четвртак, 22. март 2018.

KNJIGA O MILANU MILINU

Od Zorana Radisavljevića stiglo je pismo sledeće sadržine:

"Početkom januara 2018. završio sam rad na enigmatskoj tetralogiji "Put ka vrhu", prikazavši bogato stvaralaštvo koje me je dovelo na tron srpske enigmatike. Ovde bih mogao da stanem i napravim pauzu, ali planiram da uradim nešto što smatram svojim dugom prema prijatelju i kolegi Milanu Milanu, od koga sam mnogo naučio. Zato sam počeo da pripremam knjigu o njemu, za koju još ne znam ko će biti izdavač ni ko će uraditi tehničku pripremu, ali ako budem morao, platiću sve iz sopstvenog džepa. U knjizi o profesoru Milinu nameravam da, osim njegovih sjajnih anagrama, rebusa i drugih zagonetaka, navedem i razne priče i anegdote u kojima je on junak, da čitaoci steknu potpunu sliku o ovom pokojnom velikanu srpske enigmatike. Sve kolege koji žele da mi pomognu, zamolio bih da stave na papir ili da mi prepričaju svoja sećanja o Milanu Milinu, čime će pomoći da ova knjiga bude što zanimljivija. Neki krajnji rok za to nemam, ali što pre mi dostavite materijal, biće mi lakše da koncipiram sadržaj knjige."

3 коментара:

ENIGMOTEKA је рекао...

ED "Natošević" u potpunosti podržava ovu ideju, pogotovo što je Milan Milin obeležio veoma značajan period od osnivanja pa do danas (1998-2018).

ENIGMOTEKA је рекао...

On spada u najznačajnije članove "Natoševića" i uvek ga se svi rado sećamo. Zbog toga je i pokrenut "Memorijal 4M" u znak sećanja na zaslužne članove društva (Marinković, Munišić, Miljević).
Treba napomenuti da nije zaboravljen ni jedan od osnivača somborskog ED, Đuro Knežević kojem u čast će uskoro biti posvećeno jedno takmičenje.

ENIGMOTEKA је рекао...

Žao mi je što obaveza neću uspeti da uradim Almanah povodom 30 godina "Natoševića", ali se nadam da ćemo uraditi bar neku brošuru povodom 30 godina od prve Enigmokolonije.
Tu je i moja knjiga Enigmoteka, koja čeka da ugleda svetlost dana.