среда, 12. август 2009.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КВИЗОВКАШЕ

Љубитељи квизовке на иницијативу ЕД "Др Ђорђе Натошевић" почеће се одигравати квизовкашки турнири и у оквиру Сусрета енигмата Србије. За почетак крећемо са супер-квизовком, игром коју су лансирали Сомборци после непотребног спора са Зорадисом, аутором мини-квизовке. Турнир на овогодишњој Колонији ће бити припремни за онај у оквиру 9. Сусрета у Вршцу, који ће представљати 1. Отворено првенство Србије у супер-квизовци.
У оквиру овогодишње отворене Скупштине Друштва предложићемо члановима ЕСС да се од следеће године у програм рада уврсти и одржавање турнира у традиционалној тзв. великој квизовци и закаже одржавање Првог отвореног првенста Србије у квизовци.
Квизовка се као што многи незнају почела играти на нашим просторима још пре двадесет година. "Југословенску" варијанту игре Скребл, која је по својим квалитетима надмашила ову чувену америчку, а чија правила су разрадили хрватски енигмати, код нас је први пут промовисао у Сомбору покојни председник Енигматског друштва "Др Ђорђе Натошевић", Радислав Маринковић. Наш члан Ђуро Кнежевић је у Српсокј Црњи организовао Прво првенсто у квизовци тадашње Југославије. Како је прошло непуне три године од када се наша држава зове Србија, време је да се организује поменуто такмичење.
Такође постоји могућност да се ускоро одигра и квизовкашки меч између Србије и Хрватске, који је Јован Недић још прошле године планирао у Белом Манастиру.
Пошто су многи енигмати заинтересовани да набаве квизовкашке гарнитуре, покушаћемо да нађемо спонзора за њихову израду.

Нема коментара: