субота, 3. октобар 2009.

САСТАНАК ПРЕДСЕДНИШТВА ДРУШТВА

У сомборском "Ресторанчићу", од 11,00 до 19,00 часова, одржан је састанак Председништва Енигматског друштва "Др Ђорђе Натошевић", а ради припреме за учешће на предстојећим деветим Сусретима енигмата Србије у Вршцу. Састанку су присусвовали Жељко Димовић, председник друштва, Никола Живановић, Мирко Ранчић и Милутин Тепшић, чланови Председништва, као и чланови друштва: Милан Милин, Аница Милошев, Жарко Пинтарић, Мира Ранчић, Милутин Мрдак, Милан Симић, Данило Секулић и Душан Јањић.
Председник Друштва је предложио следећи дневни ред: 1. Реализација 11. Енигматске колоније, 2. Нови број друштвеног Билтена, 3. Девети СЕС у Вршцу, 4. Израда квизовкашких гарнитура, 5. Квиз на телевизији Фокс, 6. Домијада 2010. године, 7. Дванаеста Енигмоколонија, 8. Разно.
Чланови Друштва су једногласно оценили да је 11. Енигмоколонија веома успешно организована, а то је и представљено у најновијем Билтену друштва. Договорено је учешће на 9. Сусретима енигмата Србије у Вршцу, где чланови Друштва учествују у пуном саставу. Са сомборском штампаријом "Вујевић" договорена израда квизовкашких гарнитура (цена од 600-800 динара, зависно од наруџбе). Сутра, 04.10. снимање квиза Serbian open, на телевизији Фокс. Договорено је да се сомборској екипи, поред чланова Друштва Секулића и Јањића, који учествују као такмичари, придруже и Димовић, Тепшић, Милошев и Милин.
Донета је одлука да се упути писмо директору сомборског Дома ученика поводом организовања енигматског такмичења у оквиру Домијаде 2010. године.
Што се тиче организовања наредне 12. Енигмоколоније има неколико предлога за место одржавања (Бања Јунаковић, Препелица, Врњачка Бања). Донешена је одлука да се коначан договор обави на седници председништва ЕСС.
Под тачком разно чланови Друштва су одлучили да се још мало коригују правила супер-квизовке, по којима ће се играти пет потеза за 10 минута по играчу. Тако да ће сада коначна правила ове игре бити примењена и наредног викенда у Вршцу.
У сусрет првом Првенству Србије у супер квизовци, које ће бити одржано наредне суботе у оквиру деветих СЕС у Вршцу, у просторијама ЕД "Др Ђорђе Натошевић" одигран је припремни турнир у тој варијацији квизовке. Учествовало је шест играча, а после пет одиграних кола по систему свако са сваким, чак четворица су имали скор од три победе и два пораза, па се разигравало за прво место.

Ево табеле и резултата разигравања:

Милутин Тепшић 6 (3-2)
Никола Живановић 6 (3-2)
Жељко Димовић 6 (3-2)
Милан Симић 6 (3-2)
Аница Милошев 4 (2-3)
Мирко Ранчић 2 (1-4)

Полуфинале:
Симић - Тепшић 1:0
Живановић - Димовић 1:0

Финале:
Живановић - Симић 1:0

Судија турнира био је Жарко Пинтарић.

Нема коментара: