среда, 16. мај 2012.

Izrađen znak 12. Susreta

Vredni i agilni Slavko Bovan, kao što je i obećao, šalje dve varijante znaka za 12. Susrete enigmata Srbije u Kikindi.

10 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

Ne znam ko je idejni autor znaka, ali zaslužuje sve pohvale za originalnost. Meni se lično više dopada ova druga varijanta.

Синдикат Слога је рекао...

Sad znam ko je autor.
Miroslav Bovan!

Анониман је рекао...

Nula nije dobra, trebalo bi da ima unutar jedan krug

Slavko је рекао...

Da, autor je Miroslav Bovan (akademski slikar iz Trebinja, moj rođeni brat).

Dobio je "zadatak" i po mom mišljenju napravio je odličan znak.
Kada sam mu dao zadatak rekao sam mu da ja odlučujem o znaku i da moj odgovor može biti samo: DA ili NE. Uopšte se nisam petljao u umjetničko -kretivni rad. Autor je imao potpunu slobodu.
Pošto mi se znak dopada, moj odgovor je DA.

Naravno, ako neko zna napraviti bolje i kreativnije, može to i uraditi. Biće još sličnih prilika za kreativno izražavanje.

Ovdje se sjetih jedne definicije KRITIČARA.
Dakle, kritičar je čovek koji umetniku kaže kako bi on napravio neko umjetničko djelo, samo da zna.

Бранислав Никић је рекао...

Odlična ideja uklopiti mamuta u slovo N. Pošto je znak urađen latinicom, bilo bi logično da i natpisi okolo budu latinicom.

Dejan Minić је рекао...

Meni se logo baš dopada, i mislim da je Bane u pravu, treba sve latinicom da bude napisano.
A ovo što slova D i O nemaju krug iznutra mi dođe baš šmekerski.
Možda bi Slavko u Kikindi mogao da predstavi rad svog brata i napravi malu izložbi i njegovih radova.

тродимензионалац је рекао...

Свака част.
Гласам за прву варијанту. (Опаска: мора да су у породици навијачи само Звевде и Партизана јер су употребљене само три боје - црвена-бела-црна).
Поздрав Драган Ристић из Сурдулице

Dejan Minić је рекао...

Evo i ovde da stavim ovu zvaničnu najavu takmičenja u rešavanju rebusa. Poziv svima, večeras od 20h, da se kroz ovo takmičenje malo družimo. Pozdrav!


"U nedelju, 20. maja 2012, od 20:00 do 22:00, na sajtu Jovana Novakovića "Enigmatika i druge zavrzlame" (adresa: www.enigmatika.webs.com) pod temom “Enigmatska i logička takmičenja”, biće održano takmičenje u rešavanju rebusa.

Sve rebuse (ukupno 12) je sastavio Dejan Minić iz Leskovca.

Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 20:00 do 21:00 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 21:00 do 22:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti.

Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.

Rešenja rebusa treba slati na dm.alrakis@gmail.com. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen.

Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.

Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.

Prijatna zabava i srećno!"

Slavko је рекао...

http://www.kurir-info.rs/ukrstenica-od-150-metara-clanak-234812

Upravo mi javiše da u Kuriru piše nešto interesantno.

Slavko је рекао...

Danas otišle majice za Susrete na štampanje. Naručio sam 100 komada (20 ekstavelikih, 20 manjih i 60 "taman").
Pošto će jagma za majice biti velika, uvešću neke inovacije zbog kojih će malo da se počešu po glavi oni koji redovno na susretima ne oblače dresove već ih drže u torbi.
Preporučujem onima koji se ne uklapaju u standarde (za "taman" majice) da se prijave kako bih evidentirao "prenumerante"