недеља, 23. октобар 2011.

Počeo Sajam knjiga

56. Međunarodni beogradski sajam knjiga počeo je danas i trajaće do 30. oktobra, što je dan duže nego prethodnih godina. Takođe, vrata Sajma će za ljubitelje pisane reči biti otvorena i sat duže nego inače, pa je radno vreme svih štandova od 10 do 21 časova za vreme trajanja Sajma.

Sajam pod sloganom "Knjige spajaju ljude" će svečano u 18 sati danas otvoriti Svetislav Basara i pisac iz Mozambika Mia Koto kao predstavnik portugalskog jezika - počasnog gosta Sajma.

Izdavačke kuće su pored standardnog sajamskog popusta od 30 odsto najavile i veliku ponudu starijih naslova po cenama od 100 do 200 dinara, a najavljeno je više od 800 premijernih izdanja.

Najavljeno je tridesetak pisaca-gostiju, a među njima su i autorka nekoliko bestselera Trejsi Ševalije, Vinset Duo s uzbudljivim romanom „Kis mi” i Žoze Eduard Agvaluz pisac iz Angole, i drugi.

Cena ulaznice i ove godine je ista - 250 dinara pojedinačne, za otvaranje 100, porodične 600 dinara.

6 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

Ranijih godina su se enigmati okupljali oko štanda izdavačke kuće "Alma".
Ne znam da li će tako biti i ove godine.

ero је рекао...

Trebalo bi da bude jedno mini-druženje u petak.

Анониман је рекао...

Ja mislim da će se ukupno vreme trajanja sajma produžiti za još jedan sat, jer, koliko je meni poznato, u noći između subote i nedelje 29-30 oktobra vreme na satu vraća se sat unazad. :) :) :)

Nikola Petkovski

ero је рекао...

Na sajtu ESS piše:

Окупљање енигмата на сајму књига заказано је за петак, 28 октобра између 11.00 и 12.00 часова на штанду издавача АЛМА

Jovan Nedić је рекао...

Ja sam već bio.

Анониман је рекао...

Bravo Jovane.