среда, 30. јун 2010.

ЕРОВИЗИЈА

Kao što sam i obećao, evo mog viđenja (da ne kažem vizije) ovogodišnje Enigmatske kolonije.
Pošto ja Koloniju shvatam kao svojevrsnu "antistres terapiju" i punjač pozitivne energije, ovo druženje nikad, kad je to moguće, ne propuštam iako je veoma komplikovano iz Kikinde doći do Sombora.
Preskačem putne peripetije i počinjem od trenutka okupljanja u Domu učenika.
Odmah sam sa vrata shvatio da će biti kao i ranije - veselo, prijatno, konstruktivno, živo, raznovrsno, radno, pa opet veselo, prijatno i tako u krug. Vidim neke drage ljude, iskreno se obradujemo - ja njima, a oni meni. Rijetko se viđamo pa je svaki susret svečanost.
Formalni dio brzo završavamo. Željko pozdravlja sve prisutne, visoka delegacija ESS (dva podpredsednika) pozdravlja domaćine, ja (jer sma "samozvani" piar) pozdravljam takmičare u "Naslovnim anagramima" i hvalim se brojem od 6 hiljada i kusur anagrama.
Koristim pauzu da iskritikujem Sofiju što nije povela muža da ga inficiramo enigmatikom. Prihvatam obrazloženje da muž ima odbrambenopoplavne obaveze. Hvalim kolegu Ristića jer je došao sa sinom, a Anica obrazlaže da njen sin, učesnik prošle kolonije, ima obaveze.
Odmah počinjemo i sa radnim dijelom Kolonije. Na tablu se kače naše zagonetke. Milin je fenomenalno ispremetao naziv Mirkovog "Restorančića" u SREĆAN TOČIR, a sve je to i nacrtao kao tablu, odnosno firmu ugostiteljskog objekta. Ja kačim autobuski anagram. Od "Dvanaesta enigmatska kolonija u Somboru" negdje između Sente i Subotice dobio sam: KOMBINUJU SE ANAGRAMI OD TEKSTA NASLOVA.
Prvo takmičenje je lagano rješavanje zagonetaka koje je pripremio Žeca. Najbolji je bio Jovan Nedić. Ja sam bio pri dnu tabele jer nisam odgonetnuo jedan anagram: I TI SI PANDRKNO. Možda bih ga i odgonetnuo, da sam mogao da odolim pa da ne napišem kao odgonetku: DINARSKI PITON. Sudije me pitaju otkud to da na Dinari ima pitona. Nema, velim ja, i posljednji je "pandrkno". Ukratko rečeno, cijela kolonija je bila u tom tonu - šale na sve strane.
Takmičenja su samo usputna dešavanja da pridodaju još dobre atmosfere, jer se niko ne oprerećuje pobjedom.
Opet malo pričamo o enigmatskim (a bogami i o neenigmatskim) temama i krenemo s turnirom u super-kvizovci. Žrijeb odlučuje da se u prvom kolu sastanem sa predsjednikom, a u drugom sa sekretarom "Natoševića", vrsnim igračima. Prvo sa Željkom žestoka borba i moja pobjeda "na mišiće", jedva, a onda sa Mirkom odlična partija puna obrta i dobrih riječi i mojoj sreći nema kraja. Dok ja "slavim pobjedu" Tepšić se brusi i hoće da se osveti za nekakav sudijski propust na nekom prošlom turniru jer mu sudije u partiji sa mnom nisu priznale "zujarsko". Džaba je zujao! Koliko je turnir bio prijateljski govori podatak da sudija (Jovan) skoro da nije imao posla. Ili još bolja ilustracija - u mojim partijama samo dvije-tri riječi koje su išle na sud, što je podatak za Riplija.

Veče je bilo pun pogodak.
Gradska kafana, dobra klopa, dobro piće a dobra i muzika. Doduše, nije bilo go-go plesačica, barem nije bilo do 1.45, ali zato momci koji su sebe nazvali "Đuvegije" odlično sviraju. Naši stolovi spojeni, a prostoriju dijelimo sa isto tako veselim društvom koje nešto slavi. Nisam ih pitao šta slave, ali mi liče na proslavljače deset godina mature, 6- 7 momaka i 6-7 djevojaka. Složno pjevamo. Počinjemo sa "Bitola, moj roden kraj" za Nikolu koji je najjužnije, pa onda krećemo uzvodno i sjeverno, pa malo zapadno preko Drine, pa do mora, pa u Pljevlja, pa u Višegrad i sve u krug. Provjerili smo šta ima na Bikavcu brdu, grada Višegrada; da li se Fata šeće sama po Mostaru i da li je ušla u magazu sama, žalosna joj majka; šta to Zlatibor pita Taru; piju li žene u Somboru vina; ima li žutih dunja u Carigradu; i td
Fenomenalnooooooo. U Sarajevu bi kazali: DERNEK! U Somboru smo to zvali uživancija. (O nekim detaljima čitajte dole u rubrici "Nije za štampu").
Razilazimo se oko 2 h. Ni kiša koja stalno pada ne može nam ništa. Moj cimer Jovan i ja nastavljamo sa enigmatskim pričama pa je na kraju ispalo da sam za 36 sati Kolonije spavao 4 sata, 3 sata se takmičio a ostalo vrijeme konstruktivno iskoristio u priči, šali, pjesmi, druženju...

U nedelju rano ustajanje, šetnja, nabavka novina, kafenisanje...Nastavljamo tamo gdje smo stali. Tabla sa radovima se puni, pojedine čaše se prazne (ali nije to tema)...priči nikad kraja - o trodimenzionalnim ukrštenicama, rebusima, anagramima, enigmatici u Srbiji, enigmatici u Hrvatskoj, enigmatskim takmičenjima, kolegama koji su nam se javili i pozdravili skup ...
Održavamo i jedno brzopotezno sastavljačko takmičenje. Ukrštenicu sklapam solidno, a uvrštavam i tematski pojam "Kolonija", a nisam podbacio ni kod ostala dva zadatka. Dogovor je da sudi Milutin jer je imao obavezu da donese nove zalihe rakije dunjevače. On trezveno žirira i pokaže se da isti broj bodova imamo Željko i ja, a da je blizu i Jovan. Do pobjednika smo došli konsenzusom - ja sam predložio da se proglasi Žecin komplet za najbolji (i jeste najbolji!), a da ja budem drugi. Ostali su se složili.
Svi smo prošetali do klupskih prostorija i "Restorančića", srknuli smo kafu razgovorušu, Hercegovci su se slikali kod spomenika Jovanu Dučiću, a ostali koji nisu imali sreću da se rode u Hercegovini provocirali su sa strane. Nas trojica (Živanić, Dučić i ja) sve smo to stojički podnijeli i nismo se pomakli dok nam nisu javili da su fotografije uspjele.
Dodjela priznanja počinje.
Iznosim konstruktivan prijedlog da se sledeća kolonija održi ODMAH ili najkasnije u roku sedam dana. Prijedlog je pozdravljen aplauzom, ali iz objektivnih razloga nije usvojen. Ipak, razmotriće se neki skori datum za 13. koloniju.
Moji drugari iz kluba dodjeljuju mi specijalno priznanje za "afirmaciju kluba na svim poljima, od dobrog rezultata u kvizovima do nagrade Kikinde koja mi je uručena prije izvjesnog vremena". Poklon je simboličan - majica sa natpisom "GRAD SOMBOR" (dobar "ritern" na ono naše "I KIKINDA JE GRAD".
O plasmanima na takmičenjima čitali ste u Žecinom izvještaju i ja bih to preskočio.
Razilazak. Svi svojim putem, ali sa obećanjem DO SLEDEĆE KOLONIJE.

A sada rubrika "Nije za štampu"

KUDA FATA NOĆU ŠETA?
Kada je supruga poznatog enigmate S.B. poslala sms poruku u 1.09 sati sa pozdravom za učesnike Kolonije, a sve u cilju provjeravanja šta u sitne sate radi njen ljubljeni, on je, zamislite drskosti, pozvao suprugu telefonom i pustio je da sluša tamburaše koji su u tom trenutku pjevali "Aj, prošetala Suljagina Fata...aj prošetala do Mostara grada". I to muž nije bilo dovoljno već se i on razaderao u slušalicu "Uđe Fata u magazu samaaaaa". Prije nego što se prekinula veza, S.B. je čuo samo "Doći ćeš ti ovamo". Da li je to bila prijetnja ili ljubavni poziv, saznaćete ako kupite sledeći broj "Nevena".

PREDSJEDNIČE PAZI ŠTA RADIŠ
Supruga čuvenog somborskog enigmate Ž.D., inače budućeg predsjednika ESS, zatekla je svog dragana u 2.00 malo na stolu, a malo pod stolom. Kada ga je nježno ali odlučno upitala: "Šta to radiš, nesrećo?", pomenuti je pokazao znakove života. Stvar su izgladile prisutne kolege raspitujući se o tome da li u Somboru žene piju vina i u kasnim večernjim satima. Piju!

DUNJEVAČA KAO DOPING
Visoki (stasom) funkcioner Enigmatskog saveza Srbije, M.Ž. poznat kao izraziti trezvenjak i stalni posjetilac trezvenjačkog restorana trezvenjačkog imena "Zlatno burence" otkrio je sve čari dunjevače. Pošto se u domaćinskoj kući čaše ne broje, domaćini nisu bili u stanju da kažu broj popijenih čaša, (ali, začudo, pojavio se višak praznih flaša). Dakle poslije x čaša M.Ž. je otišao da prilegne deset minuta. Kada je prošlo 90 minuta, svi su skočili da ga bude. Zovi telefonom, lupaj na vrata, urlaj, deri se... Ništa. Jedva ga probudiše. A kad ga probudiše, M.Ž. oran i naspavan dopingovan dunjevačom odlučno krenu u enigmatske okršaje.

ZVAO KOLEGU, DOBIO TATU
Enigmata M.T., poznat kao ekspert za teško rješive kvadrate, na konačište je primio kolegu N.P. Sve bi bilo u redu da majka M.T., inače udovica, nije "bacila oko" na dragog gosta. Malo je falilo da kolega, kolegi postane tata. Pošto je po zakonima zabranjena bigamija, od tog posla nije bilo ništa. A taman se "dete" (M.T.) ponadalo da će uz tatu dobiti i pravo na dvojno državljanstvo.

BEĆARUŠA
Slušajući bećarce u izvođenju "Đuvegija", vesela enigmatkinja A.M. preuzela je kontrolu u svoje ruke pa je mlade momke iz benda naučila neke nove i inspirativne stihove bećaraca. Pošto je u blizini bila i crvenbanka S.N. i ona je skupila materijal za neke nove anagrame škakljivog sadržaja. Sada kada su se "Đuvegije" dodatno obrazovale, moraće prije svojih nastupa da izbace titl "+18".

Dragi moji, zasad toliko. Nemoj ko da se nako naljuti zbog ovih šala u "Nije za štampu". U ovim pričicama 2% je istina a ostalo nadogradnja. Ovo pisanje bi je dobro došlo da se i ja malo oraspoložim
Vaš Ero.

недеља, 27. јун 2010.

ЗАВРШЕНА ЕНИГМАТСКА КОЛОНИЈА

У Сомбору је успешно завршена Енигматска колонија, која је одржана дванаести пут у организацији ЕД "Др Ђорђе Натошевић", окупивши учеснике из Београда, Новог Сада, Кикинде, Србобрана, Белог Манастира, Сурдулице, Скопља и Панчева, наравно уз домаћине из Сомбора.

Ове године Жељко Димовић је проглашен за најуспешнијег учесника Колоније, добивши награду путовање у Праг, од туристичке агенције IVONTRAVEL из Новог Сада. Ево и резултата. Првог дана је одржано такмичење у решавању загонетки. Задатке је припремио Жељко Димовић.
Пласман је следећи:
1. Јован Недић, Бели Манастир - 140 (од могућих 150 бодова)
2. Софија Нецин, Нови Сад - 135
3. Милан Милин, Србобран - 134

У дисциплини насловних анаграма, као и претходник година, настало је неколико бриљантних радова, а ово су три најбоља, по оцени жирија:

1. Никола Петковски, Скопље - ЕУ - ПРАВА ОСУДА! - (наслов "А сада у Европу")
2. Мирко Ранчић, Сомбор - ИПАК НЕ ШТЕТИ УСПЕХУ?! - (наслов "Пустите их нека пуше"
3. Жељко Димовић, Сомбор - УДАР, ПА ЖРТВЕ! - (наслов "Тражите правду")

На турниру у супер-квизовци играло се седам кола по Бергеровом систему, свако са сваким. Судија турнира био је Јован Недић.
Коначна табела изгледа овако:
1. Славко Бован - 14 бодова (7-0)
2. Жељко Димовић - 10 бодова (5-2)
3. Мирко Ранчић - 10 бодова (5-2)
4. Милутин Тепшић - 8 бодова (4-3)
5. Софија Нецин - 6 бодова (3-4)
6. Аница Милошев - 4 бода (2-5)
7. Милорад Живанић - 4 бода (2-5)
8. Жељко Прванов - 0 бодова (0-7)

У недељу, 27. јуна, одржано је такмичење у састављању загонетака. Требало је саставити 3 задатка: укрштеницу са уписаном речи ФАВОРИТ, клин са уписаном речи ПАРК и логички задатак, постављање на таблу супер-квизовке 4 речи с пописа, како би се остварио што већи број поена (ДВАНАЕСТА, КОЛОНИЈА, КВИЗОВКА, НАСЛОВЊАЦИ).
Најуспешнији у овој категорији био је Жељко Димовић, испред Славка Бована. Треће место су поделили Јован Недић и Драган Ристић.

У суботу увече приређено је дружење учесника 12. Енигматске колоније у Градској кафани, које је трајало до ситних јутарњих сати.

петак, 25. јун 2010.

КОЛОНИЈА УМОВАЊА

Вредно и афирмисано Енигматско друштво "Др Ђорђе Натошевић" организује овог викенда у свом граду 12. Енигматску колонију. Очекује се двадесетак учесника из наше земље, Хрватске и Македоније.
Првог дана, у суботу, 26. јуна, биће одржано такмичење у решавању загонетки, које припрема Жељко Димовић. Након тога предвиђено је анаграмско такмичење у "Насловњацима" и почетак турнира у супер-квизовци, а увече је дружење у Градској кафани уз тамбураше.
Другог дана, у недељу, 27. јуна, очекује нас наставак турнира у супер-квизовци и такмичење у састављању загонетки.
У оквиру колоније биће приређена фото-изложба са 11. Енигматске колоније.
Током колоније обавезна "активност" учесника је састављање загонетака.
Било је планирано да нам се придружи и квиз-екипа Кикинде, победник квиза "Serbian open", али због бројних обавеза градоначелника Сомбора који није у могућности да их угости, овај сусрет биће одложен за крај јула, на његов предлог.

четвртак, 24. јун 2010.

ЗАВРШНИ АНАГРАМИ

Bravo kolege. Svaka vam čast!!!! Sada sledi: Pravljenje konačne liste, slanje anagrama anagramistima na dodatno pročešljavanje, pravljenje zbirne liste za žiriranje, odabir top 30, žiriranje, direktan prenos objavljivanja rezultata, proglašavanje pobednika (4. kola i ukupnog), a u međuvremenu uživanje u najbooljim ostvarenjima.
KOLONIJA!!!!!!!!!!


Dinko Prašelj
2053. E, ODLUČNO GONJENI I LOPTOM!
“Počinje nogometno ludilo” , JuList, 11.06, str2-3
2054. O, ČUDO! LENI GONJENI lOPTOM!
“Počinje nogometno ludilo” , JuList, 11.06, str2-3
2055. I ČUDNO GONJENI LOPTOM, OLE!
“Počinje nogometno ludilo” , JuList, 11.06, str2-3
2056. ZAR? REVI, AL' NE NOSI GAĆE!
”Razgolićena Severina” , JuList, 11.06, naslovnica

Dijana Bilalović
2057. IDEM, KUVAM JOJ!
„Imam djevojku“ Express 17.06.2010. (21)
2058. DAJEM KUM JOVI!
„Imam djevojku“ Express 17.06.2010. (21)
2059. JOK, MUVA MEDIJ!
„Imam djevojku“ Express 17.06.2010. (21)
2060. JA MUKOM DVIJE!
„Imam djevojku“ Express 17.06.2010. (21)
2061. I TEBI PONOSIT ODGOJ!
„Tito je bio gospodin“ Express 17.06.2010. (37)
2062. OTKRIVEN OLIJENI LAF!
„On je veliki folirant“ Express 17.06.2010. (36)

Ljubica Bilalović
2063. IZIGRA FOBIJE!
„Iz biografije“ Avaz 20.06.2010. (22)
2064. TU LATI OGROMNE ŠIROKE GAĆE!
„Šta morate reći gonekologu“ Avaz 20.06.2010. (37)
2065. O, KRNJAVOST DAĆA!
”Stradao voćnjak” - Avaz 206.2010. (37)
2066. EJ, POMINJANJE NAFTE!
„Nema pojeftinjenja“ Avaz 22.06.2010.(2)

Zdenko Capan
2067. TA, GOLE, ŠIRIĆE NOGE KURATOM!
„Šta morate reći gonekologu“ Avaz 20.06.2010. (37)
2068. MATORA ĆUTKE ŠIRI GOLE NOGE!
„Šta morate reći ginekologu“ Avaz 20.06.2010. (37)
2069. POBIO TI STO I JEDNOG!
„Tito je bio gospodin“ Express 17.06.2010. (37)
2070. IDIOT: BOG NE POSTOJI!
„Tito je bio gospodin“ Express 17.06.2010. (37)
2071. VESEO OTPISUJEM SATURN!
"U svemiru postaje tesno" Blic,20.06.Dodatak magazin plus,str.6
2072. I BRŽE ISPARI DANA LOVA!
"Država rasipa bilione", VečNov, 22. 06. str. 1
2073. SAZRI LI NAGOĆA VENERE?
"Razgolićena Severina" ,JuList, 11.06, naslovnica
2074. E, UD LOŠE ŠEVI, SPERMA CURKA!
"Muškarci vole da se šepure" , Blic,20.06. Dodatak magazin plus 5
2075. E, UD LOŠE ŠEVI, SPERMA CURKA!
"Muškarci vole da se šepure" , Blic,20.06. Dodatak magazin plus 5
2076. DVA KICOŠA PLEŠU, MERE URES!
"Muškarci vole da se šepure" , Blic,20.06. Dodatak magazin plus 5
2077. PA, DOKTOR JE IZ VRTA NAPIPAO!
"Paradajz protiv opekotina" Novosti,20.06. Dodatak zivot plus,str.4
2078. TEORETSKI, U POSTELJI ĆE JEDVA JEBAT ODVAŽAN!
"Dobro se naspavajte, tako ćete dulje živjeti" , JuList, 28.05, str. 41

Nikola Petkovski
2079. ODGOJEN I OSOBIT TIP
„Tito je bio gospodin“ Express 17.06.2010. (37)
2080. RASPOREDI VAŽAN ALIBI
"Država rasipa bilione", VečNov, 22. 06. str. 1
2081. NIŠTA ĆERKO, TO ERA GLUMI EGO
„Šta morate reći ginekologu“ Avaz 20.06.2010. (37)

Željko Dimović
2082. ISPRAZNO PUTUJEMO
2083. O, PUSTI PRAZNUJEMO
"U penziju po starom", Novosti,20.06. nasl.str.
2084. OPAZE IMATE OPTIMISTIČKE...
"Počeo ispit iz matematike", Blic, 22.06,

Vladimir Šarić
2085. KRUPNI TAJNI ZNAK – KLIS
“Tajkunski krizni plan” Kurir, 18.06.2010.)
2086. KRILNI SKUP – TAJNI ZNAK
“Tajkunski krizni plan” Kurir, 18.06.2010.)
2087. PRIZNAJ KLANSKI KINTU !
“Tajkunski krizni plan” Kurir, 18.06.2010.)
2088. VAMA MUKA RUŠI SNE !
“Sve u našim rukama”, Sportski žurnal, 20.06.2010.)
2089. NAMA MUKA - RUŠE SVI !
“Sve u našim rukama”, Sportski žurnal, 20.06.2010.)
2090. NEMA MUKA RUŠI VAS ! ( Nema = nemušta )
“Sve u našim rukama”, Sportski žurnal, 20.06.2010.)
2091. SENZACIONALNI RUKOPISI SA UMA !
“Zakoni su pisani u senci morala”, Politika, 19.06.2010.
2092. SANU: RUKOPISI MISAO NEZNALICA !
“Zakoni su pisani u senci morala”, Politika, 19.06.2010.
2093. O UZNOSU SRPSKOM – O, VEKOVNA SENKO !
“Kosovo na evropskom konsenzusu”, Politika, 22.06.2010.
2094. S.O.S.! U ZNAMENU VEKOVNO SRPSKO OKO !
“Kosovo na evropskom konsenzusu”, Politika, 22.06.2010.
2095. HRABRO KAZATI SPISAK !
“Tri koraka za spas BiH”, Politika, 19.06.2010
2096. BRATSKI HAOS – PA KRIZA !
“Tri koraka za spas BiH”, Politika, 19.06.2010
2097. SA HRPA IZABRATI SKOK !
“Tri koraka za spas BiH”, Politika, 19.06.2010
2098. BRAZILSKO NAM POUČNO !
”Rambo počasni konzul” Sportski žurnal, 21.06.2010. ( iskustvo Dejana Petkovića Ramba )
2099. ON POUČAN S BRAZILKOM !
”Rambo počasni konzul” Sportski žurnal, 21.06.2010. ( iskustvo Dejana Petkovića Ramba )

Anica Milošev
2100. E,AL NJEŽNA!
"Lenja žena",Blic žena,21-27.6./29
2101. AL NE ŽANJE!
"Lenja žena",Blic žena,21-27.6./29
2102. MEKA,TOPLA I KRASNA -"IN"!
"Marokanska piletina",Blic žena,43
2103. MIKSIRANA K O PALENTA!
"Marokanska piletina",Blic žena,43
2104. RED BAMIJA DO PAR KORA!
"Bajadera od krompira",Blic žena/29
2105. O DA, DOBRA KREMA PRIJA!
"Bajadera od krompira",Blic žena/29
2106. DOBAR PIRE,MAJKA RADO!
"Bajadera od krompira",Blic žena/29
2107. ŽESTOKI NOSE CEKINE!
"Niske cene kose žito",V.novosti,21.6./nasl.
2108. SITA VLADA NE ŠPARA!
"Plate sa dva aršina",V,novosti,nasl.21.6.
2109. VLADI PAŠE "A" STRANA!
"Plate sa dva aršina",V,novosti,nasl.21.6.
2110. VIŠE PARA DANAS TAL!
"Plate sa dva aršina",V,novosti,nasl.21.6.
2111. SAN IL VEŠTA PARADA?!
"Plate sa dva aršina",V,novosti,nasl.21.6.
2112. E "SMERNA" FAJTA!
"Tajne sa Farme",Stil.21.6,nasl.
2113. FATA JE SMERNA!
"Tajne sa Farme",Stil.21.6,nasl.

Mirko Rančić
2114. PRVO TO,I MAKAO SE S' KLUPE!
"Kapelo spremio ostavku" Novosti,21.06. str.25
2115. GOVORIM,TEK DECI PRODAJU!
"Edukacijom protiv droge" Novosti,21.06. str.31
2116. JADNA A NIŠTA NE ŽELI!
"Ališina 'nežna' dijeta" Novosti,21.06. str.36 (Silverstoun,glumica)
2117. LAKO ŠETA I VOLI,ZNAM BRATE!
"Malo zaboravite na štikle" Novosti,21.06. str.36
2118. REALNO,TEK MASKIRA LIK
"Skarlet kao Merilinka" Novosti,21.06. str.38 (Skarlet Johanson)
2119. REKLI:KOREKTNA SI MALA!
"Skarlet kao Merilinka" Novosti,21.06. str.38 (Skarlet Johanson)
2120. ONA KARAKTER,SMELI LIK!
"Skarlet kao Merilinka" Novosti,21.06. str.38 (Skarlet Johanson)
2121. KOL'KO LI MASAKRIRA TEN?
"Skarlet kao Merilinka" Novosti,21.06. str.38 (Skarlet Johanson)
2122. LAKOMISLENI KARAKTER!
"Skarlet kao Merilinka" Novosti,21.06. str.38 (Skarlet Johanson)
2123. NALIK TE?MALKO RESKIRA!
"Skarlet kao Merilinka" Novosti,21.06. str.38 (Skarlet Johanson)
2124. OZNAČENE RUPE? TA TRUCKAM!
"Crne tačke na putu za more" Blic,22.06. nasl.str.
2125. SADA POSEBNA DILEMA!
"Nadala sam se pobedi" (Nova Mis Srbije) Blic,22.06. nasl.str.
2126. BOGAMI DOSTA JE USRAO,A LUD!
"Ajdol u Beogradu osam sati" (Bili Ajdol) Blic,22.06. str.27
2127. DRALI 'NAŽIVO',PA SABERI!
"Država rasipa bilione" Novosti,22.06. str.1
ODLIČAN JE CILJ,TREBA SE SMEJATI!
"Meditacija najbolje leči stres" Blic,22.06. str.13

уторак, 22. јун 2010.

ИМАМО НОВИ РЕКОРД

Још само пар сати па можемо наздравити уз шампањац, наравно вечерас свако у своме дому, а за викенд заједно на Колонији. Успели смо, иако десетковани неучешћем неколико колега, да оборимо рекорд у 4. колу "Насловњака".

Željko Dimović
1941. GORAK ĆE DERBI!
"Kreće i Drogba", SloDal, 20.06, str. 36 (Obala Bjelokosti kontra Brazila)
1942. PIJEMO PROKLETNIČE!
"Političke promjene" – Avaz - Sedmica 19.06.2010. (9)
1943. JOK, POPRILIČNE TEME
"Političke promjene" – Avaz - Sedmica 19.06.2010. (9)
1944. DA NEMIRNI, POKVARENI!
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1945. A, PRIME PARTNERE
„Priprema terena“ Avaz 19.06.2010. (5)

Luka Pavičić
1946. SABLASNI BRAKOVI MOĆI, PENETRACIJE IM PRSTOM!!
"Svaki treći Srbin ima problema sa potencijom", Blic, 14.06.str.14
1947. PA, MINER PRETERA!
"Priprema terena", Avaz, 19.06.2010. str. 5
1948. O, KOMPLETNIJE PRIČE!
"Političke promjene", Avaz, 19.06, Sedmica 9
1949. E, NAPREDAN KRIMI-NIVO!
"Privedeni narkomani", Avaz, 19.06.2010. str. 15
1950. BRAVO, RAZUMEMO K'O PAPIGE!
"Bez pomaka u pregovorima", Avaz, 19.06.2010. str. 25
1951. ART I DOBRA SPIZA!
"Brza pita od sira", Oslob. 21.6, str. 44
1952. OVAMO SIGURNA BEBA JURI!
"Giro bambino u Sarajevu", Oslob. 21.6, str. 2
1953. ĆOSO DRAŽI VOLA, A OPALI VIMENKU
"Mladić silovao pa oženio kravu", Alo,13.06. str.24
1954. MAKSI, GIGA ZNAMENIT!
"Enigmatski magazin", Feniks 404, 03.06, naslovna
1955. A, JE L' PORTUGAL O.K?
"Lopta je okrugla", Feniks 404, 03.06, str. 99 (Protiv Sjeverne Koreje 7: 0)
1956. PORTUGAL JE LAKO!
"Lopta je okrugla", Feniks 404, 03.06, str. 99 (Protiv Sjeverne Koreje 7: 0)
1957. LAKO JE PROGUTAL!
"Lopta je okrugla", Feniks 404, 03.06, str. 99 (Protiv Sjeverne Koreje 7: 0)
1958. SLUŠAJTE RANIOCI!
"Štajerci u Saloni", Solinska kronika 15.06, str. 2 (Posjet Austrijanaca Solinu)
1959. POŠTENO VRATILI PROMET!
"Ništa protiv metropole", SloDal, 21.06, str. 5 (Zadar Veliča ministra Kalmetu)
1960. KRULI GRAH ZAVISNOSTI!
"Ugrozili hrvatski san" SloDal, 21.06, str. 5 (Dubrovnik protiv cntralizacije)
1961. CINIZAM ZAJEBANKE!
"Manijaci bez kazne", SloDal, 21.06, str. 7 (Zlostavljanje djece SMS-porukama)
1962. MOMENT UKORA ŠPIJUNA!
"Pišem roman o tajkunu", SloDal, 21.06, str. 10 (Novo djelo Ive Brešana)
1963. LIK USPE, IMA PLAN!
"Lippi nema klasu", SloDal, 21.06, str. 38
1964. BIRA ZGODAN AKT!
"Rat zbog Dikana", 24 sata, 06.06, str. 26 (Lambaša kontra Pokosice)
1965. ZAPALIJA BINU!
"Pazi, Jabulani", 24 sata, 11.06, str. 47 (Na južnoafričkim stadionima)
1966. ENIGMA VONJ OKLADA!
"Nikad manje golova", 24 sata, 04.06, str. 33 (U prvom kolu svjetskog prvenstva)
1967. PIJANAC JE SRETNIK!
"Kraj apstinencije", 24 sata, 21-22.06, naslovnica (Grdović opet pije i luduje)
1968. ONO, KUPITI KUPALIŠTA!
"Kiša potopila Kutinu", 24 sata, 21-22.06, str. 12 (Zbog obilne kiše)
1969. JAUCI! ZADRŽITE!
"Traže izdajicu", 24 sata, 21-22.06, str. 27 (U francuskoj repki)
1970. OSTALI TANKO!
"Totalni kaos", 24 sata, 21-22.06, str. 28 (U francuskoj repki)
1971. DOMET MJERAMA!
"Moj dream team", 24 sata, 21-22.06, str. 58 (Izbor Ivice Osima)
1972. VIDIM I NIŽA DRŽAVA
"Da nam živi, živi rad", SloDal, 22.06, str. 3 (Uz spajanje praznika s vikendom)
1973. A, SLEDEĆA MISTERIJA LICA!
"Dalmacija će se raseliti", SloDal, 22.06, str. 4 (O regionalno ustrojstvo Hrvatske)
1974. IZVOZ NIZAO REKORDE LUDILA!
"Odlazi vino, dolaze kruzeri", SloDal, 22.06, str. 12 (O izmještanju Dalmacijavina)
1975. LASTAN I POTIŠTEN!
"Nasilni poteštat", SloDal, 22.06, str. 18 (Nesporazum s gradonačelnikom Hvara)
1976. MODRI: PA, KAKO NA TRON!
"Dinamo kontra Kopra", SloDal, 22.06, str. 38 (U drugom pretkolu Lige prvaka)
1977. CRKVA: O, SPASITE LI NEMOĆNIKA?
"Kriminalac postao svećenik",JuList, 28.05, str. zadnja
1978. STALNA UZBUNA GLUPAČE!
"Ulaz na Guču besplatan", Blic,17.06.str.25
1979. USPUTNA GLAZBA NA ČELU!
"Ulaz na Guču besplatan", Blic,17.06.str.25
1981. . ISPARILA EVRO-DAŽBINA!
"Država rasipa bilione", VečNov, 22. 06. str. 1
1982. UMOVI I POHOTNOSTI JEBENE PREVARE!
"Ove pameti, nevjeru ne bih oprostio", Avaz 22.6. str 12
1983. A, RUKE SRELE MUŠKI EKSPONAT!
"Karmen Elektra u seksi šopu", Avaz, 21.06, str. 29
1984. USPUT PRIZNAO MOJE!
"U penziju po starom", Novosti,20.06. naslovnica
1985. AUKCIJE SU TRAŽEN BIZNIS!
"Akcije NIS stižu na berzu", Kurir, 22.06.
1986. ČESTITI, POMOZITE EKIPAMA!
"Počeo ispit iz matematike", Blic, 22.06.
1987. NEMA VAM PROFI-KARIJERE!
"Novi parfem Maraje Keri", Blic,21.06.str.24
1988. DIŽEMO UVELA JAJA NEMCA!
"Ženama vladaju emocije", Blic,21.06.str.23
1989. KOMUNIKACIJA JUGE VAS USMERAVA!
"Svaka generacija ima svoju muku", Blic,20.06. Dodatak magazin plus 9
1990. SVE DAME PUŠE ERI LOŠ KURAC!
"Muškarci vole da se šepure", Blic,20.06. Dodatak magazin plus 5

