четвртак, 15. март 2018.

ŽECOLOMKE (226)


6 коментара:

N. Petkovski је рекао...

LUNARI
ANATOL
ĐOGANI
ASIRAC
RIBICA

Žeca је рекао...

Prva reč je LUNA LU

N. Petkovski је рекао...

Neka ti bude, ali ni moje nije uopšte pogrešno. A kad su u nekom radu mogu naći više rešenja, onda rad gubi na kvalitetu. Recimo, kod šahovskih problema svaki dual u varijanti ili sporedno rešenje (osim autorovih zamisli) u nekom problemu, smatra se da je taj šahovski problem demoliran, odnosno poništen.

Žeca је рекао...

Nisam proveravao da li postoji reč lunari?
A i lepše su uspravne reči lonac i ulica, nego ronac i ilica.

IlijaO је рекао...

Ovako se na Vukajliji objašnjava tko je to Luna LU ( komentare ne treba ni spominjati):
"Luna Lu je rođena u opštini "Urbano brdo", grad Beograd. Reč je o najelitnijem, modernom, jet-set delu glavnog i odgovornog grada naše domovine. Otac joj je bio skromni trendseter,a majka samouki PR u najbitnijoj kompaniji, generalnom distributeru skupih stvari proizvedenih u inostranstvu. Završila je prestižnu akademiju "Snežna Dakić" u klasi profesorke Duške Jovanić, smer wellness. Profesionalno se bavi odlaskom na proslave i žurke gde je uvek rado viđena. Razume se u "Sex i grad".

Radi se zapravo o Suzani Zlatanović, poznatoj po filmu "Dupe od mramora" i emisiji "Talija".

Nasuprot tome, Luigi Lunari je talijanski pisac i komediograf, ali je izgleda "manje zadužio" povijest i svijet , od gornje persone!
Tu je još i Ricardo Lunari, bivši arg. nogometaš....

N. Petkovski је рекао...

Slažem se da LONAC i ULICA izgledaju lepše od RONAC i ILICA. Ja jEdnostavno nisam znao da postoji neka osoba koja se zove LUNA LU. A sa druge strane, uobičajeno je da kad imamo rešenje od dve ili više reči, da se na prelomnim mestima postavi isprekidana linija. Pošto toga nije bilo, smatrao sam da treba biti jedna reč od 6 slova, pa sam u 5-slovnom rečniku Branka Polića našao reč LUNAR - (LUNATIK) MESEČAR, SOMNAMBULIST. A ono što sam napisao o šahovskim problemima je apsolutno tačno, jer sam se ja desetak godina bavio i rešavanjem, a pogotovu sastavljenjem šahovskih problema i zato znam za tu praksu i tretman radova sa više od jednog autorovog rešenja.