недеља, 26. август 2018.

ZAVRŠENI 18. SUSRETI ENIGMATA


Proglašenjem pobednika i svečanom dodelom nagrada danas su u Sremskoj Mitrovici završeni 18. Susreta enigmata Srbije, koji su protekli u zanimljivim takmičenjima i lepom druženju četrdesetak ljubitelja enigmatike i isto toliko ljubitelja kvizova. 

Zoran Radisavljević je proglašen za najuspešnijeg učesnika ove tradicionalne manifestacije, dok je najuspešnija ekipa EK "Piramida" iz Novog Sada. Više o takmičenjima tokom narednih dana. Velike čestitke zaslužuju i pobednici u pojedinačnim disciplinama Milutin Tepšić (rešavanje zagonetaka), Rešad Besničanin (sastavljanje zagonetaka) i Darko Marković (sastavljanje anagrama), kao i pobednička ekipa na pab kvizu, "Sir mi jedemo" iz Beograda (u sastavu: Miloš Karna, Miroslav Kordić, Nikola Miljković, Vladimir Stanković). Najuspešnija takmičarka bila je Gordana Jovanović Šarić sa dve bronzane medalje. 

Sve pohvale zaslužuju ljubazno osoblje Doma učenika, zatim tamburaška grupa koja nas je zabavljala u kafeu "Hogarovo burence", domaćini kviza u kafeu "Book Bar", gospođa iz muzeja koja nam je pričala o sačuvanim iskopinama nekadašnje rimske prestonice Sirmijum i svi drugi ljudi dobre volje koji su pomogli da ovi 18. Susreti enigmata Srbije uspešno proteknu.

7 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

19. Susreti enigmata Srbije biće održani u Vrnjačkoj Banji, najverovatnije od 06-08. septembra sledeće godine. Pošto će boravak biti realizovan uz korišćenje vaučera, već početkom godine krećemo sa njihovom realizacijom.

ENIGMOTEKA је рекао...

Mnoge kolege su se oduševile ovim predlogom, pošto će doplata za učešće biti "smešna".

ENIGMOTEKA је рекао...

Od ove godine jedna novina. Predsedništvo ESS je donelo odluku da se pobednicima u takmičenjima isplati simbolična novčana nagrada u iznosu od 2.000,00 dinara.

Анониман је рекао...

Ne prepisuj od mene.
Zoran

Анониман је рекао...

"Petostojećeg" sleva lično znam, i primećujem da ga nema na popisu učesnika. Jel njegov identitet omaškom preskočen ili ...

Blogočitač

Анониман је рекао...

Pa što se ubacio da se fotka ne znači da je bio učesnik.

Анониман је рекао...

Koja je definicija učesnika?

Na slici 36 faca, na popisu 43, a u poretku rešavača svega deset takmičara???