Nikola Petkovski
1991. LEK - ZAMAJAVA DESNO
"Znao sam da je levak", Alo, 20.06. str. 9
1992. BODRIĆE GA KER
"Kreće i Drogba", SloDal, 20.06, str. 36 (Obala Bjelokosti kontra Brazila)
1993. I DRKAĆE BRE GO
"Kreće i Drogba", SloDal, 20.06, str. 36 (Obala Bjelokosti kontra Brazila)
1994. E GRDIĆE KOBRA
"Kreće i Drogba", SloDal, 20.06, str. 36 (Obala Bjelokosti kontra Brazila)
1995. TA IZBOR - PARADIS
"Brza pita od sira", Osl.21.6.str44
1996. BIT: SPORA IZRADA
"Brza pita od sira", Osl.21.6.str44
1997. PROBA ISTI ZA DAR
"Brza pita od sira", Osl.21.6.str44
1998. SADA BIT PRIZORA
"Brza pita od sira", Osl.21.6.str44
1999. ODBIR - BISERJE MAGIČARA
"Srbija ima dobre igrače", Blic,10.06.(nasl.str.)
2000. A, PREPREKA OBIMU MOZGOVA
„Bez pomaka u pregovorima“ Avaz 19.06.2010. (25)
2001. NAPUČENA GUZA I TAL
"Ulaz na Guču besplatan", Blic,17.06.str.25
2002. SNIMI - NAGAZIM GATKE
"Enigmatski magazin", Feniks 404, 03.06, naslovna
2003. AMEZING GIMNASTIKA
"Enigmatski magazin", Feniks 404, 03.06, naslovna
2004. I MAGNETSKI AMAZING
"Enigmatski magazin", Feniks 404, 03.06, naslovna
("amazing" i "amezing" - na engleskom - ushićenje, ushićenost)
2005. GOLOTA - KUPLERAJ
"Lopta je okrugla", Feniks 404, 03.06, str. 99
2006. MIKICE, ZAJEBAN ZNA
"Manijaci bez kazne", SloDal, 21.06, str. 7
2007. JAZBINA ZAMENI KEC
"Manijaci bez kazne", SloDal, 21.06, str. 7
2008. NAPALI, ZABIJU
"Pazi, Jabulani", 24 sata, 11.06, str. 47
2009. I BAJNI APLAUZ
"Pazi, Jabulani", 24 sata, 11.06, str. 47
2010. PUNA IZBIJALA
"Pazi, Jabulani", 24 sata, 11.06, str. 47
2011. KLIMA NEGODOVANJA
"Nikad manje golova", 24 sata, 04.06, str. 33
2012. ODAGNAM LIKOVANJE
"Nikad manje golova", 24 sata, 04.06, str. 33
2013. A POTIČETE SEKI OPTIMIZAM
"Počeo ispit iz matematike", Blic, 22.06,
2014. E, OČITATE EPSKI OPTIMIZAM
"Počeo ispit iz matematike", Blic, 22.06,
2015. DAVAJ POZNAT OPOR APIRETIK
"Paradajz protiv opekotina" Novosti,20.06. Dodatak zivot plus,str.4
(apiretik = antipiretik)

Mesud Malkoč
2016. NEVOLJA: I SADA NEGDJE, SAM?
"Sedam godina se ne javlja"-Novosti 16.6. naslovna str
2017. NERVI, TRAUME SEKE ALEKSIĆ:KOPIRA ME!
"Severina reklamira kupaće kostime"-Nac. Gradjanski 16.6. str 12
2018. SADA JE SENA, LJIGAV DEMON.
"Sedam godina se ne javlja"-Novosti,16.6. nasl.str.
2019. O, BUKE! GADNI KORACI OPORBE-
"Kebo cinkario po Beogradu"-Avaz 22.6. str.2
2020. AO, BRINU ME PORIVI, POHOTE NEVJESTE
"Ove pameti nevjeru ne bih oprostio-Avaz 22.6. str 12
2021. ŠEVA S KURCEM? ZA!!!
"Sve za muškarce (kaže Keti Peri)-Avaz 22.6. str.27
2022. OČEKUJ POTOP, LOM TLA!
"Toplo poćetkom jula"-Avaz 22.6. nasl. str.
2023. USMERI RAZGOVOR NA FILM DOAJENA
"Morgan Frimen dolazi u Sarajevo"-Avaz 22.6. str.25

Slavko Bovan
2024. SINOVI, ŽDERALA BI PARA
"Država rasipa bilione", V. Novosti 22. 06. str. 1
2025. ONA VISI, ŽDRALA BI PARE
"Država rasipa bilione", V. Novosti 22. 06. str. 1

Dinko Prašelj
2026. ZOV TURA - SVAČIM???
"Muči vas zatvor?", JuList, 04.06, str. 7 (Reklama za laksativ)
2027. MOŽETE NAĆI TUČU, A POSLE BI RADA!
"Ne bude li meča, tražit ću posao", JuList, 04.06, str. 42
(Izjava boksača Stjepana Božića na kraju karijere)
2028. PO OSVETI: KAJIN, JUDA!
"Uvijek postoji nada", Novi list 22. 05., str. 76
2029. POSVETIO KAJIN, JUDA!
"Uvijek postoji nada", Novi list 22. 05., str. 76
2030. SILNA ĆE, BEDA, TUGA, JA DRHTIM!
"Strah me je da ću biti gladan", JuList, 18.06, str. 08
2031. VIDI SE SVRHA: NEGDJE "SJAJNI" RAT, PRKOS VOĐA, JAO, UBIJANJE!
"Vojna suradnja Hrvatske i Srbije povijesni je događaj", JuList, 28.05, str. 08
2032. ON MISI, LAKO ĆE NAPASTI CRKVE!
"Kriminalac postao svećenik", JuList, 28.05, str. zadnja (misiti - služiti obred mise na oltaru)
2033. "KREVET TAD OSVJEŽI BIĆA, ETO - SAN DAJE LJEPOTU!
"Dobro se naspavajte, tako ćete dulje živjeti", JuList, 28.05, str. 41
2034. SAN TAD OSVJEŽI BIĆA, ETO - KREVET DAJE LJEPOTU"
"Dobro se naspavajte, tako ćete dulje živjeti", JuList, 28.05, str. 41
2035. VOLJA: MOST BIO MOJ SUDAC!
"Samoubojstvom do cilja", NoviList, 22.05, Pogled 20

Adnan Spahić
2036. SKUP ARSENAL MUŠKE EROTIKE
"Karmen Elektra u seksi šopu", Avaz, 21.6.'10, str. 29.

Mirko Rančić
2037. ZNAMO,POJESTI PURU!
"U penziju po starom", Novosti,20.06. nasl.str.
2038. IDEM GORE S NOVCEM? E,JOK!
"Mesec krije mnogo vode", Novosti,20.06. str.31
2039. PRIRODA POZNAJE TAKAV OPIT?!
"Paradajz protiv opekotina", Novosti,20.06. Dodatak život plus,str.4
2040. GLE PRASTARE, SRAMOTA, BEDNIČE!
"Pametna garderoba leči stres", Novosti,20.06.Dodatak život plus,str.5
2041. BUDEŠ JAK I DECI BEZ VEZE!
"Zvezde jedu bebi-kašice", Novosti,20.06.Dodatak život plus,str.21
2042. OPREČAN A VRLO PREK
"Prvo reč pa onda lek", Novosti,20.06.Dodatak život plus,str.25
2043. TAJNE VEŠTINE NE NAĆI ZA TREN?!
"Većina ne zna šta je internet", Blic,20.06.Dodatak magazin plus,str.4
2044. SVE MI RADE? LOSE PUŠE KURAC!
"Muškarci vole da se sepure", Blic,20.06.Dodatak magazin plus,str.5
2045. USTANOVISTE RUPE? JESMO!
"U svemiru postaje tesno", Blic,20.06.Dodatak magazin plus,str.6
2046. KAVGE U SMIRAJU VEKA,A JUNACI SMO!?
"Svaka generacija ima svoju muku" Blic,20.06.Dodatak magazin plus,str.9
2047. AL' VAŽNO JE DA IMAJU MECE!
"Ženama vladaju emocije", Blic,21.06.str.23
2048. E PREFERIRAM MOJ, NAVIKA!
"Novi parfem Maraje Keri", Blic,21.06.str.24
2049. TO NAMA I LITURGIJSKA NAVIKA
"Viktorija ima unikatan glas", Blic,21.06.str.27
2050. DA SMO OPASNI,A BEZ MANA!
"Zanima nas samo pobeda", Novosti,21.06.nasl.str.
2051. SAVEZNI DOMET,IL' RESTORAN?!
"Radno leto za sve ministre", Novosti,21.06.str.3
2052. POKLONICI SEOSKE TEŽINE
"Niske cene pokosile žito", Novosti,21.06.str.9

понедељак, 21. јун 2010.

ПРВИ ДАН ЛЕТА ТМУРАН И КИШОВИТ

Leto na severnoj hemisferi Zemlje počelo danas u 13.28 po srednjoevropskom vremenu. Prvi dan leta u Srbiji će obeležiti kiša i temperature ispod proseka za ovo doba godine.
Leto je najduže godišnje doba i ove godine će trajati 93 dana, 15 sati i 41 minut, do 23. septembra kada počinje jesen.

