča za sebe :)

ENIGMOTEKA је рекао...

Svi se rado sećaju prve dve kolonije na obali Dunava, pogotovo one druge koja je po meni jedan od najboljih enigmatskih skupova na ovim prostorima poslednjih dvadeset i kusur godina, zatim 10.-te koja je objedinjena sa SES, 14.-te u "Drinskoj oazi"...

IlijaO је рекао...

A ja , eto, obećavam "da ću raditi" na onom što ti već znaš i o čemu sam ti govorio, pa na iduću koloniju pokušati vratiti one koji su, vjerujem, već zažalili što su fulali. Uz preduvjet da svi"zavađeni" malo sagnu glavu i gledaju naprijed a ne kopaju po "zloj krvi" iz prošlosti i ne pitaju se, ko Muhamed Ali: Jesam li ja najveći i najbolji? Kome to treba "primat i priznanje" nakon ovakva 3 dana?
Na koloniji , koliko znam, nije bilo "kradeža, mućki, namještanja, pakovanja...etc", i stoga , tjedan nakon toga, sve zvuči i izgleda super( da ne kažem dizel)!
Međutim..za pozitivni kompromis trebamo obje "strane"!

IlijaO је рекао...

Zar nema istomišljenika, pa makar samo u znak podrške ideji?

ENIGMOTEKA је рекао...

Ima Ilija, ali izgleda sa čuče u zasedi :)

IlijaO је рекао...

Eh, razumio bih i to, pa da sam nešto krivo rekao-ajd'! Što prije krenemo tim prije riješimo...

ENIGMOTEKA је рекао...

Ko se s nama druži...

Бранислав Никић је рекао...

Da se pridružim sjajnim utiscima s Kolonije i da kažem da mi je ovo bila i najlepša proslava rođendana u zadnjih ''dosta'' godina unazad. Divna torta, sjajna jagnjetina, veselo društvo i još pobeda na jakom turniru u Kvizovci. Domaćinima svaka čast i veliko hvala!