уторак, 31. август 2010.

TEPŠIĆ NAJUSPEŠNIJI UČESNIK SUSRETA

Proteklog vikenda, Kragujevac je bio domaćin jubilarnih Desetih susreta enigmata Srbije. U okviru susreta enigmata održana je godišnja Skupština Enigmatskog saveza Srbije, mnogobrojne tribine i izložbe, kao i takmičenja u sastavljanju i rešavanju zagonetki, anagrama, turnir u super-kvizovci, šah turnir...

Ekipu "Natoševića" predstavljali su Slavko Bovan iz Kikinde, Milutin Tepšić iz Kljajićeva, Jovan Nedić iz Belog Manastira i Anica Milošev iz Crvenke.
Članovi somborskog društva, vidno oslabljeni, nisu uspeli da ponove uspeh sa prethodnih SES i treći put za redom postanu najuspešniji ekipni učesnici. Ipak postignut je veliki uspeh pošto se naš član Milutin Tepšić okitio titulom najuspešnijeg učesnika 10. Susreta enigmata, i to drugi put za redom.
On je bio najuspešniji u sastavljanju zagonetaka, ispred Sretena Perića i Nikole Petkovskog.
U rešavanju zagonetaka prvak Srbije postao je Milenko Mijatović, ispred Milutina Tepšića i Jovana Novakovića.
Titula prvaka države u sastavljanju anagrama ove godine pripala je Nikoli Pešiću, koji je pobedio ispred Milosava Marjanovića i Slavka Bovana.

Pobednik 2. Prvenstva Srbije u super-kvizovci postao je Slavko Bovan, na turniru koji je okupio 8 igrača. Igralo se po Bergerovom sistemu, a Bovan je trijumfovao ispred Tepšića i Perića, osvojivši tako drugu, uzastopnu titulu u ovoj igri. Sudija turnira bio je Jovan Nedić.
Na turniru enigmata-šahista učestvovalo je takođe osam igrača, a najuspešnji je bio Jovan Vuković, ispred Tomislava Popovića i Vladimira Šarića.

Deseti jubilarni Susreti enigmata Srbije okupili su oko 50 enigmata i ljubitelja, koji su imali međunarodni karakter, jer je bilo učesnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.
Nagradu za životno delo u enigmatici dobio je Miroslav Živković iz Jagodine, a obeležen je i jubilej Branislava Nikića iz Požarevca, 30 godina bavljenja enigmatikom.
Dogovoreno je da se naredni SES održe u Požarevcu.

Članak o 10. SES-u može se pročitati i na veb-stranici Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira ovde
Fotoalbum s preko 200 fotografija s 10. SES-a nalazi se ovde:

3 коментара:

Zdenko је рекао...

Čestitka pobjedniku! Onaj tko je izgubio ima pravo da se žali:

NAŠ ISKUSNI ŠEJTAN PREPISUJUĆI STEČE!
"Tepšić najuspešniji učesnik susreta"

slavko је рекао...

Milutin je ZMAJ! Potpuno zasluženo je najbolji.


Drugo:
Mmautske ukrštenice primam još danas. Do sada su stigle skandinavke na srpskom, hrvatskom, bosanskom, slovenačkom (više komada), makedonskom (jedna) i engleskom (2)

Анониман је рекао...

Great post, I am almost 100% in agreement with you