Luka Pavičić
1782. OTKRI TI LUKA: SEKSON!
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1783. E, TIHO SI ODŠEPAO!
"Eto'o ih, ispadoše", SloDal, 20.06, str. 35, (Kamerun se oprostio od SP-a)
1784. JEDAN - NULA, LEKI!
"Lane nije ludak", Kurir 20.06. str. 1
1785. A, JEL' TO IZNIMNOST?
"To, sine moj zlatni", Kurir, 20.06. naslovna (izjava majke Milana Jovanovića)
1786. PARA SMIONO BUDI NADE!
"A sad mirno i na pobedu", Kurir, 20.06. zadnja (o utakmici sa Australijom),
1787. NAMA SI UNAPRED SI DOBIO!
"A sad mirno i na pobedu", Kurir, 20.06. zadnja (o utakmici sa Australijom),
1789. JA SI INTRIGANTNO ISPRC'O!
"Na granici pristojnosti", Novosti,13.06.str.2
1790. A, DALI KVALITET ODMORA!
"Vlada radi i tokom leta", Blic,15.06. str.5
1791. POMOĆNE INSTITUCIJE, BRE!
"Nećemo potceniti Srbiju", Blic,16.06.str.36
1792. I SAD STVARNO TRAJE UCENA!
"Stanodavci jure stanare", Blic,18.06.str.V2
1793. U, SRBIJA NEMA MUKA NA DUŠI!
"Sudbina je u našim rukama", Blic,19.06.str.33
1794. U, VAZDA BRUJE, TULE VAN!
"Vuvuzela jedna truba", Blic,20.06.str.8

Slavko Bovan
1795. DA, NALIK JELENU
"Lane nije ludak", Kurir 20.06. str. 1
1796. ODBRANIMO SE I U NAPAD
"A sad mirno i na pobedu" (o utakmici sa Australijom), Kurir, 20.06. zadnja
1797. ODIGRAĆE BREK
"Kreće i Drogba", SloDal, 20.06, str. 36 (Obala Bjelokosti kontra Brazila)
1798. BREKĆE, ODIGRA
"Kreće i Drogba", SloDal, 20.06, str. 36 (Obala Bjelokosti kontra Brazila)
1799. UVELIKO NAS DIRAJU NOGAMA
"Ovako se igra na Mundijalu", JuList, 20.06, str. 45 (Danskoj zasluženi bodovi)
1800. TOG NAPADA TE I TRUJE KOKAIN
"Kapetan otkrio tajnu Diega", SportNov, 20.06, str. 05 (O Maradoni)
1801. STANE DUŽI, VEĆI
"Sve ću dati ženi", 24 sata, 04.06, naslovnica (Kike pobjednik Farme '10)
1802. VIDEĆE UŽI STAN
"Sve ću dati ženi", 24 sata, 04.06, naslovnica (Kike pobjednik Farme '10)
1803. NEĆE, UVAŽI STID
"Sve ću dati ženi", 24 sata, 04.06, naslovnica (Kike pobjednik Farme '10)

Željko Dimović
1804. IZMENILO TAJNOST
"To, sine moj zlatni", "Kurir", 20.06. naslovna (izjava majke Milana Jovanovića)
1805. TO JEST MILAN IZN`O!
"To, sine moj zlatni", "Kurir", 20.06. naslovna (izjava majke Milana Jovanovića)
1806. SEKSUALNO KRITI TOK
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1807. OTKRI SEKSUALNI TOK
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1808. TOLIKI OKRUTAN SEKS
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1809. SLAVA NEKADA JEZOM
"Znao sam da je levak" (izjava golmana Stojkovića o penalu), Alo 20.06. str. 9
1810. ERO(S) SKLONI TAKTIKU
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46

Nikola Petkovski
1811. TU NIKOLA OTKRI SEKS
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1812. TU KIKOT - ORALNI SEKS
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1813. KREK I STALNO KOITUS
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1814. O, DOBAR I UMESNI NAPAD
"A sad mirno i na pobedu" (o utakmici sa Australijom), Kurir, 20.06. zadnja
1815. E, SMIONI U DOBAR NAPAD
"A sad mirno i na pobedu" (o utakmici sa Australijom), Kurir, 20.06. zadnja
1816. O, ODABRAN PENIS I MUDA
"A sad mirno i na pobedu" (o utakmici sa Australijom), Kurir, 20.06. zadnja
1817. SREĆOM KONSTATACIJA - I BI IMPRESIVAN PROBLEM
"Svaki treći Srbin ima problema sa potencijom" Blic,14.06.str.14
1818. MA, PREMIJER KIBIC ISPOSTAVIĆE ABNORMALNOST
"Svaki treći Srbin ima problema sa potencijom" Blic,14.06.str.14
1819. DOBIO OTKAZ - OVDE IZRAVNA JAR
"Direktora izazvao na dvoboj", Novosti,16.06.nasl.str.
1820. A SRBIJA IMADE MUŠKU NANU
"Sudbina je u našim rukama", Blic,19.06.str.33
1821. E UMNA SRBIJANKA IMA DUŠU
"Sudbina je u našim rukama", Blic,19.06.str.33
1822. SRBIJANKA DUŠMANIMA U EU
"Sudbina je u našim rukama", Blic,19.06.str.33
1823. A SRBI IMAJU DUŠU NA KAMEN
"Sudbina je u našim rukama", Blic,19.06.str.33
1824. NALIKUJE NA LED
"Lane nije ludak", Kurir 20.06. str. 1
1825. NALIK JE NA LUDE
"Lane nije ludak", Kurir 20.06. str. 1
1826. NE, NI KAD LELUJA,
"Lane nije ludak", Kurir 20.06. str. 1
1827. U, NEJEDNAK LALI
"Lane nije ludak", Kurir 20.06. str. 1
1828. NAPRAVIMO NERED KINI
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1829. I KRENIMO NAPRED I VAN
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1830. NIKAD PROVERENI, AMIN
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1831. ONIMA PREKID NIRVANE
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1832. DA, PREKINIMO NIRVANE
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1833. PREDIVNI MIRAN OKEAN
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1834. NEPROVIDNI KAMENARI
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1835. NIVO PRIMA NERADNIKE
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1836. BI PROSTA IZRADA
"Brza pita od sira", Osl.21.6.str44
1837. DOBRA ZA ISPRATI
"Brza pita od sira", Osl.21.6.str44
1838. ERO, UGLEDAJ ČAS ODBLESKA
„Dobar glas daleko se čuje“ Avaz 20.06.2010. (9)
1839. SLOBODARSKE AČE GLEDAJU
„Dobar glas daleko se čuje“ Avaz 20.06.2010. (9)
1840. A SAV TAJ PRŠLJEN
„Najljepša stvar“ Avaz 19.06.2010. (29)
1841. SVA NAJŠEPRTLJA
„Najljepša stvar“ Avaz 19.06.2010. (29)
1842. A JADAN, GDE SI VASELJENOM
"Sedam godina se ne javlja" (Ratko Mladic)Novosti,16.06.nasl.str.
1843. MARTIN PERE PARE
„Priprema terena“ Avaz 19.06.2010. (5)
1844. EPIR NEMA PARTER
„Priprema terena“ Avaz 19.06.2010. (5)

Mesud Malkoč
1845. RUČAK, ODE DUPLO SLATKO.
"Skulptura od čokolade"-Alo 20.6.dodatak Razbibriga
1846. "LEDO"-DORUČAK.STOP.LUKA.
"Skulptura od čokolade"-Alo 20.6.dodatak Razbibriga
1847. NEVREME, KAKO PLASIRATI "SMEĆE" U IRAK?
"Severina reklamira kupaće kopstime-Nac.Gradjanski 16.6. str 12
1848. PA,VRLUDAVI FAKINI UČINE IZGREDE
"Vulgarne uvrede i fizički napadi"-Osl.21.6. str.8 (o odnosima s policijom)
1849. I TI SLALOMI CESTOM, A MOKRO.
"Motociklista slomio rame"-Osl.21.6. str 9
1850. ZAISTA DOBRA? PAR, A?
"Brza pita od sira"-Osl.21.6. str 44
1851. ZAISTA DOBRA PARA
"Brza pita od sira"-Osl.21.6. str 44
1852. ČITAJ K.Z.? E, VALA UOPŠTE NIJE JASNO!
"Zakon pošten, ali je Ustav jači"-Osl.21.6. str 7
1853. E, BRAVO! BOGA MI SIN U RAJU.
"Giro bambino u Sarajevu"-Osl.21.6. str 2

Anica Milošev
1854. PISALI UZORNI TEST!
"Na ispitu zrelosti"(SloDal,l9.6.str.3)
1855. ORNI UZ LAPIS I TEST!
"Na ispitu zrelosti"(SloDal,l9.6.str.3)
1856. O,TO DAKLE DORUČAK PLUS!
"Skulptura od čokolade" ALO,20,6,dod.Razbibriga
1857. DUPLO SLATKO DEO RUČKA!
"Skulptura od čokolade" ALO,20,6,dod.Razbibriga
1858. NE LOČI VODE, TIKVO!
"Vino leči od votke",Nov.13,6 str.15
1859. PAZI, STARA DROBI!
"Brza pita od sira"(Osl.21.6.str44

Mirko Rančić
1860. TU MOTIV ŽELJA, SKOK, NOVAC, ČAST!
"Često stavljam život na kocku", Blic,13.06.nasl.str.
1861. POSTATI NAJGORI,CRNI SIN!
"Na granici pristojnosti", Novosti,13.06.str.2
1862. NAMA RADNIK PRODAJE I SRCE!
"Dinar po dinar, kraj meseca", Novosti,13.06.str.9
1863. O, ČOVEK VIDNO LETI!
"Vino leči od votke", Novosti,13.o6.str.15
1864. DRVO KRASE JAKE KORE!
"Sekvoja rekorderka", Novosti,13.06.str.31
1865. BRINE ME KONSTATACIJA BRE!S MISLI, POPRAVI MOĆ!
"Svaki treći Srbin ima problema sa potencijom", Blic,14.06.str.14
1866. USRAO SE OD KOLE, KAD VOLI!
"Ukrao sladoled i sokove", Blic,14.06.str.14
1867. E, NE ZNAČI, KRIVIM ZAKONE!
"Za činovnike nema krize", Blic,14.06.str.V2
1868. PA PONOVO UGANULE MALI PRST!
"Noge i stopala u prvom planu", Blic,14.06. str.22
1869. GLE, PARADNA SIVILA!
"Gladni para i slave", Alo,13.06.str.10
1870. SAD VEĆ ONU I VOLI, MAKAR POŽALIO!
"Mladić silovao pa oženio kravu", Alo,13.06. str.24
1871. ALO, DA LI VI TAMO DRKATE?
"Vlada radi i tokom leta", Blic,15.06. str.5
1872. ZNATE,OPASNI PROBLEM!
"Bez otpremnina i posla", Blic,15.o6.str.V2
1873. AL' DAO LIK ZANAVEK!
"Odlazak velikana" (Bekim Fehmiu), Blic,15.06. nasl.str.
1874. ERA:DELUJEMO UVERLJIVO?!
"I dalje verujem u orlove", Blic,16.06.nasl.str.(Bora Milutinović)
1875. ENO VAMA DELIMIČAN BOL!
"Mačem lovio Bin Ladena" Blic,16.06.str.6
1876. ALI MODEL VAM NEOBIČAN!
"Mačem lovio Bin Ladena" Blic,16.06.str.6
1877. SUJETI BITNO, PROĆI NEMCE!
"Nećemo potceniti Srbiju" Blic,16.06.str.36
1878. POTONUĆE NEMCE,BISTRIJI!
"Nećemo potceniti Srbiju" Blic,16.06.str.36
1879. GDE JE DANAS? AMA,VOLJEN SI?!
"Sedam godina se ne javlja" (Ratko Mladić), Novosti,16.06.nasl.str.
1880. BRAVO, DIVNO JE, ZARADIO OTKAZ!
"Direktora izazvao na dvoboj" Novosti,16.06.nasl.str.
1881. I TI NEKOM ČUVAJ PRILOGE
"Mnogi očevi kriju plate" Novosti,16.06.str.24
1882. PRILIČNO JE MUTIO, KAVGE!
"Mnogi očevi kriju plate" Novosti,16.06.str.24
1883. PA OVO ISTINA, ŠTA IMA GUBITI?
"Ispitati imovinu bogataša" Blic,18.06. str.4
1884. EM NAČINIŠ MANJE GREHA!
"Nema magičnih rešenja" Blic,18.06. str.5
1885. TU IZGUBE, AL' ČASNA NULA!
"Ulaz na Guču besplatan", Blic,17.06.str.25
1886. DANAS-SUTRA NOVCE I TERAJ!
"Stanodavci jure stanare" Blic,18.06.str.V2
1887. JAO PAZITE, DOBRI SU!
"Pobeda za istoriju" Blic,19.06.nasl.str.
1888. NEKA NAMA SRBI IMAJU DUŠU!
"Sudbina je u našim rukama" Blic,19.06.str.33
1889. AL' TU VREDNUJU ZABAVE!
"Vuvuzela jedna truba", Blic,20.06.str.8
1890. MI PUNO PODVALIMO!
"Imovina pod lupom" Novosti,20.06.nasl.str.

