четвртак, 10. мај 2012.

Sve teče po planu

Evo slike sa današnjeg dešavanja u Kikindi (Lazarević, Bovan, Živanić i Pupezin). Prijem kod predsednika opštine bio je veoma uspešan i medijski dobro propraćen.

10 коментара:

Jovan Nedić је рекао...

Može li predsjednik opštine ne uvažiti TAKVU enigmatsku delegaciju?

Slavko је рекао...

Saopštenje broj 9 od SES u Kikindi otišlo na više adresa iz mog adresara. Molim kolege kojima je saopštenje stiglo, da ga šalju dalje (Iako adresar stalno dopunjujem, nedostaje mi podosta adresa zainteresovanih kolega)

Redakcija је рекао...

Susreti enigmata Srbije (24-26. avgusta 2012) Kikinda

Poštovane kolege,
dok pišem ova moja saopštenja, sve sam zadovoljniji jer kako se približavamo velikom događaju, sve sam sigurniji da ćemo svi biti zadovoljni.

Juče (četvrtak 10.05.) u Kikindi su boravili Miroslav Lazarević i Milorad Živanić, predsednik i podpredsednik ESS.
Predsednik Opštine Ilija Vojninović priredio je prijem za goste iz ESS-a, kao i kikindske enigmate Zlatana Pupezina i mene. Prijemu je prisustvovao i Branko Ljuboja, načelnik opštinske uprave .
U srdačnom razgovoru dobili smo podršku lokalne samouprave za održavanje ovog skupa. Opšti je utisak da će i Opština učiniti sve kako bi naš skup ostao svima u lepom sećanju. Prijem kod gradonačelnika izazvao je veliku medijsku pažnju. Na oficijelnom opštinskom sajtu ubrzo se pojavio tekst novinara Saše Uroševa.

http://www.kikinda.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=7849%3A-12-&catid=79%3Avesti-2012&Itemid=1&lang=sr

Istog dana na lokalnoj televiziji emitovan je odličan izveštaj, a događaj je snimala i RTS. Prilog će biti emitovan sutra (ujutro i uveče). Tekstovi su već objavljeni u lokalnom listu i beogradskom "Blicu" (najtiražnijem listu u Srbiji) a sutra će biti objavljen tekst i u, takođe veoma tiražnom, "Kuriru".

U "inspekciji" Doma učenika sve je proteklo u najboljem redu. Objekat je potpuno nov (pravi hotel), sobe su dobre (DVOKREVETNE i trokrevetne), sa dobrim restoranom, klimatizovan, sa četiri veće prostorije (sale) koji nam stoje na raspolaganju. Bežični internet je na rasplaganju u širem krugu objakta.
Dogovorili smo veoma važnu stvar kada je plaćanje u pitanju. Naime, svaku stavku smo "razbili" te nismo vezani za pansionsku uslugu.
Tako su cene:
noćenje: 800 - 1000 dinara (otprilike 7-9 evra)
doručak : 300 - 550 dinara
ručak: 600-1000 dinara
večera: 500-800 dinara.
OVO JE VEOMA VAŽNO JER ĆU PREKO SPONZORA DA OBEZBEDIM NEKE OBROKE (te ih enigmati neće plaćati, a i svečana večera sa tamburašima trebalo bi da bude u jednom uglednom restoranu u gradu. Svečana večera se NEĆE PLAĆATI ili će koštati znatno manje nego u Domu).

Redakcija је рекао...

Dakle, računica kaže da bi SVE, ako bi se plaćaalo u Domu od petka večere do nedelje ručka koštalo 3900 - 5000 dinara (35 do 45 evra) ali objektivna računica govori da bi maksimalno sve trebalo da košta manje od 30 evra. Ukratko rečeno, učesnici će u Domu biti obavezni da plate samo onoliko noćenja koliko iskoriste (jedno ili dva). Sve ostalo je stvar dogovora.
Potrudiću se da troškove učesnika maksimalno "pokriju" sponzori, ali radi orijentacije već sada vam kažem koliko bi sve moglo koštati. Slažete se da je i ova "pesimistička" varijanta od 35-45 evra prihvatljiva. O svim smanjivanjima cene bićete obaveštavani.

Počeo sam sa razgovorima sa sponzorima. Najveća lokalna trgovačka firma "Angrohit" sponzorisaće 100 majica za učesnike. Razgovor je trajao svega dva minuta. Vrlo rado su prihvatili sponzorstvo. I pored teške situacije u privredi, očekujem finansijsku podršku još nekih lokalnih firmi, kao i dve kompanije van Kikinde.

Što se tiče sadržaja iz dana u dan javljaju se neki novi momenti. Od trenutka kada je uvaženi kolega Borivoj Dovniković najavio mogućnost svog dolaska, "stupio sam u akciju". Kulturni centar Kikinda želi da napravi retrospektivu crtanih filmova dragog kolege, a u ponedeljak imam dogovor sa rukovodstvom Narodnog muzeja oko organizovanja izložbe karikatura i stripova.

Što se tiče MAMUTSKE UKRŠTENICE, još nekoliko dana primam skandinavke. Ovog trenutka evidentirano je 90 autora iz 6 država. Priprema za štampanje skandinavki i knjige sa skandinavkama teče po zacrtanom planu.

Danas smo Čedomir Milanović i ja utanačili "logučku komponentu" susreta. Biće ponućena dva seta zadataka (sudoku i logički zadaci) koji bi se rešavalo po sat vremana, ali bi, osim toga, SVI UČESNICI SUSRETA u petak dobili jedan zadatak koji bi se rešavao do nedelje.

Kvizaši (ne bih da ih zovem kvizomani) će dodatne informacije dobiti 2.6. u Perlezu.

O BOGATOM nagradnom fondu biće više reči u nekim narednim saopštenjima.

Isto tako, već sada je izvesno da će se ovaj festival enigmatike malo vremenski proširiti. Naime, i za četvrtak 23.avgusta predviđene su neke aktivnosti (izložba umetničke fotografije, promocije, takmičenja...) namenjene građanima Kikinde.

Iako još ima dovoljno vremena do Susreta, mislim da se SIGURNI UČESNICI mogu već prijaviti kako bi bili evidentirani.

Ova poruka ide na sve adrese iz mog adresara (možete je širiti dalje). Izvinjavam se svima onima kojima je (možda) poruka greškom stigla.
Pozdrav. Slavko Bovan.

Slavko је рекао...

Jutros u 7 sati u "Jutarnjem programu" Radiotelevizije Srbije emitovan lijep prilog. Izgleda da je to veoma gledan program jer sam to jutros osjetio "na svojoj koži". Išao sam oko 9 u nabavku do grada, a usput su me zaustavljali meni potpuno nepoznati ljudi koji se raspituju o Susretima.
Mediji su čudo!

Slavko је рекао...

Stižu liste sa odabranim naslovnim anagramima.

Vasilije se još nije javio!

Slavko је рекао...

Do sada sam evidentirao 96 autora mamutskih skandinavki (iz 8 država)

Slavko је рекао...

U subotu na RTS-u bio prilog o Susretima.

Slavko је рекао...

Izrađen znak Susreta. Očekujte promociju na ovom mjestu.

Slavko је рекао...

100. Ranka Novaković, Požarevac
Čestitam