недеља, 4. март 2018.

MOJ ALBUM (16)





 Kopaonik, 21-25. februar





Novi Pazar, 24. februar

25 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

A gdje su skije bivši Predsjedniče?

ENIGMOTEKA је рекао...

Nedjeljko bilo je i skijanja :)
Kako misliš bivši ?
Ostavku još nisam dao, a nisam ni smenjen !
A inače planiram da budem na čelu ESS barem 2 mandata :)

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Сањали да си поднео оставку, па роваре и даље

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

ANONIMNI!
Očigledno pucate po svim šavovima od muke. Ali,
to vam je jedino preostalo za utehu...
Neće me iznenaditi kada neko počne sutradan da se veša od muke

Luka је рекао...

Pa što je Nedjeljko krivo napisao?

Kad nas je samovoljno isključio, valjda je za nas, kao kolateralne žrtve, bivši Predsjenik!!!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Nisi ti podnio ostavku, nego nisi moj predsjednik. Znači, pogriješio sam, trebalo je pisati moj bivši Predsjedniče.

Анониман је рекао...

E moj BIVŠI predsjedniče. Sinoć je na tvom blogu osvanuo jedan komentar-replika na riječi Živadina, ali si ga hitro-hitno obrisao. Srećom uhvatio sam ga na blogu dok je još uvijek bio živ. Lako je tebi biti predsjednik kad te štite dvojica gabaritnih grmalja. Mile šalje svoje neistomišljenike u ludnicu, a Živadin ih šalje na vješala!!! Svaka čast! I ti mirno u mudro šutiš, a na blogu još uvijek stoje SMRTNE PORUKE Živadina i ti ih ne smiješ obrisati. Zaista će ti trebati dva mandata da skupiš mrvicu hrabrosti (ili bolje rečeno ČASTI) i da iz ESS isključiš tvoje ordonanse Mileta i Živadina zajedno sa nihovim klubovima ali i sebe samog i svoj klub. Samo sa takvom bratijom kriminalaca možeš opstati i rukovoditi i ti to i dalje radiš bez trunčise savjesti.

Žeca је рекао...

Anonimni jak si na rečima ali nemaš muda. Jadno je to.
Potpiši se frajeru pa neću brisati komentare!

Анониман је рекао...

A ti obrnuto - jak si na muda, a slab na riječi (dijela). Heeeeej mudonjo, Živadin šalje smrtne poruke a ti ne smiješ ni zucnuti ni prstom maknuti protiv toga. Zašta ti onda služe muda, da ih žvaćeš kao žvakaću gumu? Žvaći, žvaći ...

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Анонимни, лепо ти је Жељко написао да немаш муда да се потпишеш. Јадо, или си стварно туп или изиграваш будалу. Неписмењаку, тотоњо. Нигде не претим никоме, али ме неће изненадити (ја се томе нећу радовати, сигурно јер сам свестан човек) ако једнога дана стварно почнете сами да се вешате од муке. Не знате више шта да радите!
Шта да вам радим. Сами сте криви за све и морате да испаштате за ваше грехе (или грехове неких од вас). Још једном, будало: СМРТНИХ ПОРУКА НА БЛОГУ НЕМА. И неће их бити, сигурно. Оно што желим вама, нека се мени деси...

N. Petkovski је рекао...

Nisam zaista imao nameru da se javljam komentarom, ali se nisam mogao uzdržati kad u samo 8 redova Živadin javno upotrebi gomilu vrlo "kulturnih, pristojnih i civilizacijskih" reči dostojni jedne "časne" individue: muda, jado, tup, budala, nepismenjaku, totonjo, još jednom budalo, još se i neće iznenaditi ako počnemo da se sami vešamo od muke. Sve je ovo napisao iako se njemu niko nije obratio, pa da mu replicira. Nadam se da ovoga puta blogogazda neće izbrisati ove Živadinove komentare, kao što je to učinio sa njegovim nepristojnim, krajnje vulgarnim i ispodprizemnim rečima na ovom blogu pre održavanja Skupštine i time amnestirao i abolicirao Živadinovu krivnju, jer, eto nema pismenih dokaza, nema ni krivnje, pa je Živadin ostao čitav nakon Skupštine i da će ga sada pod hitno isključiti, njega i njegov klub, jer za svakoga je isti aršin, a ne nekome majka, nekome maćeha.

