недеља, 24. новембар 2013.

PROPOZICIJE ZA ČETVRTFINALE, POLUFINALE I FINALE LIGE REŠAVAČA


U četvrtfinalu Lige rešavača takmičari na osnovu sadašnjeg plasmana dobijaju startne poene, koji će se sabirati sa učinkom u osmoj rundi.

Startni poredak izgleda ovako: 
1. Ivan Andonov - 5 poena 
2. Ilija Đurković - 4 
3. Đorđe Karna - 3 
4. Marko Obradović - 2 
5-7. Mladen Marković, Rade Goljović, Vladimir Obradović - 1 
8. Sreten Perić - 0 

Nakon naredne nedelje na osnovu novog poretka formiraće se polufinalni parovi, po uobičajenom sistemu 1-4, 2-3. Ukoliko dva takmičara budu imala isti broja poena, gledaće se ko je bio uspešniji u toj osmoj rundi, tako da može ponovo odlučivati vreme predaje rešenja.

U polufinalu će se resetovati svi poeni i gledaće se samo učinak u devetoj rundi, pri čemu će u slučaju nerešenog rezultata prednost imati bolje rangirani takmičar. Naravno, ovakva prednost nije velika, ali nije ni beznačajna, tako da možemo očekivati zanimljive polufinalne mečeve. Desete nedelje takmičenje će se završiti finalnim mečom i mečom za treće mesto.

Što se tiče utešne grupe, zamišljeno je da u njoj mogu učestvovati svi ljubitelji enigmatike, bez obzira da li su se do sada takmičili na turniru. 
Oni koji jesu dobiće 1 startni poen, dok će eventualni novi rešavači startovati sa nulom. Takmičari u utešnoj grupi rešavaće poslednje tri nedelje iste zadatke kao i sadašnji četvrtfinalisti, a pobednika te utešne grupe očekuje lepa nagrada. 

Dodatna nagradna igra: Bez obzira da li je neko eliminisan iz borbe za najviši plasman, ima pravo učešća u nagradnoj igri, koja će trajati do kraja turnira. Za to je potrebno da se u bilo kojoj rundi osvoji 3 poena. Oni koji to urade ulaze u žreb, a dobitnik vredne nagrade će biti izvučen odmah po završetku takmičenja. Dakle, potrudite se da ispunite taj uslov.

Нема коментара: