понедељак, 26. септембар 2011.

SUSRETI ENIGMATA U POŽAREVCU

Proteklog vikenda u Požarevcu su održani 11. Susreti enigmata Srbije, uz prisustvo šezdesetak enigmata iz Srbije, Hrvatske, oba entiteta Bosne i Hercegovine, a bio je i naš Nikola iz Makedonije (što se već podrazumeva).
Raduje učešće nekoliko "debitanata" (Ivan Andonov, Dragan Tolomanoski, Dejan Minić, Milan Živanović) koji su postigli zapažene rezultatate. Izveštaj sa rezultatima sa takmičenja možete pročitati na zvaničnom sajtu ESS, a ovde ćemo se ukratko osvrnuti na učešće Natošićevaca.




Susretima su, uz manje ili više doprinosa, učestvovali (azbučnim redom imena): Anica Milošev, Dragan Tolomanoski, Željko Dimović, Jovan Nedić (sa suprugom Vesnom), Nikola Petkovski i Slavko Bovan, a na licu mesta se (srećom) učlanio i Gojko Mandić.
U takmičarskim disciplinama za naše društvo nastupali su samo Dragan, Slavko i Gojko, a najuspešniji je bio Dragan Tolomanoski koji se okitio sa čak pet medalja (čestitamo!).
Ekipa "Natoševića" osvojila je pehar za prvo mesto u sastavljanju anagrama, a bila je treća u sastavljanu zagonetaka (ukrštenica, piramida, palindrom i rebus).
Sledeći susreti će se održati u Kikindi, i kako Ero javlja, pripreme za organizaciju su počele i već je stiglo oko 30 potvrda o učešću kolega iz (za sada) Srbije, Hrvatske, BiH i Makedonije.

24 коментара:

Redakcija је рекао...

Na fotografijama:
1. promoter "Favorita"
2. urednik riječkog "Feniksa", najboljeg hrvatskog enigmatskog časopisa i urednik vrhunskih srpskih izdanja

Redakcija је рекао...

Koliko bi tek medalja osvojio "Natošević" da su se takmičili prisutni Joca i Žeca... i da su došli Mirko, Milutin i Sofija???

Redakcija је рекао...

Naročito raduje učešće "debitanata" i posebnog gosta Pere Galogaže:)))

ero је рекао...

A sada svi na pripreme za Kikindu.
Biće to spektakl, garantovano!

Redakcija је рекао...

Moramo se malo pojačati za Kikindu.
Natošević najavljuje velika iznenađenja. Mogući su transferi koji će šokirati enigmatsku javnost!

ero је рекао...

Šta malo?!
Treba se dobro pojačati!

Organizatorima može pasti svašta na pamet.
Zasad se zna da će se praviti najveća ukrštenica na svijetu.

Анониман је рекао...

Eeeeeeeej, polako. Nemojmo zaboraviti da su ovi susreti PRVENSTVENO druženje i međusobno poštovanje, a ne borba za pobede po svaku cenu. Robovanje želji za bezuslovnu pobedu, pretvoriće nas enigmate u hladnokrvne gladijatore i pokvariće ono osnovno što nas obedinjuje - umstvenu i duhovnu kreativnost.
Evo, na svim dosadašnjim Susretima na kojima sam učestvovao (Loznica, Sombor, Vršac, Kragujevac) sam osvajao po tri medalje i zlatnih i srebrnih i bronzanih, kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji. Ovoga puta sam osvojiom samo jednu srebrnu i to ekipno, pa šta! Uopšte mi nije žao zbog toga, niti kukam "šta bi bilo kad bi bilo". Naprotiv, drago mi je što se ovoga puta medaljama (koje bi išle meni na grudima) zakitili "nove snage" - Ivan Andonov i Dragan Tolomanoski. Svaka im čast, ja im od srca čestitam. Ispunile su se moje želje - Ivanu sam poručio još na Koloniji da obavezno dođe i na Susrete u Požarevcu, a Gišu sam prosto "naterao" da dođe i on. I eto, došli i pokupili pregršt medalja. To je ono zbog čega sam zadovoljan - pružio sam podršku prijateljima enigmatama i obogatio naše društvo i drugovanje. Za mene je bitnije da nas je što više i da se nadgrađujemo, nego da jedan drugome budemo konkurencija. Silno želim da se i na narednim Susretima vidim sa istim ljudima jer znam da i oni žele to isto za mene. Zbog svega toga ja svake godine prevalim i po 500 kilometara, kako bih tih nekoliko dana uživao sa ljudima kojima je isto kao i meni enigmatika najvažnija sporedna (pa čak i glavna) stvar na svetu.

Nikola Petkovski

ero је рекао...

Nikola, samo opušteno.
Vidiš li da se zezamo.

Ja garantujem da će u Kikindi naglasak biti na turizmu, kulturi, zabavi i druženju!

Анониман је рекао...

Ma zezam se takođe i ja (seti se teme: "Samo je zezanje prava stvar, sve ostalo je zezanje"). Samo želim da "ubijem" svaku pomisao da ova druženja poprime drugačiji prizvzuk. A što se Kikinde tiče, još od sada sam ubeđen da će događaj biti za priču!

ero је рекао...

Nikola je zadužen da animira makar još jednog Makedonca.

Анониман је рекао...