Šta ti misliš Živadine, da ćemo se mi zato što smo razočarani i uvređeni nezakonitom i nestatutarnom postupku predsenika ESS da samovoljno isključi iz ESS oko stotinu ljudi, koji NIŠTA nisu skrivili, da ćemo se mi zato što smo nezadovoljni i razočarani što je na Skupštini rečeno da se nismo žalili i da je odluka pravosnažna, iako nije poslat sedištu EKK nikakav pismen akt-odluka na koju bismo imali pravo na žalbu u roku koji BI MORAO biti naveden u tom aktu, da ćemo se mi zato što smo nezadovoljni i razočarani što je na sednici nastala prepirka oko verodostojnosti zapisnika o tome da li je predsedniku dato ovlašćenje da samostojno donosi odluke i da je tom prilikom nekome rečeno da laže, pa nekome da je bio pijan, pa on njima da su drogirani, a odluka ostala na snazi, da ćemo se mi zato što smo nezadovoljni i razočarani što na toj Skupštini nisi isključen ti i tvoj klub zbog tvojih sramnih reči na ovom blogu i ostali koji ste pljuvali, vređali, psovali, negirali naciju itd., da ćemo se mi zato što smo nezadovoljni i razočarani što predsednika ESS ne grize savest i nije podneo makar iz moralnih razloga ostavku, raspustio Predsedništvo, što nije izabran novi predsednik i novo predsedništvo (a evo on čak najavljuje da želi dva mandata), dakle šta ti misliš - da ćemo se mi zbog svega ovoga sami vešati od muke? A pročitaj svoje reči: "Neće me iznenaditi kada neko počne sutradan da se veša od muke". Bi li ti na našem mestu zaista to učinio i sam bi se obesio? To očekuješ od nas i ne bi se uopšte iznenadio da sutra pročitaš kako se taj i taj obesio od muke što je EKK izbačen id ESS. I ovo za tebe nije SMRTNA PORUKA. A oćeš li se ti obesiti ako te sada predsednik ESS kazni isključenjem koje si odavno zaslužio? E vidiš, JA NIKAD NE BIH NI POMISLIO, A KAMOLI JAVNO NAPISAO TAKVE GNUSNE REČI. U tome je velika civilizacijska razlika između tebe i nas koji stajemo protiv bezvlašća i diktature jedne šake ljudi.

E pa predsedniče ESS, pokaži da si moralan i principijelan i iznad svih predrasuda, pa odreži po pravdi.

Анониман је рекао...

Makedonac opet se ti javljas !!!

N. Petkovski је рекао...

A da nije možda zabranjeno da se javim kulturnim, konstruktivnim i potpisanim komentarom? Eto, tebi smeta što se ja javljam, ali ti ne smeta Živadinovo javljanje i njegovi "biseri" u komentaru. Bojiš li se možda mene i mojih reči? Bojiš li se nečega čim se ne potpisuješ?

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Никола, не знам ко је теби дао за право да ми се јављаш. Прозван ниси па нема разлога да ми спочитаваш и нешто што нисам рекао, написао. Никакву СМРТНУ ПОРУКУ нисам ја упутио. Можда не разумеш добро српски језик, па зато искривљујеш ствари. Ако је то у питању, онда се немој мешати као пасуљ ("тетовац"-хм јако укусан) на Божић.
Рекао сам и сада понављам да ми је и жао многих чланова ЕКК, који нису ништа учинили против договора, поготово из Суботице. А кажњени су и они. Али и ту има једна зачкољица.
Они су требали да учине, макар један корак, да кажу управи ЕКК: Станите
господо (па и другови- јер се свако са сваким познаје) немојте тако. Избациће Клуб. А тиме и нас због ваших увреда написаних по блоговима...
Све и свашта се пише, пљује по Блогу. А богами, писало се и на другим блоговима.
И да смо дебели вепрови, нагојени вепрови, да смо сељаци, да смо се продавали за бурек и јогурт, или колу, да се продајемо за хонорар од 100 динара. Даље, учестали напади једног психијатријског случаја, а члана ЕКК. Било је ту још неколико који су писали све и свашта. Та иста клапа се и данас оглашава на блоговима.
Управо, зато мене и нема у листовима које уређује ЕСС. Да не би рекли да Живадин ради за 100 дин. Имам ја довољно да живим од девизне пензије.
Не знам зашто би ми блогогазда брисао коментар. Ништа никоме нисам претио. И стојим иза тога шта сам све написао. Понављам и сада: Неће ме зачудити ако
сутрадан чујем да је се неко обесио од муке, или (додајем) добио срчку.
Као човек, рекао сам биће ми жао, нећу ликовати.
Сметају ти моје "лепе" речи упућене анонимном. Зашто такве браниш. Нека имају МУДА па нека се потпишу.Боље нису анонимни ни заслужили. У једном ранијем коментару чак су такви непотписани изнели много лажи. Између осталог да сам у Суботици био и да сам побегао у суботу увече, па да предлажу да се следећи сусрети одрже у Чешљевој Бари....А ја Суботицу тада нисам ни видео.
Никола, лепо рече један колега у свом коментару да се ти превише мешаш у ствари које те се не тичу. Чак износиш неке тврдње са Скупштине ЕСС, а да уопште ниси био присутан. Потпуно се слажем са њим.
Никола, ја те МОЛИМ да моје име убудуће не спомињеш. Тебе нисам дирао (једино ако си ти био АНОНИМАН-у шта не верујем) па си онда и добио одговор на анониман коментар...

