субота, 28. октобар 2017.

SAOPŠTENJE ED "NATOŠEVIĆ"


Povodom najnovijih dešavanja u Enigmatskom savezu Srbije, koja su dovela i do nekih kazni, ED "Dr Đorđe Natošević" pokazalo je da dosledno i pošteno pristupa svojim dužnostima i obavezama. Jedna od tih obaveza bila je i da poštujemo ono što je nedavno dogovoreno na Susretima enigmata Srbije u Subotici, da enigmati prestanu prepucavanja po Internetu i sve druge stvari koje doprinose sukobima među pojedincima i klubovima u savezu. Mada su mnogi bili sumnjičavi i mislili da će predsednik ESS Željko Dimović doneti pristrasne odluke, jedan od kažnjenih je i naš istaknuti član Zoran Radisavljević, koji je već ranije opomenut, a sada i isključen iz Enigmatskog saveza Srbije. 

Podsetimo, na nedavnim Susretima zagonetača Hrvatske, održanim u Belom Manastiru, Zoran Radisavljević doživeo je vrlo neprijatno iskustvo, jer od strane domaćina nije dočekan na primeren način, čak mu je poručeno da je nepoželjan gost. Naše društvo izražava duboko žaljenje što je Zoran nakon toga nepromišljeno reagovao i što svoj opravdani revolt nije iskazao na drukčiji, blaži način, nego je u svom komentaru na blogu koristio neke preteške reči koje nisu u skladu sa onim što su se enigmati dogovorili u Subotici. Popusta ne može da bude za bilo koga, pa ni za višestrukog enigmatskog šampiona, organizatora vrhunskih takmičenja i pisca sjajnih enigmatskih knjiga. 

Nadamo se da nam Zoran ovo neće uzeti na zlo i da će na pravilan način prihvatiti kaznu, jer je mnogo puta pokazao da je veliki borac za istinu i pravdu, kao i za bolji tretman enigmatike i enigmata u društvu. Nesumnjivo je da će bez ovakvog vrsnog enigmate naše društvo biti izuzetno oslabljeno na narednim Susretima enigmata Srbije, međutim život ide dalje, a nama je od nekih rezultata i medalja bitnije to da se pridržavamo postignutih dogovora. 

ED „Dr Đorđe Natošević“ ide putem koji nam je trasirao naš osnivač i prvi predsednik Radislav Marinković - Rademar, veliki ljubitelj enigmatike i divan čovek. Otvoreni smo za saradnju sa svim enigmatama koji se ponašaju kolegijalno i prijateljski dočekujemo sve naše goste. Nikad se nije dogodilo na Enigmatskoj koloniji i drugim enigmatskim manifestacijama koje smo organizovali da neki gost bude nezadovoljan tretmanom, a kamoli da smo nekog pokušavali sprečiti da dođe i druži se sa koleginicama i kolegama. To je, međutim, uradio član jednog kluba čiji vodeći čovek odavno vodi svoj privatni rat protiv Radisavljevića, „Natoševića“ i Enigmatskog saveza Srbije. Ipak, kako narodna poslovica kaže, ko se mača laća, od mača i gine, pa je tako osim Radisavljevića (koji je ispao žrtva tih prepucavanja u savezu) iz ESS isključen i taj klub čiji je vodeći čovek glavni uzročnik tenzija i loših međuljudskih odnosa u savezu. Neka ovo bude za nauk svima, da u Enigmatskom savezu Srbije više ne može da bude tupljenja i zaoštravanja, ljubitelji tih enigmatskih “disciplina” neka potraže neko drugo mesto za tako nešto.
Predsedništvo ED "Natošević"

Нема коментара: