понедељак, 3. март 2014.

RADOVI KOLEGA (99)

 

8 коментара:

Анониман је рекао...

Rešadova belina je ipak vrednija, iako je manja:
1. Oivičena je
2. Rešivija
3. Sastavljena ručno

Миле Јанковић је рекао...

Za anonimnog

1. Prvo se potpiši.
2. Gde je napisano da je ova belina bolja od Rešadove.
3. Kako ti znaš kako je ko sastavljao, da li ručno ili kompjuterski.
4. Prijateljski savet: ne vodi ti računa šta ko radi, već gledaj samog sebe (i onako si jadan i bedan kada se kriješ).

Синдикат Слога је рекао...

E Mile sujeta ti je čudo!

Rešad Besničanin је рекао...

Pošto neki sumnjaju u nepostojanje pojmova iz moje rekordne ukrštenice, objavljene u novom broju "Enigme", evo i poveznica za iste.
http://www.amazon.com./Jolie-Gallagher/e/B005MESQPU

Čim se ovo ukuca(jedva sam i ja imao strpljenja da ovo kucam!) pojavi se slike dotične gospođe a iznad slike lepo piše Džoli Galager. Tako isto piše još na nekoliko mesta!

Za kanadsku teologinju koja se zove Roxana-Ileana Lavoschi (namerno sam izbacio srednje ime, kao da će to interesovati čitaoce) izvor je:
spectrum.Library.concorda.ca/7847/1/MQ91046.pdf

Миле Јанковић је рекао...

Na njenoj knjizi piše (OVO SE LEPO VIDI, klik na sliku nalovne strane knjige):
Jolie Anderson Gallagher
tako da ne može DŽOLI GALAGER,

Миле Јанковић је рекао...

Za drugi pojam na tom sajtu ne mogu da nađem to ime. Izgleda da si pobrkao lončiće, u svakom slučaju belina ti je NEISPRAVNA,a moja belina i pored svih tvojih nastojanja da je omalovažiš ISPRAVNA.

Rešad Besničanin је рекао...

Zato sam i stavio ovo pojašnjenje na ovom blogu, da bi oni koji vide i nemaju toliko zavisti to i videli. Obećao sam sebi da se više neću osvrtati na tvoje komentare, samo podsećam da je moj rad antologijski, za razliku od "mališinog". Sve vreme sam njega i kritikovao, jer ti ovako bez mašine nisu u stanju da napraviš. Pa ljudi moji (na stranu to što nije rešiva i ima gomilu budalaština) već ima, stiče se takav utisak, više crnih nego belih polja!
Neko reče nedavno: "Što igraš tenis sa Đokovićem, kad ne umeš ni reket da držiš"

Миле Јанковић је рекао...

Očigledno da ti ništa nije jasno, u svoj svojoj želji da budeš najbolji u sastavljanju rekordnih belina ne vidiš prst pred nosom. No da ti pojednostavim.

1. Da bi neka belina (ukrštenica) bila proglašena za neki rekord, bilo po kom osnovu (veličina beline, po broju crnih polja, prosečnoj dužini reči itd) potrebno je da SVE REČI U NJOJ POSTOJE. Ukoliko ovo nije ispunjeno iluzorno je pričati o nekom radu u kojem ima nekih problematičnih reči, i onda se može govoriti samo kao o POKUŠAJU sastavljanja nekog rekorda.

2. Upoređivanje koja je belina bolja je moguće samo kod istih veličina belina (u ovom slučaju je u pitanju veličina beline), dakle ukoliko imamo, na primer, sastavljene 2 ukrštenice sa istom veličinom beline, normalno da se može utvrditi koja je belina-ukrštenica bolja. Ukoliko se razlikuju po veličini, tu nema šta da se utvrđuje, bolja je ona sa većom belinom (jer je osnovni kriterijum veličina beline). Ovo ću ti ilustrovati na jednom primeru: beline veličine 6x....nešto, dosad su sastavljene 6x14 (dva kom. možda još koja, ne znam tačno), i tu može da se utvrdi koja je bolja (bolja je tvoja od moje), ali sve to pada u vodu kada je jedan enigmata sastavio 6x15 i time postavio rekord (sve reči postoje), i tu nema šta da se upoređuje beline 6x14 sa belinom 6x15.

3. U ovom konkretno slučaju rekord u kategoriji 5x...nešto, je 5x19, i to je činjenica koju ne može niko da ospori. Da li rešiva, ili ima kako ti kažeš gomili budalaština (to neka svako proceni po svom nahođenju), to u ovom slučaju nije bitno, jer je autor sebi zacrtao zadatak da sastavi što veću belinu 5x...nešto (naravno sa svim ispravnim rečima-pojmovima).

4. Kažeš da ima mnogo crnih polja, pa evo statistike: 13,537% procenat crnih polja, prosečna dužina reči 5,245 (i ovo svako može da proceni kako hoće).

5. Sada jedno pitanje za tebe.
Kako ti možeš da znaš kako ja sastavljam? Evo ja sada mogu da kažem da i ti sastavljaš pomoću kompjutera (nema enigmate koji ima kompjuter, a da nije sa interneta skinuo CROSSWORD COMPILER, pošto je besplatan).

6. Na kraju, nije mi jasno zašto si se ti naljutio na mene,
stavio sam tvoju ukrštenicu na moj blog, pohvalio je, pohvalio tebe lično, predstavio te kao velemajstora za beline, samo sam pitao za izvore za dve reči, i izgleda da mi je jedini "greh" što sam sastavio veću belinu od tebe.
No, živ ti meni bio, i slobodno sastavljaj i dalje rekorde, Mile Janković se na tebe uopšte ne ljuti.