Н. Петковски је рекао...

Цитат: "Никола, лепо рече један колега у свом коментару да се ти превише мешаш у ствари које те се не тичу. Чак износиш неке тврдње са Скупштине ЕСС, а да уопште ниси био присутан. Потпуно се слажем са њим".

Ово је АПСОЛУТНО НЕТАЧНО! Не мора човек бити присутан неком догађају па да се САМО ТАКО информише. Није данас први него дваесетипрви век, ера широких комуникација. Па писано је и читали смо доста о догађајима на које нисам био присутан, комуницирамо међусобно, телефонима, интернетом - ИНФОРМИШЕМО СЕ! И ИНФОРМИСАН САМ веома добро. Читам све што се писало и пише на свим блоговима. И УОПШТЕ СЕ НЕ МЕШАМ у ствари КОЈЕ МЕ СЕ НЕ ТИЧУ, напротив јављам се управо тад кад ме се ствари ТИЧУ! Нисам се уопште никад јављао јавно на блогове кад су били напади на неког ко је окривљаван да је крао паре ЕСС-у, да је хонораре стављао на свој жиро рачум и да није исплаћивао сарадницима, а на једном блогу је написано да је било утајено чак 300.000 динара. Ееееј, 300.000 су паре, за то се не пише на блогу, за то МОРА да се укључе полиција, тужилаштво, суд, затвор. Нисам ништа коменатарисао кад је и на који начин тај човек уклоњен са положаја који је тада имао и како су начињени бројни законски и статутарни прекршаји само да се то уради, а да су нападани управо они који су указивали на те незаконите поступке и заузели страну оптуженог. Они су забог тога жигосани и окривљени да роваре против ЕСС. И писане су тешке и крајње увредљиве речи на њихов рачун. Али у исто време на другом блогу је у више наставака описана једна друга, сасвим супротна истина о истим догађајима из тог периода, тамо су оптуживани управо они коју су оптуживали, само што су ови написи обиловали тешким и увредљивим речима, али САМО ТО је узето у обзир за тврдње да неко стално ради и ровари против ЕСС. Нико није реч изустио да ли је и шта истина од свега тога што се дешавало и писало. Е, дотада се нисам јављао за реч, јер ме се заиста то мене ЛИЧНО није тицало. Али када је дошао епилог свега тога ИСКЉУЧЕЊЕ око стотину АПСОЛУТНО НЕДУЖНИХ људи чланова ЕКК као колатерална штета, међу којима сам и ја, е онда МЕ СЕ ИТЕКАКО ТИЦАЛО! Уздуж и попреко и нашироко се писало да ли је Председник ЕСС имао право да самостално и самовољно искључи ЕКК и да не понављам већ познате чињенице да нам није омогућено право жалбе, а да се тврди да се нисмо жалили, па је одлука правосилна, па зашто на Скупштини ЕСС није укинута одлука, па да се на Скупштини (кад се полемисало да ли су председнику дата овлашћења да самостално доноси одлуке), било речено да неко лаже, неко је био пијан, неко дрогиран, па зашто није донета одлука да се неки који су пљували по блоговима такође искључе, а седели су тик испред Председника ЕСС, зашто Председник није поднео оставку итд., итд. Зато сам се тек тада кад ме се тицало, јављао својим коментарима на блогове где се о томе писало.

Због дужине текста, следи наставак.

Н. Петковски је рекао...

