уторак, 18. фебруар 2014.

ANAGRAMNA 2013.


Sledeći višegodišnju tradiciju Dinko Knežević je i ove godine po završetku obimnog posla dostavio "Anagramnu 2013."
Vredne enigmatske poduhvate treba (više puta) pohvaliti.

Marljivi Dinko je ovih dana distribuirao svim zainteresovanim kolegama 13. godišnji pregled objavljenih anagrama. 
Na 197 strana A4 formata Knežević daje pregled svih anagramskih takmičenja, a tu je i zbirka anagrama i anagrama u stihu.

12 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

Препоручујем свима овај алманах!
Чак и колегама којима анаграми нису приоритет.

ENIGMOTEKA је рекао...

Мени је од пре пар година (да будем искрен) "Анаграмна" постала обавезно штиво.
На интернету и блоговима анаграми су постали прави "хит".
Веома сам задовољан што су они у последње време заузели добар део простора и на овом блогу.
Прикључите се "преметачини слова".

ENIGMOTEKA је рекао...

Такође сам поносан на себе што у последње време и ја "напипам" (што би рекао пок Милин) веома добар премет.

Анониман је рекао...

Zoran Radisavljević
Dinko, hvala na još jednoj odliĉnoj zbirci anagrama. Jedino nisam zadovoljan što nisi posvetio dovoljno paţnje mojoj pobedi na prvenstvu Hrvatske, jer je to bio ubedljivo najvredniji od svih rezultata srpskih anagramista, postignut u konkurenciji 374 autora sa oko 3400 likograma. Ti si stavio tu vest u dva reda, a trebalo je da ide kao glavna informacija, uz ilustracije i kopirane iseĉke iz ĉasopisa, što je sve trebalo da zatraţiš od mene. Pozdrav, Zoran

Анониман је рекао...

Opet on.
Ko o čemu, baba o uštipcima.
Nisi posvetio dovoljno pažnje kralju, bogu, nedodirljivom...
E jadan li je!

Unknown је рекао...

Vidim, za razliku od mene, koji je skroz jadan, ti si baš neki moćan tip, čim možeš tako da anonimno seruckaš.

Umesto što se baviš mojim likom, bolje veličaj onog tipa kog nije sramota što je uzeo pehar koji je trebalo da pripadne Sretenu Periću (takmičaru koji je na SES u Vranju jedini imao dve zlatne medalje). Istog tog slavodobitnika možeš da pohvališ i za vrhunsko zatupljivanje koje demonstrira na svom blogu, uključujući tu i puštanje onog plakata na kome piše da je najuspešniji enigmata Srbije.

Možeš takođe da pohvališ i kapitalnu knjigu "Rebvsi i kako ih sereš i ti", u kojoj nema dva kvalitetna autorska rada... Ili još bolje, čestitaj aktuelnom predsedniku ESS kako i dalje na svoj račun usmerava pare od saradnje sa "Alo" i time direktno oštećuje savez, a da mu niko ništa ne može. Sve su to "uspesi" vredni pažnje, dok su moje brojne pobede i šampionske titule, kao i knjige koje sam napisao, potpuno beznačajne i treba ih sistematski marginalizovati i po mogućnosti nigde ne spominjati.



Анониман је рекао...

BOVANOVA ANAGRAMNA POBEDA. Na memorijalu Pavle-Libran Slavko Bovan je sastavio najbolji anagram na temu: „Glumac i zagonetaĉ Pavle Bogdanović“ - ENIGMAT ZNALAC VEĆ DUGO BLAGO POĈIVA. Sve ĉestitke.

Анониман је рекао...

RADIONICA ANAGRAMNIH FORA. Dejan Glišić, anagramista, šahista i entuzijasta vodi sajt www.pzrdig2.bloger.hr i svake godine, nekim povodom, ukljuĉi i enigmatska dogaĊanja u program rada organizacije u kojoj dela i sajta koji vodi. Ove godine je organizovana radionica anagramnih fora sa dve teme: BRANKO POFUK i KOLUMNISTA BRANKO POFUK. MeĊu 20 enigmata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije najbolje anagrame u obe kategorije sastavili su anagamisti iz Srbije: Slavko Bovan (PA, FIN RUBRIKOM!) i Zoran Radisavljević (FIN, UMAN LIK S TOP-RUBRIKOM!).

Анониман је рекао...

Daj bre Zoka ne tupi ga više.
Dosadio si i sam sebi, ali nećeš da priznaš.
Pusti ljude da se druže i bave enigmatikom, a ti istresaj svoje smeće i nezadovoljstvo negde drugde.
Bre Slavko je za tebe gospodin čoek i pravi drug i kolega!

Unknown је рекао...

Koliko vidim, ovde smeće istresa samo neki anonimni posetilac, misleći da bi time mogao da me iznervira (izgleda da je to neko ko potiče iz BiH, jedino njih sam čuo da za Zorana kažu Zoka).

Ne znam koja mu je uopšte ideja da citira neke odlomke iz prošlogodišnjeg almanaha i šta misli da time pokaže? Čak je i te citate uradio prilično selektivno, jer nije spomenuo da sam na 12. Međunarodnom prvenstvu Srbije za anagramiste peti put sastavio Anagram godine (NAPORAN TEST ČINI GENIJALCE! - natprosečna inteligencija), nije rekao ni da sam imao pobednički rad na 2. Prvenstvu Srbije u sastavljanju zagonetaka (ONA PRETI BAM-BAM! - tempirana bomba).

Od tog enigmate čije rezultate spominje prethodnih godina imam otprilike tri puta više pobeda i šampionskih titula na domaćim i međunarodnim takmičenjima (što sam i dokumentovao u nekim ranijim izlaganjima i što nije teško proveriti). Priznanje da sam najuspešniji enigmata Srbije, koje bi trebalo da se dodeli na osnovu tih sveobuhvatnih rezultata, uskraćeno mi je samo zato što nisam u dobrim odnosima sa prevarantima iz ESS i što su mi čast i poštenje uvek bili bitniji u životu nego da se uvlačim drugima u dupe zarad neke koristi.

Što se tiče onog "gospodina čoeka", "druga", "kolege", povraća mi se od takvih tipova. Niti mi je on prijatelj, niti je kolegijalan, niti je gospodin. Čoek je ponajmanje, jer bi inače, umesto što se hvalio po medijima i pustio onaj smešni plakat na kome piše da je najuspešniji enigmata Srbije, vratio te pehare koji su ukradeni Sretenu Periću i meni.

Анониман је рекао...

Zoka koji si ti jadnik.
Bosanac

Анониман је рекао...

Slažem se s bosancem.
Ličanin