петак, 27. јун 2014.

PREMETALJKA (261)

Vratio sam se iz "Drinske oaze" posle "kratkog" odmora (vidim da je Mile prokomentarisao) potpuno odmoran i spreman za nove radne pobede.
Za početak evo jednog anagramčića, već viđenog u sličnoj varijanti, ali ne sa ovakvom fotografijom.
Moram se pohvaliti svojim ulovom iz Zvorničkog jezera. Koliko je ovaj trofej (1.8 kg) vredan pažnje govori činjenica da sam štap u ruke uzeo možda treći put u životu.

среда, 18. јун 2014.

KRATAK ODMOR

Poštovane kolege, nagradna pitalica: prepoznajete li ambijent sa slike?
Da, odgovor je tačan...to je onaj raj gde smo odžali XII "Enigmokoloniju".
Kao što ste i navikli nekoliko dana me opet neće biti na blogu, pošto odoh do "Drinske oaze" da utvrdim gradivo i iskoristim stari g.o.

понедељак, 16. јун 2014.

PREMETALJKA (260)

Jedan iz Brazila.

ŽECOLOMKE (86)


Rečima AGENT, AKANT, AMIKA, ARARO, AREAL, BELAN, KARTA, MALTA, NOTAT, OLALA, OMEGA, ORIOL, SANTA, SORTA, TABAK, TAMNO,   dvaput dodajte ime i prezime nemačkog fudbalera i sastavite dve ukrštenice 5x5.

уторак, 10. јун 2014.

PUT KA VRHU 2

NOVI DRAGULJ ENIGMATSKE LITERATURE

Poštovane kolege i prijatelji bloga, zadovoljstvo mi je obavestiti vas da je odštampana nova knjiga Zorana Radisavljevića 
"Put ka vrhu 2". 
U ovoj knjizi, drugoj iz serijala "Put ka vrhu", možete da na 194 stranice vidite šta je Radisavljević stvorio u oblastima šahovskih i logičkih problema, zašto je velemajstor za razne kvizove (nekoliko testova sa preko 300 pitanja), a klasična enigmatika zastupljena je raznim mrežastim radovima (ukrštenice, magični kvadrati i likovi, osmosmerke, ispunjaljke). 
"Put ka vrhu 2", knjiga koju bi svaki ljubitelj šaha, mozgalica, enigmatike i kvizova trebalo da ima u svojoj biblioteci, može se naručiti od autora knjige po ceni 10 evra ili 1100 dinara. 
Javite se na mejl zoradis@eunet.rs ili mobilni telefon 064/297-3582.

IZVEŠTAJ SA SKUPŠTINE "NOVE ZAGONETKE"

Detaljan izveštaj sa Skupštine EK "Nova zagonetka" koji je napisao Mile Janković možete videti ovde.

недеља, 1. јун 2014.