уторак, 11. јун 2024.

JOŠ JEDNO NEZABORAVNO DRUŽENJE ENIGMOKOLONISTA


Enigmatsko društvo „Dr Đorđe Natošević“ upriličilo je od 08. do 09. juna u svom gradu dvadeset i treću po redu "Enigmatsku koloniju" na koju je stiglo dvadeset i pet istinskih zaljubljenika u smišljanje i rešavanje raznih glavolomki, nadmudrivanje u igri i druženje iz Niša, Beograda, Novog Sada, Požarevca, Loznice, Bijeljine, Splita, Rijeke, Osijeka i Vinkovaca. 

Održan je osmi "Memorijal četiri M" na kojem su se učesnici kroz zanimljive turnire podsetili istaknutih članova "Natoševića", koji više nisu sa njima. Najuspešniji takmičar ove godine bio je Miloš Karna iz Beograda, koji je pobedio na turniru "Brojke i slova" i bio najuspešniji u rešavanju rebusa. Popularni "Naslovnjaci" sastavljali su se od naslova iz prošlog broja "Somborskih novina", a najuspešniji anagram glasio je JOŠ SE KOPRCA RIBA S IKROM! (od naslova „Somborski pecaroški raj”) koji je sastavila Sofija Necin. Mihajlo Džudžar je bio najuspešniji na konkursu za najbolji anagram na zadatu temu "Enigmatičar, bravar i kuglaš Milutin Tepšić" sa radom BRATE NAŠ, U MIRU ĆEŠ GLAT PRAVITI MAGIČNI LIK! Na konkursu u sastavljanju magičnih kvadrata 7x7 pobedio je Jadran Goloigra, dok je najbolji rad na temu kolonije, odlukom njenih učesnika, imao Sreten Perić. 

ED "Natošević" je najboljim takmičarima dodelilo lepe knjige i prigodne nagrade, a najuspešnijem učesniku pripala je slika Srđana Bulata. Održavanje ovog nezaboravnog druženja pomogao je grad Sombor, dok su značajan doprinos manifestaciji pružili Vila "Kronić"  i kompanija "Somboled d.o.o." koja je poklon paketima svojih proizvoda darovala sve učesnike.

1 коментар:

Aljoša Vuković је рекао...

Željko, stavi rezultate anagrama!