недеља, 1. децембар 2013.

REZULTATI 8. KOLA


Četvrtfinalna runda protekla je, kako se očekivalo, u vrlo neizvesnoj borbi. Zadaci su bili takvi da su pružali šansu i slabije plasiranim takmičarima, pa je na kraju došlo do značajnih promena u plasmanu. 

Komplet rešenja prvi je poslao Ilija Đurković u 20:48, ali on je napravio grešku u osmosmerci, misleći da je sastavljač greškom stavio T umesto K. Međutim, u donjem redu nije bio ČIKAGO, nego ČITAGONG, grad u Bangladešu koji ima oko 3,8 miliona stanovnika! Zahvaljujući ovom Ilijinom previdu bonus poene osvojio je Marko Obradović, čija rešenja su prispela minut kasnije. Zanimljivo, istu grešku napravio je i Vladimir Obradović, no njemu taj poen ne bi naročito značio. 

Pored Marka Obradovića istakao se i Rade Goljović, koji je takođe rešio svih šest zadataka (u 20:55) i na taj način stigao do drugog mesta u generalnom plasmanu. Vodeći rešavač nakon prvih sedam kola, Ivan Andonov, pogrešio je u šahovskom problemu, no ipak je sa pet poena uspeo da se plasira u polufinale kao trećeplasirani, dok će sa četvrte pozicije startovati Ilija Đurković.

Plasman rešavača u 8. kolu: 
1. Marko Obradović - 10 poena 
2. Rade Goljović - 9 
3-4. Ilija Đurković, Ivan Andonov - 5, 
5. Đorđe Karna - 4, 
6-8. Vladimir Obradović, Mladen Marković, Sreten Perić - 2 

Plasman nakon četvrtfinala: 
1. Marko Obradović - 12 poena 
2. Rade Goljović - 10 
3. Ivan Andonov - 10 
4. Ilija Đurković - 9 
5. Đorđe Karna - 7 
6. Vladimir Obradović - 3 
7. Mladen Marković - 3 
8. Sreten Perić - 2 

Polufinalni parovi su: 
Marko Obradović - Ilija Đurković, 
Rade Goljović - Ivan Andonov, 
dok će od 5. do 8. mesta razigravati ovi parovi: 
Đorđe Karna - Sreten Perić, 
Vladimir Obradović - Mladen Marković.

U polufinalnim mečevima gleda se ko će rešiti više zadataka, a u slučaju nerešenog rezultata prednost imaju rešavači koji su bolje rangirani nakon ove runde. 

U utešnoj grupi se, nažalost, javio samo Luka Pavičić, koji je zabeležio 1 poen. Nadamo se da će i drugi rešavači pronaći vremena da se uključe u ovo uporedno takmičenje, jer biće nagrada i u njemu. Naravno, takmičari iz utešne grupe će u naredne dve runde rešavati iste zagonetke kao polufinalisti i finalisti.
Rešenja iz 8. kola možete preuzeti ovde.

Нема коментара: