недеља, 27. јун 2010.

ЗАВРШЕНА ЕНИГМАТСКА КОЛОНИЈА

У Сомбору је успешно завршена Енигматска колонија, која је одржана дванаести пут у организацији ЕД "Др Ђорђе Натошевић", окупивши учеснике из Београда, Новог Сада, Кикинде, Србобрана, Белог Манастира, Сурдулице, Скопља и Панчева, наравно уз домаћине из Сомбора.

Ове године Жељко Димовић је проглашен за најуспешнијег учесника Колоније, добивши награду путовање у Праг, од туристичке агенције IVONTRAVEL из Новог Сада. Ево и резултата. Првог дана је одржано такмичење у решавању загонетки. Задатке је припремио Жељко Димовић.
Пласман је следећи:
1. Јован Недић, Бели Манастир - 140 (од могућих 150 бодова)
2. Софија Нецин, Нови Сад - 135
3. Милан Милин, Србобран - 134

У дисциплини насловних анаграма, као и претходник година, настало је неколико бриљантних радова, а ово су три најбоља, по оцени жирија:

1. Никола Петковски, Скопље - ЕУ - ПРАВА ОСУДА! - (наслов "А сада у Европу")
2. Мирко Ранчић, Сомбор - ИПАК НЕ ШТЕТИ УСПЕХУ?! - (наслов "Пустите их нека пуше"
3. Жељко Димовић, Сомбор - УДАР, ПА ЖРТВЕ! - (наслов "Тражите правду")

На турниру у супер-квизовци играло се седам кола по Бергеровом систему, свако са сваким. Судија турнира био је Јован Недић.
Коначна табела изгледа овако:
1. Славко Бован - 14 бодова (7-0)
2. Жељко Димовић - 10 бодова (5-2)
3. Мирко Ранчић - 10 бодова (5-2)
4. Милутин Тепшић - 8 бодова (4-3)
5. Софија Нецин - 6 бодова (3-4)
6. Аница Милошев - 4 бода (2-5)
7. Милорад Живанић - 4 бода (2-5)
8. Жељко Прванов - 0 бодова (0-7)

У недељу, 27. јуна, одржано је такмичење у састављању загонетака. Требало је саставити 3 задатка: укрштеницу са уписаном речи ФАВОРИТ, клин са уписаном речи ПАРК и логички задатак, постављање на таблу супер-квизовке 4 речи с пописа, како би се остварио што већи број поена (ДВАНАЕСТА, КОЛОНИЈА, КВИЗОВКА, НАСЛОВЊАЦИ).
Најуспешнији у овој категорији био је Жељко Димовић, испред Славка Бована. Треће место су поделили Јован Недић и Драган Ристић.

У суботу увече приређено је дружење учесника 12. Енигматске колоније у Градској кафани, које је трајало до ситних јутарњих сати.

19 коментара:

Анониман је рекао...

Oko 17 h sam stigla sa KOLONIJE u Somboru i mogu vam reći (vama koji niste bili) da ste propustili divno druženje,takmičenje i zabavu.Organizacija je bila vrhunska-
-SVAKA ČAST DOMAĆINIMA!
Kako sam ostala dužna naslovni anagram, evo ga sada (ja sam kao pravda - spora, ali dostižna):

GLAT,CRNI,ISTI K O MAMUTI!
("Stigli komarci mutanti")

Svima pozdrav od Anice!

Slavko је рекао...

Ja su Kikindu stigao prije pola sata. Moje viđenje ("Erovizija") imaćete prilike da čitate sutra ili prekosutra.
Samo da kažem da imate predstavu kako je bilo DOBRO evo ilustrativnog podatka.
U ovih 36 sati kolonije, 3 sata sam utrošio na takmičenje, 4 sata na spavanje a sve ostalo vrijeme je korisno iskorišteno (dakle, u dobroj zabavi, druženju, šali, pjesmi, prijatnim razgovorima i sl)
Čitećete!

Slavko је рекао...

I još malo naznaka.
U mom izvještaju nećete moći da pročitat
1. Kako je jedan enigmata pozvao svoju ženu telefomom u 1.09 i putio joj pjesmu tamburaša praćenju njegovim umilnim glasom: " Aj, prošetala Suljagina Fata, tanataranatantan, aj prošetala do Mostara grada tantaranatantan...
2. Kako je supruga budućeg predsjednika ESS-a svoga muža u 2.10 zatekla malo na stolu a malo pod stolom, i šta mu je tom prilikom prošaputala, nježno ali odlučno.
3. Kako je jedan kolega primio kolegu na prenoćište, i kako je iznenada iskrsla opasnost da kolega gost, kolegi domačinu naprasno postane tata, odnosno kako enimmata od četrdeset i kusur godina dobija novog taticu iz južnih krajeva, a samim tim i pravo na dvojno državljanstvo.
4. Kako rakija dunjevača pogubno djeluje na budno stanje čuvjeka i kako treba uložiti izvanredne i nadljudske napore da bi se usnuli kolega, dopingovan inkriminisanom dunjevačom, probudio iz slatkog sna.
5. Kako je jedan kolega otišao na poslovni sastanak i kako se sa "poslovnog sastanka" vratio s tragom il' ruža ili ženskih noktiju na licu (ostale djelove tijela nismo provjeravali)
6. Kako je jedna koleginica veoma dobre tamburaše podučila nekim novim bećarcima koje će oni vjerovatno ubuduće koristiti u specijalnim prilikama
Itd,... Biće tu još toga šta nećete čitati.