Zdenko Capan
1891. DESNA - MAJKA ZA VOLE!
"Znao sam da je levak" (izjava golmana Stojkovića o penalu), Alo 20.06. str. 9
1892. GO! I ONI SAVLADAJU KAMERUN!
"Ovako se igra na Mundijalu", JuList, 20.06, str. 45 (Danskoj zasluženi bodovi)
1893. I DOM IM PUN LOPOVA!
"Imovina pod lupom" Novosti,20.06.nasl.str.
1894. SRBIJA NADMAŠI, UME NAUKU!
"Sudbina je u nasim rukama" Blic,19.06.str.33
1895. ODBRANU... I NE ISPADAMO!
"A sad mirno i na pobedu", Kurir, 20.06. zadnja
1896. A PODESI NAM I ODBRANU!
"A sad mirno i na pobedu", Kurir, 20.06. zadnja
1897. I SMEO NAPAD I ODBRANU!
"A sad mirno i na pobedu", Kurir, 20.06. zadnja
1898. TONI, LUKA OTKRI SEKS!!!
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1899. JEBO TO, PRITISNUĆE NEMCI!
"Nećemo potceniti Srbiju", Blic,16.06.str.36
1900. ONANISAĆE BOEM I SLABIJE PRCAT KRIVIM PRSTOM!
"Svaki treći Srbin ima problema sa potencijom" Blic,14.06.str.14
1901. BRATAC, MERAKLIJI VISI TROM, BESPOMOĆAN PENIS!
"Svaki treći Srbin ima problema sa potencijom" Blic,14.06.str.14
1902. SLOMIĆE MRTAV, MOKRI PENIS NA STAROJ PICI BABE!
"Svaki treći Srbin ima problema sa potencijom" Blic,14.06.str.14
1903. VASO PODLO KARAO LIŽUĆI VIMENA!
"Mladić silovao pa oženio kravu" Alo,13.06. str.24
1904. URLAČ: E, SLAB DOSEG ODJEKA!
„Dobar glas daleko se čuje“ Avaz 20.06.2010. (9)
1905. DAKLE, SRBE JE ODAO GUSLAČ!
„Dobar glas daleko se čuje“ Avaz 20.06.2010. (9)
1906. GUSLAR SJEBAO DELO DEČKA!
„Dobar glas daleko se čuje“ Avaz 20.06.2010. (9)

Ljubica Bilalović
1907. OJAČE GRLO BESEDU SKLADA
„Dobar glas daleko se čuje“ Avaz 20.06.2010. (9)
1908. PRETRPE NEIMARA
„Priprema terena“ Avaz 19.06.2010. (5)
1909. PRITERANE RAMPE
„Priprema terena“ Avaz 19.06.2010. (5)
1910. E DAJI NOVCE!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1911. IDEJE NOVCA!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1912. I JAVNO CEDE!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1913. DECA JE NIVO!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1914. ODAJE VINCE!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1915. E VIDNO JECA!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1916. ENO DJEVICA!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1917. DOAJEN CEVI!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1918. OVAJ NE CEDI!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1919. I DNOCE JAVE!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1920. JOVI NACEDE!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1921. OVDE NACIJE!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1922. DECA JE VINO!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1923. A JEDINO CEV!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1924. E ODJAVNICE!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1925. CEVI JE ODAN!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1926. DEO VIJENCA!
„Cijena vode“ Avaz 19.06.2010. (13)
1927. I ANAGRAM VIĐE SAJT!
„Savjeti građanima“ “ Avaz 19.06.2010. (12)
1928. RĐAVA ENIGMA I I SAJT!
„Savjeti građanima“ “ Avaz 19.06.2010. (12)
1929. RĐAV ENIGMATA SIJA! ( autobiografski:)
„Savjeti građanima“ “ Avaz 19.06.2010. (12)
1930. A NAMA I GRĐA VIJEST!
„Savjeti građanima“ “ Avaz 19.06.2010. (12)
1931. NEPREKIDNA MIROVINA!
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1932. ENO DANIMA PRIKRIVEN!
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1933. IVKIN PERO DINAR NEMA!
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1934. DANIMA NEPRIKRIVENO!
„Privedeni narkomani“ “ Avaz 19.06.2010. (15)
1935. MA ON NEŽIV NA POD!
„Novi napad nožem“ Avaz 19.06.2010. (25)
1936. ONAMO PADE ŽIV N.N.!
„Novi napad nožem“ Avaz 19.06.2010. (25)
1937. PREPIRKA „BOGOVA“ , ZAMEO UM!
„Bez pomaka u pregovorima“ Avaz 19.06.2010. (25)
1938. AU, PREPIRKA MOZGOVA, BOME!
„Bez pomaka u pregovorima“ Avaz 19.06.2010. (25)
1939. VAPAJ STRŠLJENA!
„Najljepša stvar“ Avaz 19.06.2010. (29)
1940. PROKLET I JEMČI POEN!
Političke promjene – Avaz - Sedmica 19.06.2010. (9)

недеља, 20. јун 2010.

ДРХТИ ОД ПОГЛЕДА НЕМАЊЕ ВИДИЋА

Fudbalska groznica drma celu planetu. Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici svi prate. Mada, reklo bi se da muškarci gledaju fudbal, a žene fudbalere. Znaju one da je Vladimir Stojković odbranio penal, da je Milan Lane Jovanović zabio prvi gol za Srbiju u istoriji i tu se, otprilike, završava svaka priča o utakmici. Radije vole da divane o izvajanim trbušnjacima naših fudbalera, pogledima koji ih obaraju s nogu, osmesima što ih razoružavaju... Naravno, imaju svoje favorite među srpskim reprezentativcima.

A, Severini Vučković od "orlova" je najdraži Nemanja Vidić: "Oči Nemanje Vidića u svakoj ženi bude učestalo treptanje jer svojim bleštanjem oštećuju vid, čak i preko TV ekrana! I ja zadrhtim k'o Boj Džordž kad mu uhvatim pogled, ali me buni to što je odbrambeni igrač. Mislim da bi bio dosta bolji napadač! "

Slavko Bovan
1733. UCENAMA OTKRIVENI NOVI FINANSIJERI
"Imovina funkcionera i javni interes", Blic 19.06. str. 4
1734. VALA, DESNO JE ZAMKA
"Znao sam da je levak" (izjava golmana Stojkovića o penalu), Alo 20.06. str. 9
1735. AMO JELEN
"Lane moje" (o Milanu Lanetu Jovanoviću), Alo 20.06. str. 11
1736. AMO "JELEN"! (Jelen pivo je generalni sponzor reprezentacije)
"Lane moje" (o Milanu Lanetu Jovanoviću), Alo 20.06. str. 11
1737. IPAK, SASMA SAVREMENA
"Raspevana seksi mama" (o Tijani Dapčević", Alo 20.06. dodatak "Razbibriga"
1738. PA I SVESNA SAM KAMERA
"Raspevana seksi mama" (o Tijani Dapčević", Alo 20.06. dodatak "Razbibriga"
1739. DOTAK'O LUD SUPERKOLAČ
"Skulptura od čokolade", Alo 20.06. dodatak "Razbibriga"
1740. DA, TO K'O LUD SUPERKOLAČ
"Skulptura od čokolade", Alo 20.06. dodatak "Razbibriga"

Luka Pavičić
1741. A, POZLATI MOMKE
"Kalmeta, pomozi!", SloDal, 20.06, str. 10 (Vapaj pomoraca)
1742. NEGATIVAC ŠIŠANI??
"Ganac više i ništa", SloDal, 20.06, str. 35 (Remi Gane i Australije)
1743. ČINI, BRE, ZAMKU!
"Čizma i bunker", SloDal, 20.06, str. 36 (Talijani i Novi Zeland)
1744. A, BODRIĆE GRKE!
"Kreće i Drogba", SloDal, 20.06, str. 36 (Obala Bjelokosti kontra Brazila)
1745. TU BOLNA, MODERNA, BRUKA, NE!
"LeMonde na rubu bankrota", SloDal, 20.06, posljednja
1746. NADŽIVEĆE ISTU!
"Sve ću dati ženi", 24 sata, 04.06, naslovnica (Kike pobjednik Farme '10)
1747. I NA KRAJU UOČENO: PA VI SE BRUKALI!
"Europski velikani na rubu očaja". 24 sata, 04.06, str. 26
1748. BIRAJ SPORT: GRMI IVE!
"Igram protiv Srbije", SportNov, 20.06, naslovna (Povratak Ivana Ljubičića)
1749. PAJO, DAO TAKTIKU ARGENTINE!
"Kapetan otkrio tajnu Diega", SportNov, 20.06, str. 05 (O Maradoni)
1750. O, PA ODAJ TAKTIKU ARGENTINE!
"Kapetan otkrio tajnu Diega", SportNov, 20.06, str. 05 (O Maradoni)
1751. AO, UMEJU DANSKI VRAGOLANI!
"Ovako se igra na Mundijalu", JuList, 20.06, str. 45 (Danskoj zasluženi bodovi)
1752. GOL KAMERUNU! DA NAVIJAO SI!
"Ovako se igra na Mundijalu", JuList, 20.06, str. 45 (Danskoj zasluženi bodovi)
1753. I UGANDA OSVOJILA KAMERUN!
"Ovako se igra na Mundijalu", JuList, 20.06, str. 45 (Danskoj zasluženi bodovi)
1754. DESNA MLAKA, EVO JAZ!
"Znao sam da je levak", Alo, 20.06. str. 9 (Izjava golmana Stojkovića)
1755. SVE ZA KOLAJNE! MA, DA!
"Znao sam da je levak", Alo, 20.06. str. 9 (Izjava golmana Stojkovića)
1756. SPASAVA SI KAMERMANE!
"Raspevana seksi mama", Alo 20.06. dodatak "Razbibriga" (O Tijani Dapčević)
1757. EKREM SPAVA NA SISAMA!
"Raspevana seksi mama", Alo 20.06. dodatak "Razbibriga" (O Tijani Dapčević)
1758. SNIMA SE? KAMERA SPAVA!
"Raspevana seksi mama", Alo 20.06. dodatak "Razbibriga" (O Tijani Dapčević)
1759. PREMDA CRN, VOLIO!
"Norac pred vilom", VeList za BiH, 20.6. nasl.str.
1760. KONKURSE OSTAKLITI
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1761. RAZVOJ S ANAGRAMOM!
"Razgovaraj sa mnom", VeList za BiH, 20.6 str 47

