среда, 19. мај 2021.

DOPIS ZORANA RADISAVLJEVIĆA

Poštovane kolege, budući da je predsedniku ESS-a Željku Dimoviću istekao mandat, logično je da bude održan izbor novog predsednika i ko god bude izabran, želim mu srećan i uspešan rad. Ono što bih zamolio sve kandidate je da svoj program izlože odmerenim rečima, bez nekog vređanja, jer za tim zbilja nema potrebe. Hajde da gledamo šta može dobro da se uradi, zbog ove situacije s koronom nije lako bilo šta organizovati. 

Kao što znate, već odavno živim i radim u Zagrebu, stoga je upitno da li ću narednih godina uopšte moći prisustvovati nekim enigmatskim skupovima u Srbiji. Verovatno u narednom sazivu skupštine neću biti član predsedništva ESS, no pre mog odlaska iz tog radnog tela, evo mojih predloga. 

1) Predlažem da Željko Dimović bude predsednik Enigmatskog saveza Srbije u još jednom mandatu, jer smatram da je u otežanim okolnostima radio solidno. Susreti enigmata Srbije koje smo imali za vreme Željkovog mandata protekli su uspešno, učesnici su bili zadovoljni, a bili bi održani i prošle godine da nije pandemije. Sem enigmatskih takmičenja na samim susretima, imali smo i odličan međunarodni konkurs (1. Otvoreno prvenstvo Srbije u sastavljanju zagonetaka), na kome su brojni autori poslali vrhunske radove, a najbolji takmičari dobili i solidne novčane nagrade. Trenutno je u toku 2. Otvoreno prvenstvo Srbije u sastavljanju zagonetaka, što je za svaku pohvalu. Ne verujem da će neko od predloženih protivkandidata biti sposobniji od Željka kao organizatora, koji je osim rada u savezu prethodnih godina organizovao brojne Enigmatske kolonije u Somboru, a ED "Dr Đorđe Natošević" je bio domaćin i mnogih zanimljivih i kvalitetnih konkursa. 

2) Budući da su zbog epidemiološke situacije otežani uslovi za organizaciju Susreta enigmata Srbije, bilo bi najlakše i ove godine odustati, no ja bih predložio da bude organizovano barem neko jednodnevno okupljanje, na kojem bi osim skupštine ESS-a bilo održano i takmičenje u rešavanju zagonetaka, koje traje brzo i ima najviše smisla da se održi uživo. 

Toliko od mene. Srdačan pozdrav iz Zagreba i svako dobro. 

Zoran Radisavljević, potpredsednik ED "Dr Đorđe Natošević"

2 коментара:

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Потпуно се слажем са господином Радисављевићем. Једини добар кандидат за председника је Жељко Димовић. Зна се да је радио у отежаним условима, што никоме не бих желео.
Но, плашим се да неће бити све како ваља. Већ провејавају неки ветрови да ће кандидата за председника ЕСС-а неки предложити из иностранства... Гле чуда!
Жељку желим срећу и свако добро у нади да ће се кандидовати, бити изабран и добро радити /наравно корона диктира данашњи живот/.

ENIGMOTEKA је рекао...

Predloge poslali i EK "Piramida", EK "Valjevo" i EK "Bor".
Za sada imamo 3 kandidata koji su predloženi za predsednika ESS.