среда, 8. децембар 2010.

RADOVI KOLEGA (10)



















Kolega Branko Milovanović nam šalje jedan KRIPTOGRAM koji će možda malo razburkati monotoniju na blogu!

19 коментара:

ero је рекао...

Da prijavim - odgonetnuo sam kriptogram.

Анониман је рекао...

Nije za verovati!!!

Slavko је рекао...

AZBUKA, nevjerniče!

Анониман је рекао...

e, aj sad objasni, verniče!

Slavko је рекао...

Hoću kada se potpišeš

Анониман је рекао...

Ako se potpišem sa Marko Kraljević kako ćeš biti siguran da nisam Musa Kesedžija ili Banović Strahinja. Uostalo, poštuj svakoga ko želi ostati anoniman ili upotrebljava pseudonim kao što si ti činio svojevremeno.
Anonimus

Slavko је рекао...

Poštujem ja anonimuse, nije nikakav problem, nego ovako kada nepotpisan postavljaš pitanje ne znam da li provjeravaš mene ili sebe.

Uzima se redni broj prvog slova u azbuci i ona to slovo (po redu) uzima iz reči

Анониман је рекао...

Listajući Leksikon Srpskih enigmata, naišao sam na podatak da je sutra 15-og decembra rođendan našem dragom kolegi sa juga bivše Juge. Eto, nek budem prvi koji mu čestita rođendan čak i dan ranije, sa željom da ga još dugo bude sa nama na ovom mestu.

Zdenko је рекао...

ODRAĐEN TREN SNA!

Zdenko је рекао...

SREĐEN TON NA DAR ♫

Slavko је рекао...

Pridružujem se čestitkama!
SREĆNO MOMČE!

PS. Naš anonimni prijatelj je Leksikon počeo da lista nekoliko dana kasnije nego šro je bilo potrebno, inače bi bilo još čestitanja :)

Slavko је рекао...

Zaboravih da treba da se hvalim.

Za nekoliko dana će se ZVANIČNO saznati za moj "istorijski uspjeh" (niko prije mene to o čemu govorim nije uspio) pa će biti razloga da mi čestitate. Ako hoćete, možete odmah, jer sam ja već 4-5 dana veoma veseo, a veselje me drži od kada sam saznao ono što ćete i vi saznati za koji dan...

Nikola је рекао...

Dragi prijatelji,
Otvaram jutros blog i gle - divnog iznenađenja: čestitke za moj rođendan. Hvala svima na čestitkama i lepim željama, posebno anonimnom prijatelju koji mi, kao što vidim, još sinoć čestitao (anonimče, bar se sad legitimiši da znam kome da zahvalim i pošaljem parče divne torte što je spremila moja lepša polovina) i posebno na ono Slavkovo - MOMČE! Eh, baš sam momče od celih 64 godina (ja se bar tako osećam - kao momče!!!). A, evo čestitan i Slavku ono što je samo on uspeo a niko drugi nije, pa šta bilo da bude. Možda bi bilo malo enigme da odgonetnemo o čemu se radi, ali da nam Slavko bar malo da koordinate i putokaze kud da krenemo i šta da tražimo. Verovatno je to nešto u vezi enigmatike i ja pretpostavljam da je naimenovan za prvog srpskog ministra za enigmatiku!!!!! A, Slavko?

Pozdrav svima,
Nikola Petkovski

Slavko је рекао...

Nikola, blizu si!!!

Nikola је рекао...

Aaaaaaaaaa, dakle pogodija u dva (zamalo u sridu). A, onda možda u Ministarstvi kulture kakvo mesto Sekretara ili tome slično?

Slavko је рекао...

Bilzu si, ali siotišao na pogrešnu stranu.

Nikola је рекао...

E, dakle vratimo se ministru za enigmatiku i sad tu malo dublje promućkati. Hmmmmmm ..., ajd nek neko drugi pokuša. A pošto sam prvi bio najbliže, hoću li ja imati šanse da budem postavljen na mestu nadležan za kontakte i saradnje iz inostranstva? :) :)

Slavko је рекао...

Nikola, ja nemam tako velike ambicije koje ti zagovaraš, ali sam stvarno, prvi po nečemu (vezano za enigmatiku i srodne djelatnosti, kao i odnosu, kako bi se kazalo društvene zajednice, prema enigmatici). Mala pomoć, nešto takvo PRVO dešavalo se prošle godine u ovo doba, a sada se to ponovilo pa sam dvostruki "prvoborac".

Slavko је рекао...

Možda je u vašem inboxu poruka sa naslovom HVALIM SE.
Morao sam da je pošaljem, jer me euforija još drži.
Izvinjavam se ako sam (mnogo) dosadan.