Mesud Malkoč
1762. OPET MUĆKALI, SEIRE. SKRIVENA KAMERA!
"Severina reklamira kupaće kostime"(seire-gledaju!)-Nac. Gradjanski 16.6 str 12
1763. PROMENIL DVORAC.
"Norac pred vilom"-V.list za BiH od20.6. nasl.str.
1764. ZAR MORAM JAVNO?...GAS!
"Razgovaraj sa mnom"-V.list za BiH,20.6 str 47
1765. A, KUKA L' TI: ISKRENOST?
"Kako ukloniti stres"-V.list za BiH,20.6. str 46
1766. JAO, STOKO!...TA, GONE KAMEN!
"Kako je nastao nogomet"-V. list za BiH od 20.6 str 32

Nikola Petkovski
1767. ŽIVIĆE STUDENA
"Sve ću dati ženi", 24 sata, 04.06, naslovnica (Kike pobjednik Farme '10)
1768. VIDAĆU ŽESTINE
"Sve ću dati ženi", 24 sata, 04.06, naslovnica (Kike pobjednik Farme '10)
1769. A KEVA SPREMNA SISAMA
"Raspevana seksi mama", Alo 20.06. dodatak "Razbibriga" (O Tijani Dapčević)
1770. MA KEVA, SEANSA PRSIMA
"Raspevana seksi mama", Alo 20.06. dodatak "Razbibriga" (O Tijani Dapčević)
1771. U, KONTROLISATI KEKS
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1772. KLONU SKRATITI KOSE
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1773. OKUSI KOREKTAN STIL
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1774. USLIKAN EROTSKI TOK
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1775. TO, UKRASTI LEKSIKON
"Kako ukloniti stres", VeList za BiH, 20.6. str 46
1776. E MALENOJ
"Lane moje" , Alo 20.06. str. 11
1777. RASNA MARVO, MOZGAJ!
"Razgovaraj sa mnom", VeList za BiH, 20.6 str 47
1778. LAJEMO? NE!
"Lane moje" , Alo 20.06. str. 11
1779. NEMA JELO
"Lane moje" , Alo 20.06. str. 11
1780. ALO, JEMEN!
"Lane moje" , Alo 20.06. str. 11
1781. ETNOS JAKO OKO MAGNETA
"Kako je nastao nogomet"-V. list za BiH od 20.6 str 32

СЈАЈНИ ЛУКА

Јуче састављено 100 анаграма, па смо стигли до броја 1732, понајвише захваљујући ударничком раду у Сплиту. Остало је још три дана до завршетка 4. кола. Потребно нам је у просеку 100 анаграма дневно па да оборимо рекорд. Да ли је могуће то учинити?

Luka Pavičić
1663. SPOJ: ODOLILA SNAGOM DUHA!
"Hlo: Gospodo ja nisam luda", 24 sata, 12.06, str. 22
(Hloverkin intervju sa ministrom Šukerom)
1664. AKTIVNI FORMOM, IGROM I SLAVIM!
"Motiviran filmskim govorima", 24 sata, 12.06, str. 88 (Capello)
1665. A, ZA ME MONDENOST ENIGMA!
"Nogomet me sad ne zanima", 24 sata, 15.06, str. 52, (Marco Materazzi)
1666. TO MEGAEMOCIJA BEZOBZIRNOG!
"Izbo je cimera zbog nogometa", 24 sata, 18.06, str. 4
1667. RANE USA KONVENCIJI!
"Nove sankcije Iranu", Oslob. 18.6. str. 21
1668. ONI PRAKSA I POTHVAT!
"Povratak otpisanih", Kurir, 18.06. str. 1.
1669. A SLAVNA ČOVIKA!
"Slovačka naiva", SloDal, 16.06, str. 39
(Izjednačenje Novog Zelanda sa zviždukom suca)
1670. AL' JAKI UREDNO ODOSTE!
"Eldorado je na Istoku", SloDal, 18.06, str. 39
(Hajdukovci u CSKa, Zenit, Dynamo)
1671. IZVARALI RAD, RENOME!
"Evra demoraliziran", VeList, 19.06, (Nakon remija s Alžirom)
1672. PROFIL: HEROJSKA ODLIKA???
"Poldi skrojio krah Elfa", VeList, 19.06, (Promašenim jedanaestercem)
1673. PROFI KLOSE OHLADI! KRAJ!
"Poldi skrojio krah Elfa", VeList, 19.06,
1674. ONI GERMANI S JUGO-TUGOM!
"Mungosi igraju nogomet", VeList, 19.06. (U njemačkom ZOO-u)
1675. TI ISTO SUPER ZNALI!
"Na ispitu zrelosti", SloDal, 19.06, str. 3, (Komentar uz državnu maturu)
1676. A, SITNICA, MALA BRIGA!
"Istraga na Bilicama", SloDal, 19.06, str. 5, (Silovanja u splitskom zatvoru)
1677. INSPIRIRASMO DUET!
"Ministar presudio", SloDal, 19.06, str. 6, (Mucalo nema znanja za untendanta)
1678. TO - EVROPA POROTNIK!
"Novi pokret otpora", SloDal, 19.06, Spektar 1
(Studenti protiv ulaska Hrvatske u EU)
1679. BITI AS - ZBUNI SRCA!
"Srbi nisu za bacit", SloDal, 19.06, str. 35 (Nakon pobjede nad Njemačkom)
1680. EVO, BLED POLTRONAC!
"Capellov brod tone", SloDal, 19.06, str. 35
1681. TIŠINA SLAVI, NE?
"Na sve ili ništa", SloDal, 19.06, str. 36 (Kamerun i Danska)
1682. NAŠI NAVESTILI!
"Na sve ili ništa", SloDal, 19.06, str. 36 (Kamerun i Danska)
1683. SRBIJA - EU "OTPOZADI"!
"Pobeda za istoriju", Blic, 19.06. str. 1. (S 1:0 "naguzili" Njemačku)
1684. DIVAN, ŽILAV, POLETAN!
"Vladin penal života", Blic, 19.06. str. 36.
1685. DERBI BI PONOS!
"Srbin pobedio", Kurir 19.06. str. 1. (O utakmici Srbija-Njemačka 1:0)
1686. JEL' PAS-IGRA BED?
"Raspad Belgije"-Osl.19.6. str.40
1687. PA, NE VIDE ODAKLE VONJA!
"Odvikavanje od pelena", Osl.ob, 19.6. str.40
1688. CENA VIZE: PLAŠI AMORAL UBICA!
"Leševi razbacani po ulicama", Osl.ob, 19.6. str.13
1689. A TO JE JEDVA DELIĆ!
"Led veći od jajeta", Avaz, 19.6. str 14.
1690. U, DO VRAGA, KUPILI SAN!
"Odigrali usavanku", SloDal, 16.06, str. 39 (Igra Obale Bjelokosti i Portugala)
1691. ODVAGA PRILIKA U SNU!
"Odigrali usavanku", SloDal, 16.06, str. 39 (Igra Obale Bjelokosti i Portugala)
1692. GLE, BRE, ISPA JAD!
"Raspad Belgije", Osl.ob, 19.6. str.40
1693. GLE, BRE, ISPADAJ!
"Raspad Belgije", Osl.ob, 19.6. str.40
1695. VERUJ PILOTU! DANAS SISAT AS!
"Stjuardesa spustila avion", Blic 19. 06. str. 6
1696. I ADIDAS MI NOGOMETU!
"Ademi stigo u Dinamo", JuList, 19.06. (Iz Šibenika)
1697. BLAG-DEPRESIJA
"Raspad Belgije", Osl.ob, 19.6. str.40
1698. GLIB? A, PREDAJ SE!
"Raspad Belgije", Osl.ob, 19.6. str.40
1699. GLAD SE PREBIJA!
"Raspad Belgije", Osl.ob, 19.6. str.40
1700. GLAD, BAR SE PIJE!
"Raspad Belgije", Osl.ob, 19.6. str.40
1701. PAD "GRLA", JEBI SE!
"Raspad Belgije", Osl.ob, 19.6. str.40
1702. DRPAL' SE? JEBI GA!
"Raspad Belgije", Osl.ob, 19.6. str.40

Zdenko Capan
1703. HRVAT OTPIO NAISKAP!
"Povratak otpisanih" (o utakmici koja počinje za 30 minuta), Kurir, 18.06. str. 1.
1704. POPRAVE ANTIKUĆE!
"Povratak u pećine", SloDal, 18.06, Prilog O kućo mala 5
1705. KOPAT ĆE VANI RUPE!
"Povratak u pećine", SloDal, 18.06, Prilog O kućo mala 5
1706. ZNASMO DOMENE ENIGMATA!
"Nogomet me sad ne zanima", 24 sata, 15.06, str. 52
(Marco Materazzi nije s Azzurrima)
1707. ISKRENI: VOJNA UCENA!
"Nove sankcije Iranu"-Osl.18.6.str.21
1708. I BAZU OPIJE RADOST!
"Pobeda za istoriju", Blic, 19.06. str. 1.

