уторак, 22. децембар 2009.

БОРИС НАЗАНСКИ НАЈУСПЕШНИЈИ УЧЕСНИК СОЗАХ-а

Boris Nazansky iz Zagreba proglašen je za ukupnog pobednika 25. SOZAH-a održanog 12.-13. decembra ove godine. Sledi izveštaj sa Susreta zagonetača i odgonetača Hrvatske koji nam je poslao kolega Luka Pavičić iz Splita.

Pansion Ilonka u Murskom Središću, 12. i 13. prosinca, ugostio je 30-ak ljubitelja zagonetaka u sklopu jubilarnog 25. SOZAH-a (Susreti zagonetača i odgonetača Hrvatske). Vrijedni organizatori bili su Ivan Čotić, koji je osigurao prostor, te predsjednik HZS-a Pero Galogaža koji se potrudio pripremiti zadatke za ovo natjecanje. Iako za primremu nisu imali puno vremena na raspolaganju, možemo kazati da je organizacija bila na zavidnoj visini. U sklopu susreta održano je državno prvenstvo u sastavljanju i rješavanju, te sudoku turnir i natjecanje u brzinskom rješavanju.
U sastavljanju zagonetaka (križaljka, premetaljka, kvadrat 7x7 i rebus), sudjelovalo je 18 zagonetača, a pobijedio je Feniksovac Valter Kvalić s 44 boda, ispred Borisa (43) i Vlade (42) iz Kvizorame. Ekipni pobjednici, također s bodom prednosti, su članovi ekipe Feniks 1 u sastavu Valter Kvalić, Rajko Ricijaš i Željko Jandragić. Viceprvak je postala ekipa Kvizorame (Boris Nazansky, Vlado Kutnjak i Ranko Skopal), a treće mjesto osvojila je ekipa Feniks 2 (Hrvoje Vlahov, Alfredo Ivankov i Klaudio Pavić). U odgonetanju je sudjelovalo 22 rješavača, a pobijedio je Vazakovac Darko s 428 bodova, ispred Borisa (426) i Vlade (400) iz Kvizorame. Ekipni pobjednik postao je VAZAK 1 u sastavu Darko Galić, Vanda Petriš i Miroslav Sabolčec, ispred Feniksa 1 (Kvalić, Jandragić, Ricijaš) i Kvizorame (Nazansky, Kutnjak i Skopal). Kao viceprvak u obje discipline, za ukupnog pobjednika 25. SOZAH-a proglašen je Boris Nazansky.
Na sudoku turniru, između 10 rješavača, najbolji je bio Stjepan Varaždinac iz Orehovice, ispred Feniksovca Alfreda Ivankova i Splićanina Luke Pavičića. Ivan Čotić, popularni Ico, sa suprugom Silvom Jaggar-Čotić, pripremili su natjecanje u brzinskom rješavanju, tzv screen test, u kome se zagonetke smjenjuju na ekranu, a rješenja treba odmah upisivati u papir za rješenja. Nastupilo je 11 odgonetača, gdje je također prednječio Varaždinac Darko Galić sa 110 bodova ispred Valtera Kvalića (100) i Pere Galogaže (95).
Nedjeljno prijepodne, domaćin Ico je ispunio zanimljivim prezentacijama s degustacijama, te nas poveo na završni ručak. Prvo smo imali posjet turističom centru Cimper, uređenog na ostacima rudnika ugljena. Nakon kraktog upoznavanja s teškim rudarskim životom praotaca toga kraja, odosmo na degustaciju rakija, sušenog voća i piva, koje se proizvodi u minipivovari u krugu centra. Zanimljivost piva Pilka jest da je ekološki čisto, obzirom da se proizvodi bez pasterizacije i bez konzervansa. Jedina je mana što se mora popiti u roku od 14 dana od punjenja, no za ovu ekupu to nije nerješiv problem. Nakon toga posjetismo gospodarstvo Hažić, gdje degustirasmo vina iz njihove obiteljske vinoteke. Na kraju odosmo na zajednički ručak u klet Potrti kotač, gdje su uz obilati stol i međimurska vina, proglašeni pobjednici i podijeljene nagrade i priznanja najboljima.

3 коментара:

ero је рекао...

Luki zahvaljujem na izvještaju, Borisu čestitke (a i svima ostalima koji čestitke zaslužuju). Boris je već prijavio anagrame za drugo kolo, a Luka mi piše da je nekoliko anagrama poslao. Nikola Ž. takođe reče da ima jedan naslovni anagram. Željno čekam da vidim popis novih anagrama.

Жеца је рекао...

Nadam se da ćemo se sa nekim kolegama videti na predstojećoj 12. Enigmokoloniji u Vrnjačkoj Banji.

Жеца је рекао...

"Pansion Ilonka"
NAPOKON SILINA
OPASNI NAKLONI