четвртак, 18. април 2013.

Žecolomke (22)


Bez komentara (23)


Izazov 6


Pobednik 5. kola "Izazova", naše igrice za majstore minijatura, Jovan Nedić postavio je zadatak za 6. kolo. U komentarima možete slati vaše radove, a najbolji sastav odabraćemo glasanjem žirija. Imate na raspolaganju tri dana da pokušate sastaviti što bolju ukrštenicu (nedelja 20 h). Pobednik zadaje temu za sledeću "rundu".

субота, 13. април 2013.

Jovan Nedić najbolji "tamburaš"


Žiri u sastavu : Mile Janković, Luka Pavičić i Hajrudin Hodžić odlučio je da ovaj rad Jovana Nedića proglasi najboljim u 5. kolu "Izazova". Tako on po drugi put osvaja bodove u ovoj našoj igrici i dobija priliku da postavi novi zadatak za 6. kolo.

Novi član "Natoševića"



Beogradski enigmata i potpredsednik ESS Ljubiša Banović od danas je zvanično novi član somborskog ED "Dr Đorđe Natošević". Želimo da mu poželimo dobrodošlicu u naše "redove".

понедељак, 8. април 2013.

Dogodilo se (31)

Na današnji dan 1937. - rođen je Momčilo Momo Kapor, srpski slikar, književnik i novinar.
Objavio je veliki broj naslova, romana i zbirki priča. 
Autor je i velikog broja dokumentarnih filmova i televizijskih emisija, a po njegovim scenarijima snimljeno je nekoliko dugometražnih filmova (Bademi s onu stranu smrti, Banket (film), Valter brani Sarajevo, Džoli džokej, Kraj vikenda). 
Romani Una i Knjiga žalbi doživeli su ekranizaciju.


Njegova dela su:
FINI OLTAR

A, GREH DO BOLA

Bez komentara (22)


четвртак, 4. април 2013.

11. broj "Zagonetke"


Od utorka 02. aprila 2013. godine na svim kioscima u Srbiji možete kupiti jedanaesti broj enigmatskog lista "ZAGONETKA" koji se štampa na 52 strane velikog formata na roto papiru sa kolornim koricama. 
 List donosi 80 vrhunskih skandinavki i osmosmerki!!!
Cena je više nego popularna samo 60 dinara!!!