недеља, 8. децембар 2013.

REZULTATI 9. KOLA


Polufinaliste Lige rešavača, shodno fazi takmičenja, dočekali su nešto teži zadaci, koji su u sebi krili i neke zamke. Posle neizvesne borbe u finale su se plasirali Marko Obradović i Ivan Andonov, dok će se za treće mesto boriti Rade Goljović i Ilija Đurković. 

Večerašnji komplet zagonetaka je napravljen tako da svaki zadatak u sebi ima neki fazon sa engleskim jezikom. Na primer, u poslednjem zadatku štos je bio da se slovo engleske abecede koje nedostaje izgovara "kju". Budući da je s leve strane stavljen zarez (što znači da iz fraze mora da se oduzme početno slovo), rešenje tog rebusa je JUNE DO STAJE ("kju" nedostaje), a ne može da se prizna KUNE DO STAJE. Upravo ovaj detalj odlučio je polufinalni meč između Radeta Goljovića i Ivana Andonova. 

U drugom polufinalnom meču protivnici su takođe bili ujednačeni, a pobednika je presudio slovni sudoku, težak zadatak koji je uspeo da reši samo Marko Obradović. Vredi još zabeležiti da su večerašnje zadatke vrlo dobro rešavali Vladimir Obradović (5 poena) i Sanda Reić-Tomaš (4), dok su zbog obaveza bili sprečeni Đorđe Karna i Mladen Marković, što je njihovim protivnicima olakšalo pobedu. 

Rezultati polufinalnih mečeva: 
Marko Obradović - Ilija Đurković 5:4 
Rade Goljović - Ivan Andonov 3:4 

Razigravanje od 5. do 8. mesta: 
Đorđe Karna - Sreten Perić 0:2 
Vladimir Obradović - Mladen Marković 5:0 

Utešna grupa: 
1. Sanda Reić - Tomaš - 4 poena 
2-3. Dejan Spasić, Branislav Nikolić - 1 

Trenutni plasman u utešnoj grupi: 
1. Sanda Reić Tomaš - 4 poena 
2-4. Branislav Nikolić, Dejan Spasić, Luka Pavičić - 2 
5-15. Branislav Nikić, Nataša Petrović, Aleksandar Pantelić, Nikola Petkovski, Milica Jokanović, Miodrag Bata Babović, Mihajlo Džudžar, Kosta Željski, Branimir Arsić, Ratko Bulajić, Danijel Milošević - 1 

Finalna runda će (ukoliko ne bude neke promene) biti održana u ponedeljak, 16. decembra, pošto uobičajeni nedeljni termin nije moguć.

Rešenja zadataka iz 9. kola možete videti ovde.

2 коментара:

Ilija Đurković је рекао...

Iskrene čestitke Marku na plasmanu u finale Lige rešavača, čije majstorstvo je došlo do izražaja iako se kasnije uključio u takmičenje!
Takođe sve pohvale Zoranu na interesantnim i kvalitetnim zadacima.

Unknown је рекао...

Hvala, Ilija. Potrudio sam se da zagonetke budu raznovrsne i kvalitetne, takve će biti i u završnom kolu. Zadovoljan sam učinkom rešavača, svojom veštinom doprineli su da ovakav koncept takmičenja bude zanimljiv i neizvestan do samog kraja.