уторак, 21. јануар 2014.

ENIGMATSKA KOLONIJA


Ovogodišnja manifestacija, šesnaesta po redu, biće održana sredinom juna ili početkom septembra. 
Gledaćemo da što skorije objavimo tačan datum održavanja 16. Enigmokolonije, u zavisnosti od slobodnih termina.

14 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

Jos nema prijavljenih...
Ipak je rano :)

N. Petkovski је рекао...

1. Nemoj da ponovo bude ona sramota od prošle godine i da se termin "kao slučajno" poklopi sa SES. Ja sam još uvek ljut što mi je bilo onemogućeno da prošle godine prisustvujem na obe manifestacije (kao što sam to radio 8 godina zaredom, a dolazio najizdaleka) i da se vidim i družim sa svim enigmatskim prijateljima koje imam na ovim našim prostorima.

2. Šta je sa idejom koja je najavljivana prošle godine da ova Kolonija ponovo bude na prekrasnoj Drinskoj oazi?

3. Može li se Kolonija održavati svake godine na raznim mestima, jer postalo je dosadno Sombor, pa Sombor, pa Sombor ... Dajte da malo prošetamo i upoznamo i neki drugi grad.

ENIGMOTEKA је рекао...

Zemljace,
1. Zemljace nadam se da nece, mada postoji mogucnost da se termini "slucajno" poklope, posto za sada novo rukovodstvo ESS nije izrazilo zelju za koordinaciju sa klubovima koji ga cine.
2. Sto se tice Drinske oaze, ove godine se ipak nece moci odrzati tamo, posto su svi termini rezervisani.
3. Nije problem da se Kolonija odrzava na razlicitim mestima, ali za sada se nisu javljali potencijalni domacini, a meni kao i uvek to nije problem.

p.s. a kao nije ti bilo lepo svaki put u Somboru?

N. Petkovski је рекао...

Pogrešno si razumeo. U Somboru mi je UVEK bilo super (zato sam i uvek dolazio), ali ipak bi dobrodošle promene. Ako već proputujem preko 600 kilometara, da bar vidim nešto novo.

A što se tiče onoga da li novo rukovodstvo ESS nije izrazilo zelju za koordinaciju sa klubovima koji ga čine, nemoj da se zbog tih stvari mi enigmati razjedinjujemo, pa da moramo da biramo s kim ćemo da se družimo. Mene ne zanimaju te nesuglasice, ja ŽELIM da se družim sa svima, pa zato hoću doći i na SES i na Koloniju i ne samo ja! Činite zločin ako to onemogućavate.

N. Petkovski је рекао...

Zemljače, pišeš: Nije problem da se Kolonija odrzava na razlicitim mestima, ali za sada se nisu javljali potencijalni domacini, a meni kao i uvek to nije problem.

Niko ti se neće javljati kao potencijalan domaćin ako ti kao predsednik "Natoševića" i organizator Kolonije ne potražiš od nekoga da bude domaćin i da organizuješ to s njim. Tebi dosad nije bilo problem da organizuješ Koloniju u Somboru, jer ti je sve tu na dlanu. Poveži se sa odgovarajućim strukturama u nekom drugom gradu, obezbedi smeštaj za učesnike, osmisli program rada i organizuj manifestaciju tamo (kao što si organizovao Drinsku oazu). Svima će nam biti drago da malo prošetamo i izvan Sombora i odemo na neko drugo lepo mesto.

Анониман је рекао...

Ajde organizuj ti, pa da bude u Skoplju.

Синдикат Слога је рекао...

Nema potrebe da mi objašnjavaš zemljače kako se organizuje i dogovara nešto, pošto sam se i kao enigmata i kao sindikalac dokazao u organizaciji raznim skupova.
Ovo treba uputiti na druge adrese, onima koji to nikada nisu radili, a i neće.

N. Petkovski је рекао...

Eeeeeeeeeeeej zemljače, pa ti si se izgleda naljutio! Daj, spusti loptu, nisam kritikovao niti solio pamet, samo sam poželeo da se vidim sa više prijatelja. Ne zaboravi da si TI uporno insistirao da dođem na Drinskoj oazi kad je moj dolazak visio, pa kad sam ipak došao bio si veoma radosan i zadovoljan, a opet TI si onaj isti koji si mi prošle godine "toplo preporučio" da idem u Vranje na SES, a ne u Sombor na Koloniju. A ja sam itekako hteo da se vidim i s tobom i ostalim prijateljima u Somboru. Pišeš: "Ovo treba uputiti na druge adrese", pa daj mi te adrese da i njima pišem. A onda kažeš: "Ajde organizuj ti, pa da bude u Skoplju". Eh da znaš koliko bih bio srećan i zadovoljan kad bih mogao to da uradim. Ali ti to činiš svake godine, imaš kao što i sam kažeš i sposobnost i dokazao si se da umeš, dakle treba samo promeniti destinaciju - ostalo bi trebalo biti već proverena rutina.

ENIGMOTEKA је рекао...

Nisam ja rekao da organizuješ u Skoplju, nego neki anonimus.
Inače, ne mogu se ja naljutiti na tebe, ne brini.

ENIGMOTEKA је рекао...

Zemljače izgleda da si samo ti zainteresovan za ovogodišnju Koloniju, dakle biraj destinaciju :)

N. Petkovski је рекао...

Oprosti zemljače, nisam primetio da je poziv za organizaciju Kolonije u Skopju od nekog anonimusa. A što se tiče toga da sam SAMO JA zainteresovan za ovogodišnju Koloniju, ako ne bude drugih zainteresovanih, odnosno ako ostanemo samo ti i ja, onda te pozivam da mi dođeš i budeš gost u Skopju, da te malo prošetam u moj grad i okolinu i da vidiš lepe stvari, pa ako ti uspe i da nađeš načina da sledeće godine organizuješ u Skopju rado bih ti pomogao, sam ne mogu.

Миле Јанковић је рекао...

Dolazim i ja na Koloniju.

ENIGMOTEKA је рекао...

Odličnoooo skuplja se društvo.
Trojica nas je za početak sasvim dovoljno...
Idemo dalje :)

Unknown је рекао...

Žeco, računaj da dolazim i ja na Koloniju.