четвртак, 15. новембар 2012.

ZDENKO CAPAN PONOVO NAJUSPEŠNIJI

Iako je Mirko Rančić najuspešniji u 4. kolu ipak nije uspeo da pretekne Zdenka Capana u konačnom plasmanu, koji je tako ponovo postao sveukupni pobednik "Naslovnjaka".

Poredak u 4. kolu:
1.Mirko Rančić, Sombor 12
2.Milosav Marjanović, Valjevo 8
3.Luka Pavičić, Split 7
4.Vasilije Jovanović, Ruma 6
5. Zdenko Capan, Karlovac 5
6. Ivan Petranović, Ljubica Bilalović, Ranko Skopal, Branislav Modrić, Mihajlo Džudžar, Budimir Ćosović, Boris Nazanski, Željko Dimović, Dinko Knežević, Nikolina Kraus, Mesud Malkoč, Radmila Mandić, Branko Milovanović, Dejan Minić, Jovan Novaković, Midhad Sarajlija, Dejan Spasić i Slavko Bovan po 1


KONAČNI PLASMAN DRUGE SEZONE "NASLOVNJAKA":
1. Zdenko Capan (Karlovac) 37
2. Mirko Rančić (Sombor) 33
3. Mesud Malkoč (Bihać) 24
4. Ivan Andonov (Beograd) 15
5. Luka Pavičić (Split) 15
6. Dejan Spasić (Novi Sad) 11
6. Željko Dimović (Sombor) 11
6. Milosav Marjanović (Valjevo) 11
7. Dejan Minić (Leskovac) 10
8. Boris Nazanski (Zagreb) 9
8. Ranko Skopal (Zagreb) 9
9. Vjeko Hudolin (Dragalić) 8
10. Mihajlo Džudžar, Ruski Krstur 7
11. Nikola Petkovski (Skoplje) 7
12.Vasilije Jovanović, Ruma 6
13. Anica Milošev (Crvenka) 5
14. Slavko Bovan (Kikinda) 4
14. Branko Milovanović (Ljubljana) 4
14. Jovan Novaković (Požarevac)4
15. Bojan Savić (Čajetina),Dinko Knežević (Batajnica) Branislav Modrić (Dragalić) po 3
16. Nikola Pešić (Niš), Ljubica Bilalović (Sarajevo), Nikolina Kraus (Osijek), Midhat Sarajlija (Beograd) 2
17. Budimir Ćosović (Zagreb), Radmila Manidić (Ruma), Jovan Vuković (Nova Pazova), Stanko Žugić (Beograd),Miroslav Lazarević (Beograd), Novica Lukić (Kragujevac), Nikola M. Milićević (Doboj),Milutin Mrdak (Sombor), Jovan Nedić (Beli Manastir), Branislav Nikić (Požarevac), Tomislav Popović (Beograd), Rudo Reić (Split), Dragan Tolomanoski (Sarajevo), Franjo Tušek (Beč), Djoko Zoroski (Ohrid), Zlatko Horvat (Cirkovljan) Gojko Mandić (Banja Luka) i Slađan Đorđević (Leskovac p. m.)- svi po 1.

5 коментара:

Анониман је рекао...

Ovde treba jedna korekcija: pošto Mihajlo Džudžar i Nikola Petkovski imaju po 7 bodova, moraju deliti 10. mesto, a ne biti deseti i jedanaesti. Onda se svi ostali ispod njih pomeraju za mesto naviše.

Анониман је рекао...

Ne anonimuse! U rezulatima 4. kola treba upisati Nikolu Petkovskog sa 1 bodom (ovo je Slavko napisao još 02. novembra, ali je zaboravio da notira korekciju), te bi u tom slučaju u ukupnoj tabeli Nikoli trebalo dodati još taj jedan bod i on bi imao ukupno 8 bodova i "skočio" na podeli 9. mesta sa Vjekom Hudolinom.

Proziva se Slavko da komletno prokontroliše sve tabele i izađe sa tačnim podacima.

N. Petkovski

Slavko Bovan је рекао...

Slavko prihvata molbu, ali moli i ostale učesnike da pripomognu da tabela bude usklađena.

Samo neka nismo promašili na vrhu tabele, za ostalo ćemo se dogovoriti :)

VJEŽBAJTE!
Ubrzo će 20.12.

Quizmaster је рекао...

Nikola, sa tim jednim bodom ti si na deobi 12. i 13. mesta, jer od tebe je bolje plasirano 11 takmičara. Ova tabela je neispravna, jer svugde u svetu (pa i u časopisu "Kviskoteka", na koji se Bovan poziva) u KONAČNOM PLASMANU postoje deobe mesta. Ne može se recimo dogoditi situacija da tri skakača uvis dele prvo mesto, a da onaj sledeći dobije srebrnu medalju, jer on je na četvrtom mestu.

Quizmaster је рекао...

Delimičan izuzetak predstavljaju matematičke olimpijade, na kojima postoji određen rang bodova koji donosi zlato, srebro i bronzu. Medalje se obično dodeljuju u srazmeri 1:2:3, pa tako recimo od 500 takmičara 30 ljudi osvoji zlato, 60 srebro, 120 bronzu. Međutim, to je samo što se tiče nagrada, inače i kod matematičkih olimpijada se na kraju napravi regularna tabela gde se vidi ko je prvoplasirani, a ko je na 278. mestu.