недеља, 10. март 2019.

IZVEŠTAJ SA SKUPŠTINE ESS



U beogradskom hotelu "Mažestik“ 09. marta 2019. godine održana je redovna godišnja skupština Enigmatskog saveza Srbije. Prisustvovalo je 27 ljudi, od toga 25 sa pravom glasa. Na početku skupštine minutom ćutanja odata je počast našim kolegama koji su preminuli u prethodnom periodu (Miodrag Pavlović, Dragan Simić, Hranislav Dodić, Vladeta Trivunac, Nikola Pešić). 

Ova skupština protekla je znatno mirnije u odnosu na neke prethodne. Bilo je neslaganja i polemike oko pojedinih tačaka dnevnog reda, ali u granicama korektnosti. Najviše se diskutovalo o promeni statuta saveza i budućem statusu enigmatskih sekcija. Mišljenje skoro svih prisutnih bilo je da se statut mora promeniti i da su sekcije u ranijem periodu imale preveliki značaj. Enigmatske sekcije mogu i dalje da deluju u okviru saveza, ali jasno je da ne mogu imati isto pravo odlučivanja kao registrovani klubovi. Na kraju je usvojen predlog da, shodno broju članova u savezu, Predsedništvo ESS ubuduće sačinjavaju dva člana EK "Nova zagonetka“, dva člana ED "Dr Đorđe Natošević“, po jedan član UE "Vuk Karadžić“ i EK "Piramida“, dok će sve enigmatske sekcije zajedno moći da daju dva člana predsedništva (pod uslovom da zajedno imaju minimalno 15 članova). U slučaju da na nekom glasanju predsedništva bude 4:4, odlučujući je glas predsednika saveza. 

Izveštaj o radu predsedništva u proteklih godinu dana i finansijski izveštaj usvojeni su jednoglasno, kao i plan rada za naredni period. Predsednik ESS Željko Dimović obavestio je članove saveza kako teku pripreme za 19. Susrete enigmata Srbije u Vrnjačkoj Banji, najavio je i tradicionalnu Enigmatsku koloniju u Somboru, a prisutnima je skrenuta i pažnja da se još nekoliko dana primaju takmičarski radovi za 1. kolo Otvorenog prvenstva Srbije u enigmatici. Miroslav Lazarević pripremio je prikaz enigmatskih knjiga koje su objavljene u prethodnih godinu dana, a takođe je pričao o istorijatu zagonetne subote i Dana enigmata Srbije. Budući da je na računu saveza bilo dovoljno sredstava da se skupština održi u ovako kvalitetnom hotelu, za sve učesnike skupštine obezbeđen je ručak.

4 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

Присутни делегати: Жељко Димовић, Миле Јанковић, Воја Додевски, Зоран Милуновић, Иван Рудић, Саша Чолаковић, Мирослав Цветковић, Милутин Тепшић, Љубиша Бановић, Зорица Јаковљевић, Мирослав Лазаревић, Душко Лазић, Драган Матовић, Милија Стевановић, Ратко Стојковић, Петар Јововић, Драган Лојаница, Јован Вуковић, Зоран Радисављевић, Решад Бесничанин, Александар Јанковић, Драган Ристић. Крста Иванов, Томислав Поповић и Зоран Илијашевић.

Остали присутни: Живадин Јовановић и Небојша Вучинић

ENIGMOTEKA је рекао...

I kritike i pohvale su dobrodošle ako su potpisane !

ENIGMOTEKA је рекао...

Složio bih se sa anonimnim komentarom, zaista jedna od boljih skupština u poslednje vreme. Mnogi delegati su aktivno učestvovali u svim diskusijama, što je za pohvalu.

ENIGMOTEKA је рекао...

Drugari, informacija koju sam danas dobio je da je ostalo još oko 30% vaučera. Otprilike su predviđanja da će ih biti još najduže mesec dana. Dakle, požurite sa prijavama za vaučere za SES u Vrnjačkoj Banji !!!