недеља, 19. март 2017.

BOŽIVRAN 2017


Povodom trideset pet godina aktivnog rada Enigmatski klub Božidar Vranicki Split organizira dopisni sastavljački natječaj Boživran 2017, koji se sastoji od četiri enigmatske vrste: križaljka, premetaljka, rebus i magični lik.

1. Križaljka: Zadatak je sastaviti SKANDINAVKU dimenzija 8x14 polja, uz obavezno uvrštavanje naziva berem jedne enigmatske ili logičke zago-netke.

2. Premetaljka: Zadatak je sastaviti čistu premetaljku od slova sintagme:

TRIDESET PET GODINA ENIGMATIKE ''BOŽIVRANA''

3. Rebus: Zadatak je sastaviti klasični rebus u čijoj postavci mora biti uvršten barem jedan broj, tj. kombinacija bro(jev)a i drugih pojmova, vodeći pri tom računa o načinu prezentacije rebusa.

4. Magični lik: Zadatak je sastaviti MAGIČNI KVADRAT dimenzija 8x8 polja, sa uvrštenom sin-tagmom BOŽIVRAN, na bilo kojem mjestu mreže.

Generalno pravilo: Radovi u bilo kojoj kategoriji, moraju biti enigmatski ispravni uz obavezno korištenje ijekavice i etimoligije. Rok za slanje radova je 30. svibnja 2017. godine, a sastavljači mogu poslati maksimalno tri rada u svakoj kategoriji na adresu kluba:

EK "Božidar Vranicki", 21 000 Split, Vranjčki put 8, p.p. 263 ili luka130859@gmail.com

Uz rad(ove) obavezno dopisati svoje ime i prezime, adresu, telefon i(li) e-mail, radi kontakta. Za dodatna pojašnjenja možete se obratiti na gornji e-mail ili mob. (+385) 099 30 70 511.
Pristigli radovi bit će šifrirani i priređeni za žiriranje. (Pr)ocjenivanje radova, vršit će sami sastavljači prema vlastitom nahođenju, tako što će deset uradaka ocijeniti sa: 13, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 i 1 bod(ova), s tim da autori ne smiju davati bodove svom radu. Dvadeset najboljeplasiranih radova će potom biti poslano na ocjenjivanje petorici neovisnih enigmata.
Poredak po kategorijama utvrdit će se zbrajanjem plasmana, a titulu pobjednika BOŽIVRAN  2017 ponijet će najboljeplasirani sastavljač na osnovu zbroja plasmana radova u tri kategorije. Ukoliko autor ima radove u sve četiri kategorije, u obzir se uzimaju tri bolja plasmana. U slučaju istog broja bodova, dva ili više natjecatelja, poredak će odrediti plasman četvrtog rada (ako ga ima), a potom usporedba plasmana tri vrednovane kategorije, te osvojeni bodovi po kategorijama.
Službena obznana rezultata i proglašenje najboljih učesnika bit će najesen na 33. SOZAH-u. Vjerujemo da će enigmatski listovi naći prostora za objavu izvješća, kao i ponajboljih radova, a za najuspješnije sastavljače ćemo se potruditi osigurati makar simbolične nagrade.

Split, 1. ožujka 2017. 
Za EK BOŽIDAR VRANICKI
Luka Pavičić, predsjednik 

1 коментар:

Luka је рекао...

Zahvaljujem na ustupljenom prostoru za objavuna BOŽIVRANA 2017.