Nemoj da nas bude i previše. Dosad nas imaš mene, Gišu, Ivana Andonova, Voju Dodevskog i Žecu. Ako nas bude više, tražićemo autonomiju! (ovako se našalio Giša kad smo u Požarevcu brojali enigmate koji su Makedonci ili imaju makedonsko poreklo).

Nikola Petkovski

Pes Nik је рекао...

Obrazac za dobre susrete potiče iz Niša, još da ne beše padala kiša... I zato odmah u pripreme jer vreme brzo proleti! Srećno!
Pes Nik

Анониман је рекао...

<@Redakcija>
2. urednik riječkog "Feniksa", najboljeg hrvatskog enigmatskog časopisa i .

Анониман је рекао...

Другари, фалите ми, и жао ми је ако сам и ја вама у Пожаревцу.

Ових дана решавам неке животне ребусе, па је енигматика мало запостављена, али чим дођем на своје, враћам се да се играмо!

Драго ми је што сте се тако лепо провели, а најдраже што су, како видим, пала и нека помирења и, штоно кажу, "ревизије ставова". :) Нема ништа лепше од обнове старих пријатељстава!

Софија

Софи је рекао...

... А Аница је овај пут одбранила енигматску част Србобрана (пореклом смо из истог места). :)

ero је рекао...

SIZ (Slavko, Ilija i Zlatan) je u stalnom zasjedanju.

Danas smo analizirali prvi dan rada i zadovoljni smo.

Анониман је рекао...

АНАГРАМ НЕДЕЉЕ
SPOJE UTECAJNE ANAGRAMISTE I REBUSISTE U DRŽAVI!
Jedanaesti susreti enigmata Srbije u Požarevcu
Zdenko Capan
Još samo da mi neko objasni šta znači riječ "UTECAJNE" pa ću prihvatiti da je anagram OK.
Nikola M. Milićević

ero је рекао...

Saopštenje broj 1
Dragi kolega, ovo je prvo saopštenje povodom Susreta enigmata Srbije koji će se održati naredne godine (septembar ili oktobar) u Kikindi.
Pismo šaljem na sve adrese iz svog adresara, ali se nadam da ćeš ga i Ti proslediti svima za koje smatraš da su zainteresovani.
Narednih dana i meseci, poslaću svima još nekoliko sličnih saopštenja kako bi svi bili upućeni u to kako organizacija napreduje.

Već smo dobili potvrdu opštinskih čelnika da će nam pružiti svu potrebnu pomoć, a uključena je i Turistička organizacija Kikinde.

VAŽNO:
Jedan od ciljeva nas trojice enigmata iz Kikinde (Ilija Stančul, Zlatko Pupezin i Slavko Bovan) jeste "bacanje akcenta" na kulturno-zabavnu i turističku komponentu druženja enigmata, pa možete očekivati neke "inovacije" i prijatna iznenađenja.
Na vreme smo krenuli sa ugovaranjem nekih veoma atraktivni sadržaja, ali o tome u nekom od narednih pisama.

U planu je i nastavak pravljenja one MAMUTSKE UKRŠTENICE. Samo ćemo nastaviti - isti lik i ista pravila, i probaćemo da potučemo neke rekorde kako bi Susreti bili atraktivni televizijama sa nacionalnom frekvencijom.
I o tome će Ti stići posebno pismo za koji dan.

Posebnu pažnju posvetili smo međunarodnom karakteru ove manifestacije.
Očekujemo goste iz najmanje 5 država.

Već primamo prijave, a i svaka sugestija će biti ozbiljno razmotrena.

Pozdrav.
Slavko Bovan

ero је рекао...

Ovo pismo je otišlo na više adresa. Kako sam ja od SIZ-a zadužen za promociju i propagandu (čitaj: gnjavljenje ljudi) očekujte još ovakvih saopštenja.
Ako, pak, neko želi da mu saopštenja dolaze na e-mail adresu, a nije u mom adresaru neka zavapi: "Hoću i ja saopštenje, hoću i ja saopštenje".
Želja će mu biti udovoljena, ako nekako dostavi svoju adresu.

ero је рекао...

@ Nikola Milićević
Pitanje je na mjestu!
Vjerujem da će autor korigovati.

Анониман је рекао...

Svoje mišljenje o uspešnosti proteklih Susreta ipak neću iznositi, ali da je bio potpuni debakl, jeste! Zato poruka kikindskim kolegama da se moraju mnogo više potruditi da dostignu neki zavidan nivo.

ero је рекао...

Potpis ispod ličnog stava je poželjan

Анониман је рекао...

U rečnicima stranih reči piše da je "debakl" - slom, krah, opšta propast. Dakle naš anonimni (ne)prijatelj, koji je očigledno bio prisutan u Požarevcu smatra da su ti susreti slom, krah, opšta propast. Možda zato što je on tamo bio prisutan. Pa da se taj debakl ne dogodi i sa susretima u Kikindi, možda je bolje i da ne dolazi tamo, pa neće biti debakla. Međutim NE!. Mi želimo što veću masovnost i druženje, pa biće puno bolje da dotični napiše svoje ime i da bude prijateljski dočekan u Kikindi.

Nikola Petkovski

Žeca је рекао...

Ne znam čemu toliko anonimnosti. Meni je samo drago što su se mnoge maske otkrile u Požarevcu i što su pojedinci pokazali kakav im je karakter.