Maca је рекао...

Daj ba, oči moje lijepe, nemoj sve otkrivati!

Slavko је рекао...

"Erovizija" će malo kasniti iz objektivnih razloga.
Naime, u subotu i nedelju je bilo ODLIČNO, ali u ponedeljak (danas) me dočekala surova realnost. Mnogo posla me čeka , a idemo i u najavu štrajka protiv neljudi koji se predstavljaju kao vlasnici novina u kojima radim (a ne zarađujem). Molim za malo strpljenja.

Zdenko је рекао...

SEMINAR, JAVNA ŠKOLA ZAGONETKI!
"Završena enigmatska kolonija"

Софија је рекао...

Еро, једва чекам твоју визију! :)

Било је одлично, баш ми је пријао овај викенд са вама. Дружење је допунило батерије, а сад и мене мучи стварност...

Хвала сомборским домаћинима на лепом дочеку и организацији. Необично ми прија атмосфера у том граду, имам осећај да сам тамо одувек, а била сам тек други пут. Поздрав до наредне колоније!

Анониман је рекао...

Evo i mene. Ja prvi pošao na put, zadnji se vratio. Bilo je suuuuuuuuuuuuuuuuper na Koloniji. E, pa ja zbog takvih prelepih trenutaka i prevalim 600 kilometara (pih, sića, neko ne može ni 600 metara) da bih se družio sa ljudima kao što sam i ja. A novinar Slavko neka ipak napiše jednu lepu, izdržanu i sadržajnu reportažu (ako preživi štrajk i ako ga ne uhapse). Kandidovaćemo ga za Pulicerovu nagradu.
Pozdrav svima sa kojima sam se družio, a i onima koji nisu došli. Pozdrav i onima koji su se opili od kafe, pa im "pobeg'o" voz :) :)

N. Petkovski

Slavko је рекао...

Danas bila rovovska borba ya radnička prava. Borba se nastavlja sutra jer, naravno, hoće da nas preveslaju. Da me danas zmije ujede crkla bi u roku 2 minuta. Svi su me zaobilazili u širokom luku jer me ne prepoznaju ovako ljutog.
Stoga odoh da pišem izvještaj sa kolonije (ne bih li se, prisjećajući se lijepog druženja, malo pribrao). Po mojoj procjeni trebaće mi jedno 60 minuta da saberem utiske.

Slavko је рекао...

Ja se raspisao, a tek sam na pola puta. Imaćete šta da čitate, vi koje to interesuje. Treba mi još vremena.. Kada sam već zakuvao da idem do kraja.

Slavko је рекао...

Eto, završio sam jedan poduži tekst i poslao sam ga na nadležno mjesto. sada je sve do gazde bloga.

Анониман је рекао...

A ako je gazda bloga isti kao onaj tvoj gazda na poslu, moraćeš sa rovovske da pređeš na borbu prsa u prsa i da mu ne dozvoliš da te zaobilazi u širokom luku. Zato poručujem gazdama: onaj prvi da plati do poslednjeg dinara dosad i odsad, a drugom gazdi da objavi celi taj poduži tekst i to bez cenzure (još i da ubaci prikladne fotke), a ne mora da plati. Ja verujem da se Slavko potpuno slaže samnom, jel'? Ajde, pare na sunce, tekst na sunce, istinu na sunce! Ma iz aviona se vidi da su svi nestrpljivi da pročitaju statiju godine, pa čak i mi koji smo bili na licu mesta (a nismo videli sve).

N. Petkovski

Slavko је рекао...

Pošto teksta još nema, mogu postojati 3 razloga
1. gazda bloga opet nešto slavi
2. tekst pročitala gazdinica pa stavila zabranu
3. tekst je previše dugačak pa ga gazda skaraćuje ili pravei serijal od sedam-osam nastavaka.
I ja nestrpljivo čekam reakcije.

Zdenko је рекао...

ZAGONETAŠ DESPOT: BOLI GLAVA!
"Gazda bloga opet nešto slavi"

Zdenko је рекао...

ZA SLABI TRAČ PISCA TADA GA ZVEKNULA PO TINTARI!
"Tekst pročitala gazdinica pa stavila zabranu"

Zdenko је рекао...

A, zato ga boli glava! ☺

Slavko је рекао...

Bravo Zdenko!
Ovoga puta smo ti pisali opravdan izostanak, ali za ubuduće...hm!
Upiši u kalendar Enigmatsku koloniju.

Zdenko је рекао...

AMA, OPAK ZAPIS JATAKA LASKA, ALI DISKREDITUJE SAVRŠENSTVO PREDSEDAVAJUĆEG MEGAIGRAČA!
"Tekst je previše dugačak pa ga gazda skaraćuje ili pravi serijal od sedam-osam nastavaka"

Jovan Nedić је рекао...

Ovaj članak, malo adaptiran i uz druge fotografije, objavljen je i na web-stranici Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira: http://www.oaza-bm.hr//index.php?option=com_content&task=view&id=692