уторак, 15. септембар 2009.

УСПЕШАН НА СВИМ ПОЉИМА

Наш члан Никола Живановић је још прошле године скренуо пажњу на себе када је на 10. Енигматској колонији и 8. СЕС поред толико енигматских мајстора постао најуспешнији учесник ове манифестације.
Почео је као љубитељ логичких загонетака и квизовке, наставио као одличан судокиста и логичар, а прераста у врхунског анаграмисту и свестраног енигмату.
Ове године ниже успех за успехом. Прво је у априлу на 4. Светском првенству у решавању судокуа, које је одржано у Словачкој, заузео појединачно одлично 4. место,а са својом екипом се окитио бронзаном медаљом. Затим је у августу на сомборској 11. Енигмоколонији поновио успех од прошле године и постао најуспешнији учесник.
Почетком септембра је учествовао у Мађарској на 10. турниру у решавању логичких проблема 24 сата. Тамо је такође направио одличан резултат освојивши 4. место.
Протеклог викенда у Београду Никола је освојио прво место на петом првенству Србије у решавању логичких проблема, и тиме обезбедио пласман на светско првенство у Турској.
Никола је управо проглашен за анаграмисту кола на 8. Међународном првенству Србије за анаграмисте, чиме је избио на друго место и озбиљно прети водећем. Надамо се да ће већ у следећем колу заузети лидерску позицију.
Успех је забележио захваљујући анаграмима: СТАРТ ТРКЕ И ОНДА ВАСИОНСКО ВРЕМЕ! (нови светски рекорд на сто метара) и ТО ЈЕ ОН, СИПА ФОРЕ (петао Софроније).
У овом колу од наших чланова одличне су анаграме имали још и Милан Милин, у категорији анаграмне личности ДА, ОН КРШАН ПРИМАЧ (Марко Подрашчанин) и Софија Нецин у категорији вулгарних анаграма СВИСНУО ТИ ЧМАР (стомачни вирус).
Пошто ускоро следе 9. Сусрети енигмата Србије, у Вршцу од 09.-11. октобра, а Никола и тамо претендује на веома висок пласман, он ће по свему судећи бити главни кандидат за енигмату године у Србији.

3 коментара:

Nikola Živanović је рекао...

Enigmata godine, kako to gordo zvuči! :)

Жеца је рекао...

Па то је ипак скромна титула, можда те предложимо и за краља!

Анониман је рекао...

A mi ostali treba da se potrudimo da Nikola dobije titulu Enigmate prvih 9 mjeseci 2009. godine? Da ga "zaskocimo u Vrscu".Ha-ha.
Samo naprijed majstore, ocekujem i dalje dobre, ma sta dobre, odlicne rezultate, pa da se mi u ED "Dj.N" iz So ponosimo. Ero.