уторак, 12. новембар 2013.

MEGA BELINA 14X6


Mile Janković šalje ukrštenicu sa MEGA BELINOM 14x6. 
Pogledajte sajt SRPSKA ENIGMATIKA.

10 коментара:

Анониман је рекао...

Kada gosp Janković ovo sastavi "iz glave" neka se hvali!!!
J.J.

Анониман је рекао...

To lupetanje, "iz glave", "iz kompjutera", više su smešni kada čovek gleda sa strane. Poznati kolega tvrdi da jedan "naivni čistunac" ima žešći program za sastavljenje i zna se kako ga je nabavio. E sad, budi pametan. Ostaje da svako veruje u šta hoće, i kome hoće. Ovi koji komentarišu, verovatno nikada nisu videli ni Miletov, ni programe desetina drugih kojih ih obilato koriste. Ali, neko priča, neko ćuti, neko priča, neko ćuti... X-men

Анониман је рекао...

Slazem se s prethodnikom (novi-ili stari anonimni komentator).Pitanje za sve one koji se prave pametni, ili misle da su pametni. Da li je iko od vas video kako, ko i cime pravi rekordne ukrstenice (i sta je to)? Na-majke mi! Idi begaj. I.I.

Синдикат Слога је рекао...

TRAKTOR, UZENGIJA, RADO, KAKTUSI, Z, R, UTVRĐENO, BAL, APS, SN, BUNAR, N, SOĆO, TIB, R, RABIN, TIR, KAPO, SAK, ZONOP, J, LAKONOGA PARADA, U, OLUPINA MERI DIR, GUSAREVA VERENICA, J, AMERIKANIZOVATI, AGA, U, VIPARITA KARANI, MORA, GLEDATI NA CRNE NAOČARE, OI, A, ENO, AIS, ONIL, JP, ZNO, ORI, NIN, POK, BELPO, AKRAP, PRUŽITI RUKU, AFA, POBRATI, MEO, GEPEK, URT, AVIOKARTE, NAISUS, PTUJ, DISKOPIRAT, M, T, ANKETE.

Анониман је рекао...

Ljudi, zašto se bunite!? Pa, nekadas se kuća pravila mešajući beton lopatama!! Danas, pored mešalice i drugih jačih sprava, čovek bi morao da psihički poludi kada bi morao da upotrebi stari način. Tako je i sa ukrštanjem reči. Nekada se jedna ukrštenica pravila i po nedelju dana a danas dnevno valja napraviti pedesetak. Ali, ni mešalica ne radi sama, ako je čovek ne upravlja. Neko zna da izmeša dobar beton, a neko i pored mešalice zabrlja. I da se ne lažemo, ko radi ručno, *iz glave* a zna za sva ova pomagala - nešto mu fali!
CKY

Mandrak је рекао...

Zašto i mene neko ne pozove za ovaj okrugli sto? :)

Evo, ja radim ručno. Upravljam nekim "mešalicama" kao što su word i pdf dokumenti (ono: ctrl + f, ukucate šta vam treba, pa pretražite), a to je svakako više "kompjuterski" nego što je radio Racković. Međutim, mešam na papiru (sveska A5, 13 dinara, kvadratići... pošto nisam ekonomičan - traje mi otprilike 10 dana).

Ako neko baš insistira da proveri (i vidi kako se ručno pravi komercijalna ili rekorederska enigmatika) mogao bih da mu priredim jednu skype opservaciju (za neupućene: to je ekonomičniji način da se vidimo, ako živimo daleko, a ako imamo dobre kamere, možete direktno pratiti kretanje moje grafitne olovke). Dakle, do neke žive prilike, ako već neko baš toliko želi da vidi to čudo, mogu da mu ispunim želju... A kako će biti siguran da to nisam sastavio ranije? Pa, dozvoliću mu da bira dimenzije i tematske pojmove. Prosto.

Ako ima zainteresovanih, neka mi se jave, pa ćemo utanačiti termin (neka nedelja popodne, recimo). Prvi put je besplatno. :)


Анониман је рекао...

Hvalite me usta.
Dečko trebaš ti još puno pasulja jesti.
Previše pametuješ, a to je loš preduslov za uspeh.
J.N.

Belirac је рекао...

Ispod gornjeg komentara su moji inicijali, ali to nisam pisao ja - da se zna!

Belirac је рекао...

Pa neka sastavlja ko kako hoće, ali ako je sastavio kompjuter, neka se onda ne potpisuje čovjek, neka piše da je to kompjuterski sastav. Mile je pošteno napisao da je njegova zasluga 5-10% i to treba postati praksa, pogotovo u konkursima.
Neko će reći: ne možemo provjeriti. Istina, ne možemo! Ako neko kaže (ili napiše) da je to njegov, a ne kompjuterski sastav, mi vjerovatno nećemo znati da laže, ali on će znati.

Belirac је рекао...

Inače, ja još uvijek nisam rješavao ovu ukrštenicu, a nisam gledao ni rješenje. Odštampana je i čeka na mom stolu dovoljno slobodnog vremena.