четвртак, 31. децембар 2009.

ВЕОМА УСПЕШНА ГОДИНА ЗА „НАТОШЕВИЋ“

Ова година што је на измаку била је веома успешна за чланове Енигматског Друштва „Др Ђорђе Натошевић“. На енигматским такмичењима и скуповима имали смо веома запажену улогу, освајали смо трофеје, низали одличне резултате и састављали врхунске загонетке, почев од укрштеница па све до анаграма.
Па да кренемо редом. Велики успех нашег члана Николе Живановића, који је као члан судоку репрезентације Србије постигао одличан резултат, освојивши појединачно 4. место на 4. Светском првенству у решавању судокуа, одржаног у априлу ове године у Словачком граду Жилини. У марту одржана годишња Скупштина УЕ „Вук Караџић“, а наше Друштво је представљао Милутин Тепшић. У јуну месецу кренула ЕНИГМОТЕКА, блог за љубитеље укрштених речи, анаграма, квизовке и других енигматских дисциплина. Такође у јуну одржана је редовна годишња Скупштина ЕК „Нова Загонетка“, а позиву су се, за учешће на овом скупу испред нашег Друштва, одазвали Милутин Тепшић и Жељко Димовић.
У августу је успешно реализована 11. Енигматска колонија. Ова дводневна манифестација окупила је око 25 енигматских сладокусаца. Почетком октобра одржано веома лепо дружење у „Ресторанчићу“, у оквиру чега је одржан турнир супер-квизовке.
Истог викенда квиз екипа Сомбора представљала наш град у оквиру квиза „Serbian open“, а у чијем саставу су била и два члана нашег Друштва.
Од 09. до 11. октобра у Вршцу су оджани 9. Сусрети енигмата Србије, на којима су наши чланови оправдали очекивања, освојивши прегршт медаља и признања.
У септембру је председник „Натошевића“ прославио веома леп и вредан јубилеј, 20 година бављења енигматиком. У октобру смо на овом блогу кренули са наградним конкурсом у састављању „Насловних анаграма“. Прво коло је успешно окончано, а друго је у току и траје до 20. јануара године пред нама. У новембру Никола Живановић освојио више него одлично 6. место на 18. Светском првенству у решавању логичких проблема у Анталији. Крајем новембра одржана још једна енигматска забава у клупским просторијама, којој су присуствовали челници ЕК „Нова Загонетка“ и ЕСС, и тиме још једном показали колико је успешна сарадња нашег Друштва са њима.
Чланови нашег Друштва освајали су бројна признања на разним конкурсима, уредили су доста енигматских часописа и урадили доста тога на популаризацији енигматике. Издали смо 2 броја Друштвеног БИЛТЕНА (нови у припреми), добили неколико нових чланова (Петковски, Милошев, Нецин и Толоманоски), а наш Еро је недавно захваљујући свом веома великом енигматском прегалаштву добио признање од СО Кикинда.

3 коментара:

ero је рекао...

2009. bila uspješna, ali mi namjeravamo da u novoj 2010. godinu budemo još bolji. Svima srećno!

Nikola је рекао...

Pa naravno da cemo biti, u to ne sme da se sumnja.

Nikola Petkovski

Nikola је рекао...

"Krah Tajgera Vudsa"
TRAGED: JAUK SA VRHA!

Nikola Petkovski