среда, 24. фебруар 2021.

2. OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE U SASTAVLJANJU ZAGONETAKA


Poštovani ljubitelji enigmatike, 
Enigmatski savez Srbije u narednim mesecima organizuje 2. Otvoreno prvenstvo Srbije u sastavljanju zagonetaka. Kroz četiri kola imaćete priliku da se nadmećete u sastavljanju skandinavke, anagrama, rebusa i stihovne zagonetke, a takmičar koji osvoji najviše bodova biće šampion Srbije za 2021. godinu. Pobednik konkursa biće proglašen na ovogodišnjim Susretima enigmata Srbije , a osim njega nagrade će dobiti i tri najuspešnija takmičara u svakoj disciplini. Kompanija “Novosti”, koja uvek podržava aktivnosti ESS, obezbediće knjige iz svog izdavačkog portfolija. 

U prvom kolu, koje se održava pod nazivom "Memorijal Miodraga Tošića" (u znak sećanja na vrsnog sastavljača ukrštenica iz Beograda) vaš zadatak je da sastavite skandinavku na dimenzije 12x18 (zajedno sa opisnim poljima), kakve su u časopisu “Enigma”. Izrez za sliku treba da bude veličine 6X7 u bilo kom uglu, a reči ne mogu da ulaze u rubna polja skandinavke. Ličnost iz skandinavke mora da bude iz Srbije i da ima tačno 11 slova (koja će biti upisana isključivo vodoravno), a drugih tematskih pojmova ne sme da bude. U obzir dolaze sve naše poznate ličnosti (glumci, sportisti, muzičari, književnici, umetnici, itd) osim pevača folk muzike, učesnika rijaliti programa i ličnosti koje su pokojne. 

Svaki takmičar može da pošalje najviše tri rada za šampionat. Radove treba pripremiti kao što je uobičajeno, sa izvorima za manje poznate pojmove. 
Tako pripremljene skandinavke pošaljite na mejl: kombinator015@mts.rs ili na adresu Sreten Perić, Slavka Rodića 52, 15300 Loznica, najkasnije do 01. aprila 2021. Nakon što žiri pregleda prispele skandinavke, 12 najboljih sastavljača dobiće bodove (25, 20, 15, 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1) i taj sistem će važiti za svako kolo. 

Svim učesnicima takmičenja Enigmatski savez Srbije želi dobru zabavu i uspešne rezultate!

3 коментара:

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

На једном, назови блог Енигматски савез Србије, који је очигледно узурпиран
објављено је да је клуб уплатио чланаринау за 2021. годину и да, замислите:
ИМА ПРАВО НА 2 ЧЛАНА У ПРЕДСЕДНИШТВУ ЕСС.
Значи, новцем се купују чланови Председништва ЕСС. Уплатиш више новца и имаш више чланова.
Добро је да се није сетио да уплати за 100 чланова, па да онда неким својим
обрачуном каже да сви чланови Председништва морају бити из тог клуба...
Ништа, ја чу да попишем све моје комшије, уплатим чланарину и ја присвојим
ЕСС (Сви чланови Председништва су из мог клуба)
Које небулозе!
А блогогазду молим да прими моје извињење што се овде јављам коментаром. Јер због узурпирања блога ЕСС, чланство нема где да објављује своја мишљења, предлоге о сарадњи, постави питања...

Анониман је рекао...

Odavno je jasno da je njegov jedini cilj da rasturi ESS. Ne znam što ne rešite problem isključenjem goveda. Ako ste isključili Bovana onda koristite iste aršine i najurite ovo zlo. Zar vam nisu dovoljni argumenti to što je najstrašnije vređao kolege u Subotici i Sremskoj Mitrovici i što konstantno vrši destrukciju saveza, a uvredama i uzurpacijom nanosi samo štetu ovoj organizaciji? Njegov klub tj firma su preuzeli savezu saradnju u ST i "Blicu". Da li treba još da se navodim razloge za izbacivanje ovog goveda?
Dozovite se pameti drage kolege, izbacite ovo zlo i vratite Kikindu u savez od koje ćete svakako imati koristi.

Posmatrač

Анониман је рекао...

.