уторак, 3. септембар 2013.

Допис ЕСС

Предмет: Реакција на понашање Милорада Живанића 
Поштовани, 
молимо Вас да нам као чланици ЕСС хитно појасните понашање новоизабраног председника госп Милорада Живанића. 
Колико смо упознати договор о сарадњи са дневним новинама „Ало“ (недељни додатак „Ало разбибрига“) остварио је Енигматски савез Србије и он је одредио да у његово име Милорад Живанић уређује енигматски део у овом издању. 
У међувремену Милорад Живанић је ово уређивање приватизовао, не подносећи више рачуна ЕСС – у о свом раду (бирао је по свом нахођењу сараднике, исплаћивао хонораре коме је он хтео и када је хтео, да би без икаквог договора преузео и израду скандинавке у суботњем додатку новина „Ало новеле“и да би све кулминирало избацивањем из импресума Енигматског савеза Србије). 
Милорад Живанић избегао потписивање уговора издавача са ЕСС, јер је то наводно био интерес издавача, а редовно исплаћиван хонорар од стране ових новина ишао је на његов жиро – рачун. 
Потребно је да ЕСС хитно организује састанак са главним и одговорним уредником ових новина, како би се утврдило да ли они желе и даље сарадњу са ЕСС – ом или ће даље сарађивати само са Милорадом Живанићем. 
У том случају било би потребно да о истом обавесте ЕСС, као партнера у сарадњи. Ову сарадњу обезбеђују чланице ЕСС – а (међу њима и сомборско ЕД) и она не би смела да буде у приватној режији једног човека, сем ако то издавач не жели. 
Посебно смета што је Милорад Живанић, тек што је изабран за председника ЕСС – а, одмах себе ставио у први план, као уредника овог енигматког прилога, елиминишући тако све чланице ЕСС – а, иако је цео посао уговорио ЕСС. 
У контактима са представницима ових новина, требало би посебно истаћи морални лик Милорада Живанића, који никако не одговара функцији досадашњег потпредседника, а сада председника ЕСС – а. 
У низу ситуација он је показао да није доличан тим функцијама и да не може да представља српске енигмате. 
У интересу је и издавача да се веже за поузданог партнера, јер као што је познато до сада у овој сарадњи није било никаквих проблема.
председник ЕД „Др Ђорђе Натошевић“
Жељко Димовић, с.р.

11 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

Ово је допис који је ЕД "Натошевић" још у априлу упутио председништву ЕСС, на који никада није стигао одговор.
Овоме свакако треба додати "морални" поступак госп Живанића, када је напустио СЕС у Пожаревцу и при томе није измирио своје хотелске услуге.
Питам ја Вас да ли такав човек треба да води ову организацију?

ENIGMOTEKA је рекао...

У међувремену је председник ЕСС променио импрес у листу "Ало", али хонорар и даље иде на његов рачун (за неупућене, то ће бити јако добро приликом одласка у пензију, пошто му месечно леже неких 40.000,00 динара на рачун и аутоматски ће имати већи просек).

ENIGMOTEKA је рекао...

Након свих дешавања у последње време "Натошевић" стварно нема разлога да буде део срамног ЕСС.
Чланови друштва изјасниће се о иступању из ЕСС већ на следећој седници.

Анониман је рекао...

JAVITE SE VRANJANCI

Анониман је рекао...

Branite vaseg predsednika prisvojitelja tezge ESS.

Анониман је рекао...

''tezgu'' u ALO nije ugovarao ni dobio ESS već EK ''Nova zagonetka''. Svedok - Miroslav Lazarević!

Синдикат Слога је рекао...

E anonimuse malo si se prevario.
To je ugovarao Miroslav u ime ESS.
Ako si u pravu, što od starta u impresumu nije pisalo EK Nova Zagonetka?
Mada me ne bi čudilo da i on pod "prisilom" promeni mišljenje.
Stižu informacije sa svih strana da Živanić poziva na bojkot vojvođanske enigmate koji su po njemu autonomaši.
Počeo čovek i politikom da se bavi.

Синдикат Слога је рекао...

Ispravka "vojvođanskih enigmata"!!!

Unknown је рекао...

Danas su telefonom pozvali moju staru majku i uznemiravali je pričom kako se njen sin prepucava sa enigmatama po internet blogu. Moje saopštenje za javnost potražite na forumu "Enigma kafe" ili na Bovanovom blogu (ako ga nije u međuvremenu izbrisao, ali ću ga pustiti ako treba 55 puta dok svi ne pročitate šta imam da kažem).

Синдикат Слога је рекао...

Ne mogu da verujem šta se piše po blogovima. Imam barem 2 svedoka da je Lazarević davao totalno druge izjave povodom slučaja "Živanić" i da je moj dopis usledio nakon njegovih "instrukcija" (dokaz mejl koji mi je prosledio).
Sada ja, po svoj prilici, ispadam crna ovca, a Lazarević u međuvremenu na Skupštini menja iskaz, ćuti, a sada još javno poziva na bojkot "Natoševića".
Pa ljudi da li je ovo mogućeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!

Анониман је рекао...

Ne menja to ništa, sada su bar priznali da je to posao koji radi ESS. Napisaću ja jedan tekst preko vikenda o toj temi. Da su mene poslušali mogao je ESS svima da plati smeštaj u Vranju.
Mile Janković.