недеља, 14. април 2024.

PROMOCIJA KNJIGE "ANAGRAMNE ČAROLIJE"

 




Danas je u novosadskom “Radio kafeu” predstavljena najnovija knjiga Zorana Radisavljevića "Anagramne čarolije". 

Na predstavljanju knjige govorio je profesor filozofije, pesnik, muzičar i šahista Damir Malešev, koji s pažnjom prati i enigmatiku. U svom izlaganju dao je uvid u Zoranovo stvaralaštvo i veoma lepo obrazložio zašto enigmatika nije samo puka zabava za dokolicu, nego i ozbiljna intelektualna veština na preseku matematike, književnosti i likovne umetnosti. 

Ovo je velika stvar za srpsku enigmatiku, ali i za enigmatiku iz našeg regiona, jer knjiga sadrži oko 1600 sjajnih radova sa Međunarodog prvenstva za anagramiste. 

Ne samo što nijedna zemlja u svetu nema nacionalni šampionat s takvom tradicijom, nego je i kvalitet naših anagrama rame uz rame sa onom na engleskom jeziku, koji figuriraju kao uzor enigmatičarima. Zasluge za to najviše pripadaju takmičarima iz Srbije, ali i anagramisti iz Hrvatske, BIH i drugih zemalja dali su značajan doprinos. 

Ovom prilikom okupilo se dvadesetak enigmata i kvizaša, kojima je domaćin priredio prigodni kviz "Brojke i slova". Najviše uspeha imao je Kristian Knežević

Nekoliko gostiju je nastavilo druženje u restoranu "Barrique" u centru Novog Sada, čime je završen ovaj lep skup.

1 коментар:

Анониман је рекао...


ČESTITAMO ZORADISU NA OVOM USPEHU I PODUHVATU!
UJEDNO - SREĆAN SUTRAŠNJI ROĐENDAN ZORADISU!

Gordana i Vladimir Šarić