Наставак:

А моје претходно јављање је било због коментара у коме је обиловала бујица непристојних речи, али, иако се заиста нису односили на мене, јавио сам се због опште културе и намере да одвратим ауторе од таквих речи и таквог понашања. А речи, цитирам: "Neće me iznenaditi kada neko počne sutradan da se veša od muke". су заиста монструозне. Дакле, ако се ја зато што сам незадовољан, разочаран и љут због мог искључења сутра обесим од муке, за некога то неће бити изненађење, неће бити забезекнут, неће бити фрапиран, неће показати никакво саосећање, једноставно он то очекује да се догоди и то ће за њега бити сасвим нормална ствар. Па, видљиво је да и аутору тих речи није свеједно што чита о себи нешто, па је сигурно незадовољан, љут, киван на мене, можда и разочаран што је прозван, али ја НИКАД НЕЋУ НИ ПОМИСЛИТИ да кажем да нећу бити изненађен ако се тај сутрадан обеси од муке. И једном за свагда да буде јасно свима - чврсто стојим за оним што икад напишем, никога и ничега се не бојим, јер се никад нисам бојао ИСТИНЕ, напротив увек ми је истина лајтмотив у коментарима и зато сваки мој коментар потписујем. Е, али кад некога истина заболи, он одмах напише да се мешам у ствари које ме се не тичу. Типична особина кукавица и неистиноиљубивих особа.

И да потсетим ако је неко заборавио: за сваку ружну реч упућена мени, увек одговорим: "Ја теби двапут".

Анониман је рекао...

Makedonac šta sam ja tebi rekao !
Iznosi svoje teorije na mestu koje je namenjeno tupljenju.

N. Petkovski је рекао...

Vrlo zanimljiv mentalni sklop. Ako je za tebe iznošenje ISTINE tupljenje, onda bi se mogao zapitati ako te nazovem TUPIM da li time kažem da si pravična i istinoljubiva osoba? I još nešto da te pitam: zar ovaj blog nije mesto gde se iznosi istina? Ne sme li se ovde govoriti o istini? A uvek je ISTINA časna stvar, pa zato nema razloga biti kukavica i ne potpisati se. A šta sam ja tebi rekao! Potpiši se, pa da budemo ravnopravni, ovako razgovaram sa nekim sa kompleksom niže vrednosti.

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Никола, без да те вређам, твоје бљувотине нисам све до краја ни прочитао. Видим да си један од оних који треба да посети лекара. Можда ти срце није у реду или нешто друго..

IlijaO је рекао...

Poštovani gospodine Živadine!
I meni je već bezpredmetnih rasprava preko glave, pa bih te, kao kolegu, pitao.
Ne želeći ulaziti u dublje rasprave, mene, kao bivšeg člana ESS ( nisam više, jer sam, nažalost osuđen i kažnjen bez dokazane krivnje) zanima Tvoj stav ili mišljenje o "kriznoj" situaciji! Ako ti je do pravde, obraza ili časti, reci samo sa DA ili NE:
Da li je EKK i njegovo članstvo zakonski, legalno i sukladno statutu izbačen iz ESS?

Kako sve rasprave, dokazivanja, tumačenja ovog ili onog nemaju niti smisla niti rezultata, dovoljno je samo dva slova!

I dalje simpatizer , ali nezadovoljni!

N. Petkovski је рекао...

Hvala ti na brizi o mom zdravlju, odlično je i ne fali mi ništa. Pobrini se ti za svoje, ali ti treba da posetiš i još neke druge institucije, jer mnogo toga kod tebe nije debelo u redu i veoma je opasno!

A što se tiče BLJUVOTINA, ti očito i ne znaš šta je to. Da bi naučio, pročitaj svoje tekstove i sve će ti se razjasniti.

Pošto si nepopravljiv i izgubljen slučaj, neću više s tobom polemisati, jer ne vredi.

IlijaO је рекао...

Kako sam i mislio! 24 ( i malo više ) sata, nije dovoljno za odgovor! Mora da je teško. Uz opasku da niti na jedno pitanje( i u ranijim komentarima) ne dobih odgovora! Omerta ?

