недеља, 13. октобар 2013.

PRVO KOLO


Zadatke za prvo kolo LIGE REŠAVAČA
možete preuzeti na ovoj adresi! 
 Ugodna vam zabava i srećno!
Evo i rešenja.

3 коментара:

Unknown је рекао...

Zadaci u početnom kolu na prvi pogled su bili jednostavni, ali pokazalo se da čak i iskusni rešavači mogu da zapnu kod nekog relativno poznatog pojma ili da u brzopletosti naprave grešku. Tako je, na primer, Mladen Marković propustio da osvoji bonus zbog banalne greške u ukrštenici, dok Sreten Perić i Branislav Nikić nisu rešili indirekt. Ivan Andonov i Vladimir Obradović su kiksnuli kod rebusa, a Ilija Đurković i Rade Goljović kod piramide. S druge strane, najviše koncentracije imao je Đorđe Karna, koji je tako upisao prvu "desetku" (6 poena za zadatke, 2 za sva tačna rešenja i još 2 bonus poena kao najbrži rešavač).

Generalni plasman nakon prvog kola: 1. Đorđe Karna 10 poena, 2-8. Branislav Nikić, Sreten Perić, Rade Goljović, Ivan Andonov, Mladen Marković, Vladimir Obradović, Ilija Đurković 5, 9-13. Kosta Željski, Milica Jokanović, Aleksandar Pantelić, Branimir Arsić, Nataša Petrović 3, 14. Miodrag Bata Babović 2, 15. Danijel Milošević 1

Zahvaljujem se svima na učešću. Domaćin bloga će objaviti neke od zadataka, a ja ću vam poslati komplet rešenja na mejl. Nadam se da su vam zadaci bili zanimljivi i da ćete i naredne nedelje rešavati nove zagonetke koje pripremam. Pretpostavljam da će se po dolasku iz Pekinga sa Svetskog zagonetačkog prvenstva priključiti Marko Obradović i Luka Pavičić, a tu su još neki rešavači koji su možda zaboravili na večerašnji termin ili nisu imali vremena.

Unknown је рекао...

Evo ipak link za rešenja, a zadatke možete skinuti sa linka koji je postavio domaćin bloga.

https://app.box.com/s/svilqbblmk75jxr5iiuv

Mandrak је рекао...

Čestitam pobedniku na koncentraciji i strpljenju. ;)

Nije mi žao što nisam dobio taj bonus, nego što sam se okliznuo na svom terenu. :) Rešavao sam ukrštenicu samo vodoravno (uz nekoliko uspravnih opisa), i mahinalno upisao "srolati se", ne sluteći da sam se tako ogrešio o Džajića. :)

U svakom slučaju, hvala Zoranu na odličnim zadacima.