понедељак, 1. септембар 2014.

VEZANIH RUKU

Što se tiče mog komentara povodom Zoranovog dopisa "Neregularnost takmičenja u Boru" mogu da dam samo kratko viđenje, pošto nisam bio na licu mesta.
Zoran je na svom blogu napisao šta se sve dešavalo na SES u Boru i ja mu potpuno verujem.
Naravno da smo mogli pretpostaviti da će i ove godine biti mnogo neregularnosti, ali to je sve "normalno" obzirom ko je na čelu ESS.
Suvišno je sada pisati po blogovima o propustima i omalovažavati uspešnost manifestacije, kada se na licu mesta nije uspela rešiti ključna stvar oko koje se toliko pre SES "dizala prašina".
Smena MŽ je morala da se desi, ali pokazalo se da pojedinci nemaju tu moć.
Smešan je jedan od predloga da se to prolongira za sledeću godinu.
Ne verujem da bi moje prisustvo doprinelo tome, ali mi je žao što nisam bio prisutan da se "ispričam" sa pojedincima.
Neću nikome da se pravdam, mada sam neopravdano prozvan od jednog kolege, ali ovog vikenda mi je trenutno bilo bitnije učešće na edukaciji sa pravnicom iz NS povodom "Izmena i dopuna ZOR" koje su stupile na snagu 21.07. i koje će nas sve pogoditi.
Neka svoje detaljnije viđenje svega daju oni koji su bili prisutni u Boru.
Mogu reći samo da ovaj brod tone sve dublje i dublje, i da će doživeti sudbinu Titanika.

14 коментара:

Анониман је рекао...

Zatupljivač opet sere na svom blogu kako je sve bilo divno i bajno, što je za očekivati od njega koji (p)održava zemljaka.

Анониман је рекао...

Pa ljudi moji Bovan je najbolji ministar u Vladi MŽ!
J.J.

Slavko Bovan је рекао...

Bez komentara.

Миле Јанковић је рекао...

47 učesnika (toliko sam video na slici na blogu kod Adnana)
- 13 žena, od toga 3 žene su enigmati,
- gosti iz Hrvatske 4,
- gosti iz RS 2 = 31 enigmata iz Srbije.
I ovaj broj se treba uzeti sa rezervom, jer ima tu dosta "enigmata" koje ne poznajem. Ovo su stvarno "uspeli" susreti. Jad i beda srpske enigmatike.
Žeca kaže "brod tone sve dublje i dublje", a ja kažem odavno je brod potonuo.

Анониман је рекао...

Молим господина (госпођу, друга, шта ли је?) Ј.Ј. да се не скрива. Наиме, у Бору ме је један колега, знајући да су иницијали мог старијег сина ЈЈ, питао: ''Јеси ли ти онај ЈЈ?'' Пошто све што напишем, то и потпишем, његово питање ме је изненадило.
Не улазећи у садржај порука и ставове анонимних колега, молим и остале учеснике у расправама да се потписују. Ацо Јанковић.

Синдикат Слога је рекао...

Razumem Slavka da je "bez komentara" na anonimne poruke.
Zamolio bih sve anonimuse na ovom i drugim blogovima da PRESTANU sa ovom praksom pošto je besmisleno.
Svi ti anonimusi, mada ja mislim da su to jedan ili dva lika koji unose još veći haos u već dramatično stanje u našoj enigmatici, se nisu oglasili u Boru ili se nisu ni pojavili.
Slažem se s Miletom da je ovo bilo sve sem susreta ENIGMATA.
Kao što se da primetiti ovde je falilo mnogoooo dobrih enigmata (rešavača i sastavljača), urednika, izdavača...

IlijaO је рекао...

Mala korekcija komentara g.Mileta Jankovića na navod pod drugom crticom-gosti iz Hrvatske 4... ne, nego 7 ( 2 iz Rijeke, 3 iz Belog Manastira, 1 iz Osijeka i 1-ja- iz Privlake Slavonske)

Анониман је рекао...

Desilo se upravo ono što se moglo i naslutiti (na žalost svih zaljubljenika ovog hobija).
Tresla se gora...ostao je Miš(o)!
Psiholog

Quizmaster је рекао...

Što se tiče nekih aspekata ove manifestacije (druženje i susreti enigmata, upoznavanje turističkih znamenitosti Srbije), to mislim da je uspelo. To sam odmah i napisao, pohvalivši domaćine Krstu Ivanova i Radeta Matića, koji su se trudili da gostima bude prijatno. Naravno, bilo bi lepše da je došlo više enigmata, što sugeriše da su mnogim ljudima troškovi za put i odličan hotel bili preveliki.

Nije uspela skupština, i to svakako nije zbog toga što sam je ja napustio jer nisam mogao da dobijem reč. Bilo je veliko nezadovoljstvo među prisutnim enigmatama, a predsednik je govorio takve stvari da je to za nevericu. Godišnji izveštaj (na čemu mu je potpuno opravdano zamerio Miroslav Lazarević) nije podneo u pismenom obliku, nego je pokušao da nam proturi nešto na brzaka. Naravno, glavna farsa bila je oko plaćanja smešne godišnje članarine od 200 dinara, što je Živaniću (koji inače, po rečima Lazarevića, nije plaćao članarinu) služilo da opstruira glasanje o njegovom opozivu. Za mene, koga je klub predložio da budem novi predsednik, tvrdio je da nisam član ESS i da ne mogu da dobijem reč, a pre skupštine je rečeno da će moći i gosti da govore.

Ono što još nije valjalo je da su pojedina takmičenja održana pod neregularnim uslovima, što je vodilo ka masovnom dogovaranju i prepisivanju. Nakon kviza, rebusa i rešavanja zagonetaka nismo čak dobili ni naše testove, što je osnovno na ovakvim turnirima, da takmičari mogu da vide jesu li im dobro sabrani bodovi. Na kraju je ponovo proizvoljno tumačeno ko je najuspešniji učesnik susreta.

Синдикат Слога је рекао...

Koliko sam video u izveštaju anagramiranja samo dva registrovana kluba Vuk i Nova zagonetka i Niš koji "postoji".
Ostale ekipe izmišljene.
Treba pod hitno doneti Pravilnik i definisati pravila.
O tome se stalno priča a ništa se ne radi godinama.
Sad će to vrli predsednik ESS.

Миле Јанковић је рекао...

Za Iliju,
izvinjavam se, nisam znao tačan podatak, a to je onda još gore po "našeg" vrlog predsednika ESS.

Za psihologa,
vidi se da slabo vladaš ovom materijom, nije Živanić opstao, već nije dozvolio da se glasa o njegovoj podobnosti. To samo po sebi govori koliko "veliku" podršku ima Mišo.

Миле Јанковић је рекао...

Nemoj tako Žeco, pa Zatupljivač mora da ima svoju ekipu, sad što nije registrovana, pa ko to još pita. Bitno je da mene proziva, da Piramida ima jednog člana, a ne zna da je potrebno minimum 3 člana da se registruje klub. Vidi se da je čovek zatupljen.

Анониман је рекао...

Zasto Sombor nije imao ekipu?
J.J.

ENIGMOTEKA је рекао...

Natosevic nece ucestvovati ekipno dok se ne uvede red ESS.
Sto se tice anagrama da su Slavko i Sofija ucestvovali za svoj bivsi klub a ne neku izmisljenu ekipu bili bi ubedljivo prvi kao i na vecini Susreta.
No to nije bitno ja ne patim od titula.