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Цењени Илија!
Одмах на почетку твој крај коментара који ми је запао за око. Буди сигуран (а и није лепо некога прозвати мафијашем, односно чланом мафије!!!)да ја нисам мафијаш нити ћу то икада постати (кад већ нисам до сада постао. Мислим да овде треба једно људско извињење...)
А сада да кренем редом.
Не би требало да играш инспектора Коламба, Клузоа, понајмање Рекса...
Схвати да ти ја нисам дужан давати никакве одговоре. (Искрено, већ сам кроз
неколико ранијих коментара доста тога рекао- али инспектор то није приметио)!
Али, поновићу још једном по ко зна који пут да ми је жао многих чланова ЕКК, али за то се зна ко сноси кривицу, па то са њим расправљајте. Хватајте њега за шију (врат) што није на време искључио неке чланове који су кроз коментаре нас из ЕСС-а називали свакојако. Нећу о томе....
У Београду, на Скупштини ЕСС-а, када је требало одлучити да ли да се СБ искључи, ја сам био уздржан.
За све што чланове ЕСС-а (наравно и вас који сте силом прилика искључени) постоје одређени органи при ЕСС-у. Имате Надзорни, Контролни итд па се тамо обратите.
Даље, зна се ко у име ЕСС-а даје изјаве и ко је компетентан.
Нисам чекао да прође 12, 24 или виће сати па да ти одговорим.
Један од разлога за одговор, како га ти зовеш, што иде данас је техничке природе. Компјутер је отказао (неки програми) па сам неке коментаре, нпр код Мирослава Цветковића слао као анониман, наравно да сам се испод потписивао.
Не знам да ли ће и овде бити тај случај. Видећу када пустим коментар. У сваком случају, Живадин ти је дао одговор.
Сада мало културе, да не заборавим ПОЗДРАВ!

IlijaO је рекао...

Ispričavam se, odmah, što je izraz "omerta" shvaćen na , ajd' recimo, ružan i negativan način. Trebao je samo asocirati ( bar sam tako mislio) na "zavjet šutnje", odnosno na dojam kakav sam stekao, ali isto tako nije istina da sam tebe, pa ni bilo koga drugoga nazivao " tim i takvim". To mi je zadnje na pameti, a i ispod mog načina razmišljanja i shvaćanja odnosa među ljudima i obraćanja njima.
Naravno, da , revoltiran sam odnosom rukovodećih struktura ESS-a, prema nekima, pa je razumljivo da mi se nekada i omakne poneka riječ ili neka ružna "sintagma", ali to bih svrstao pod" afekt" ili "pod dojmom" kao da smo "zadnje smeće".
Nadalje, nemam namjeru igrati se "belosvetskih filmskoknjiževnoizmišljenih inspektora", pitanje je proisteklo, onako, rekao bih, samo po sebi viseći u zraku, tako da i to nije predmet za dokazivanje ili analizu.
I na kraju, najmanje što bih želio, jest da ova " stupido situacija" ostavi traga na međuljudske odnose, točnije, da uruši kontakte, druženja i poznanstva sa nekim dragim kolegama " s one strane Dunava ". Ali treba krenuti i razmišljati na način da svatko ima pravo na svoj stav i mišljenje, pa to i braniti!
Pozdrav, i Tebi, Živadine, i ovim stavljam točku na "i", vezano uz ovu problematiku!
Dok se ovaj Gordijev čvor ne razmrsi!

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

I ja volim da se što pre stavi tačka na ovaj, kako reče Gordijev čvor. Prihvata svaku tvoju ispriku (izvinjenje), verujem da si mnoge stvari
stvarno pisao u afektu, ljudi smo.
Budimo realni i priznajmo, da je Mandrak na svom ali i na Tio blogu pisao sve i svašta. I veprova glava, i seljačina (o meni-mene to ne vređa jer potičem od seljaka) ali ne znam čime sam to zaslužio. Pa da se prodajemo za burek, za sendvič, koka kolu....Da ne dužim. Ja polako sve to zaboravljam i polako i ja stavljam tačku na sve to. Mislim da sutradan, kada se negde sretnemo, ne bi trebalo da se vređamo....Ja sam u Beogradu na Skupštini, uljudno prišao stolu za kojim su sedeli Bovan, Zlatan (i ne sećam se ko još) pružio ruku i radoznalo iščekivao da li će neko prihvatiti moju pruženu ruku.
Bili su apsolutno korektni, nikoga nisam čačkao a niko ni mene nije nešto zadirkivao. Ilija to je to!
Od mene još jednom, veruj mi prijateljski te pozdravljam.
PS Ako i imaš nešto da mi saopštiš, pitaš isl. idi preko e-mail moja adresa je zivadin947@gmail.com.
Još jednom svako dobro, Bog i pozdrav