Slavko Bovan
1709. DA, ETO PAZIO SRBIJU
"Pobeda za istoriju" (1:0 protiv Nemačke), Blic, 19.06. str. 1.
1710. TU SE DOBIJA, PORAZI
"Pobeda za istoriju" (1:0 protiv Nemačke), Blic, 19.06. str. 1.
1711. TU SE I PORAZ DOBIJA
"Pobeda za istoriju" (1:0 protiv Nemačke), Blic, 19.06. str. 1.
1712. ODVAŽNI PLAVI NALET
"Vladin penal života" (Stojković branio u plavom dresu), Blic, 19.06. str. 36.
1713. ŽILAV NE DA LOPTI VAN
"Vladin penal života" (Stojković), Blic, 19.06. str. 36.
1714. DOBRI, POSEBNI
"Srbin pobedio" (o utakmici), Kurir 19.06. str. 1.
1715. POBESNI DOBRI
"Srbin pobedio" (o utakmici), Kurir 19.06. str. 1.
1716. DOBI PRISEBNO
"Srbin pobedio" (o utakmici), Kurir 19.06. str. 1.
1717. O, U TRANSU SAD JAVILA S PISTE
"Stjuardesa spustila avion", Blic 19. 06. str. 6


Mesud Malkoč
1718. MALA SE KAO SRAMI, NEĆE PRIKI U KREVET.
"Severina reklamira kupaće kostime"-Nac. gradjanski 16.6. str.12
1719. OJ, DJEDE, A TI ĆELAV!
"Led veći od jajeta"-Avaz 19.6. str 14.
1720. UZBECI OŠA I PLAMEN VARALICA
"Leševi razbacani po ulicama"-Osl.19.6.str.13
1721. SRBIJA GLEDA EPRASPAD BELGIJE
"Raspad Belgije"-Osl.19.6. str.40
1722. E, KLIPANE, ODAVDE VONJA!
"Odvikavanje od pelena"-Osl. 19.6. str.40
1723. "UDAVIO" MLADOG ŠERIFA, ROGONJU.
"Al Gor imao dvogodišnju aferu"-Avaz 19.6.str.25

Željko Prvanov
1724. I DO MEDALJE!
"Idemo dalje", "Večernje novosti" 19. 06., naslovna strana
(Istorijska pobeda nad Nemačkom)

Nikola Petkovski
1725. A ODE DILJEM
"Idemo dalje", "Večernje novosti" 19. 06., naslovna strana
1726. I DA, DELJEMO
"Idemo dalje", "Večernje novosti" 19. 06., naslovna strana
1727. PROSUDITE - JA ZABIO (kaže strelac gola)
"Pobeda za istoriju", Blic, 19.06 str 1
1728. I BORBEN ISPOD
"Srbin pobedio" (o utakmici), Kurir 19.06. str. 1.
1729. OP, BIO SI BREND
"Srbin pobedio" (o utakmici), Kurir 19.06. str. 1.
1730. BOS PIO BRENDI
"Srbin pobedio" (o utakmici), Kurir 19.06. str. 1.
1731. TO ON ISKRIVI VERTAS
"Krivotvori se istina", SloDal, 18.06, str. 10
1732. I STVORITI ISKVARENO
"Krivotvori se istina", SloDal, 18.06, str. 10

петак, 18. јун 2010.

ИСТОРИЈСКА ПОБЕДА СРБИЈЕ

Reprezentacija Srbije savladala je selekciju Nemačke rezultatom 1:0 u drugom meču Grupe D na Svetskom prvenstvu!
Gol je postigao Milan Jovanović u 38. minutu, dok je Vladimir Stojković u 60. minutu odbranio penal Podolskom.
Nemačka je od 37. minuta igrala sa igračem manje pošto je Miroslav Kloze isključen zbog drugog žutog kartona. Srbija je Nemačku poslednji put pobedila 1973, a ovo je bio prvi poraz "Elfa" u grupi na SP od 1986. godine. Poslednji, treći meč u grupi, Srbija igra sa Australijom 23. juna od 20:30

Ispravka (da bi brojanje bilo u redu)

Nikola Petkovski
1598. EKSPERIMENTISALA MEREĆI KAO KURVA
"Severina reklamira kupaće kostime", Nac.Građanski 16.06. str. 12

A sada pregled:

Boris Nazanski
1626. ETO GROZNICE: BOGME, ZABIJAMO!
"Izbo je cimera zbog nogometa", 24 sata, 18. 6, str. 4

Zdenko Capan
1627. DA, SPRETNO OTELI!
"Nestali torpedo", Avaz, 16.6. poslj.str.
1628. TE NEDORASLI TOP!
"Nestali torpedo", Avaz, 16.6. poslj.str.
1629. METNI U STAN, RUPU!
"Neum pun turista", Avaz, 16.6. nasl str.
1630. E, DINKIĆ OPSOVAO TE BELE!
"Neće biti podele Kosova", Alo, 14.06, str. 1 (Odgovor na izjavu Hašima Tačija)
1631. I TADIĆ OPSOV'O NEKE BELE!
"Neće biti podele Kosova", Alo, 14.06, str. 1 (Odgovor na izjavu Hašima Tačija)
1632. TO VODI - NOSIĆE BELE KAPE!
"Neće biti podele Kosova", Alo, 14.06, str. 1 (Odgovor na izjavu Hašima Tačija)
1633. NATPIS: TIH OPORAVAK!
"Povratak otpisanih" (o utakmici koja počinje za 30 minuta), Kurir, 18.06. str. 1.
1634. A SRBIN DILA!
"Dinar slabi", Blic, 18.06. str. 11
1635. TOJ UD RADI ĆELU NA PICI!
"Depilacija u trudnoći"-Osl.18.6.str.38

Mesud Malkoč
1636. VARA LIKOM RUMENE, SISATE KAĆIPERKE
"Severina reklamira kupaće kostime"-Nac.Gradjanski 16.6. str 12
1637. SVAKO NE CIJENI URAN
"Nove sankcije Iranu"-Osl.18.6.str.21
1638. E, KURAC NEVINI. JASNO?
"Nove sankcije Iranu"-Osl.18.6.str.21
1639. I TUR? POLUDIĆE JADNICA.
"Depilacija u trudnoći"-Osl.18.6.str.38
1640. STAR, VISECCI KURAC
"Vrećasti ruksaci"-Osl.18.6. str.38
1641. SAN KAD MATI KUVA,POVICI: OH! OH!
"Musaka od pohovanih tikvica"-Osl.18.6. str.38
1642. ZA DRVENE CEKIN I PO
"Porez na vikendice"-SloDal 17.6 str6

Slavko Bovan
1643. RADI BILANS
"Dinar slabi", Blic, 18.06. str. 11
1644. PRIHVATIO OPSTANAK
"Povratak otpisanih" (o utakmici koja počinje za 30 minuta), Kurir, 18.06. str. 1.
1645. PADE ŽESTOKI AS
"Sad se pokažite" (o utakmici koja počinje za 30 minuta), Kurir, 18.06. str. zadnja

Nikola Petkovski
1646. DA SPASITE KOŽE
I"Sad se pokažite", Kurir, 18.06. str. zadnja
1647. SPADE ŽESTOKA
"Sad se pokažite", Kurir, 18.06. str. zadnja
1648. DA, EPSKI SAŽETO
"Sad se pokažite", Kurir, 18.06. str. zadnja
1649. PIH OPROST VATIKANA
"Povratak otpisanih" (o utakmici koja počinje za 30 minuta), Kurir, 18.06. str. 1.
1650. ATAK PROTIV OPASNIH
"Povratak otpisanih" (o utakmici koja počinje za 30 minuta), Kurir, 18.06. str. 1.

Luka Pavičić
1651. TA, OBAVI KONTRE!
"Otvorena bitka", SloDal, 16.06, str. 40 (Najava utakmice Honduras - Čile)
1652. FRAJAM U NOĆI!
"Moćna 'Furija'", SloDal, 16.06, str. 40, (Najava tekme Španjolska-Švicarska)
1653. SPLIT: AKADEM MATAN!
"Dalmatinska pamet", SloDal, 17.06, str. 2-3 (Na državnoj maturi)
1654. PRIKAZ VODENICE, NE?
"Porez na vikendice, SloDal, 17.06, str. 6 (Novi državni namet)
1655. JUGAŠI O MLADOSTI: IGRA POSVUDA!
"Gosparima voda stigla do ušiju", SloDal, 17.06, str. 52
(Finale vaterpolo kupa Hrvatske)
1656. ON SIROVI REAKTIVIST!
"Krivotvori se istina", SloDal, 18.06, str. 10
(Izjava Šeksa o povijesti Hrvatske)
1657. UJUTRO NAM PUZI!
"Zmija u portunu", SloDal, 18.06, str. 17 (Usred Splita)
1658. TA, POPRAVI KUĆE, NE!
"Povratak u pećine", SloDal, 18.06, Prilog O kućo mala 5
1659. KOMENTAR SVEČARA: DA MOJ SAN!
"Maradona: Sretan sam čovjek!", SloDal, 18.06, str. 37
1660. I LOPTU VAN LINIJE!
"Pijetlovi na nuli", SloDal, 18.06, str. 37
1661. KANIMO GLADOVANJE!
"Nikad manje golova", 24 sata, 04.06, str. 33
1662. SREDIŠTE NAIVE!
"Severina štedi", 24 sata, 04.06, str. 48

четвртак, 17. јун 2010.

ЈЕДАН ПОГЛЕД НА АНУ И АРИТМИЈА ЈЕ ЗАГАРАНТОВАНА

Dugoočekivani treći album Ane Nikolić za desetak dana ugledaće svetlost dana, a pesma koja će ga najaviti, „Džukelo”, već ruši svojevrsne rekorde. Naime, u poslednjih 24 sata otkako je numera postavljena na „jutjub“, Anin i razne muzičke sajtove, skinuta je na hiljade puta, a broj daunloudova polako premašuje sve dosadašnje rekorde. Tekst za nju napisala je Marina Tucaković, muziku Bojan Vasić, dok su se za aranžman pobrinuli momci iz „Ateljea trag”. Ana će već sredinom sledeće nedelje snimiti i spot za ovu numeru, i to na nekoliko lokacija u susednoj Hrvatskoj, a kako saznajemo, jedan od sponzora biće Vinarija „Tikveš“, čija će nova ekskluzivna vina limitirane serije „Glam“ i „Love“ imati svoju premijeru upravo u ovom spotu. Ne znamo koliko ih je koštalo ovo zadovoljstvo, ali činjenica je da Nikolićeva sasvim odgovara tipu jake, moćne i samosvesne žene kojima je piće i namenjeno. Takođe, kako poručuju iz Aninog PR tima, ukoliko vam je ova fotka provokativna, ne gledajte je duže od pet sekundi i čuvajte srce za ostatak! Jer kada budete videli preostale fotografije, koje će uslediti za desetak dana – aritmija je zagarantovana. A najzgodnija pop diva dodatno biberi našu maštu tvrdnjom da je ovo tek početak spektakla koji nas očekuje!

Željko Dimović
1579. PRODAJU UVEZENO
"Zajedno u Evropu", V. Novosti 16.06. str. 2
1580. POVEZUJE NARODU
"Zajedno u Evropu", V. Novosti 16.06. str. 2
1581. UPOZNAJ VEDRO EU
"Zajedno u Evropu", V. Novosti 16.06. str. 2
1582. NAIME UTRNU PUST!
"Neum pun turista"-AV.16.6. nasl str.

Željko Prvanov
1583. SPAVA?! AJAOJ!! BRINEMO SE!
"Srbija je veoma opasna", "Večernje novosti", 16. 06. str 21
(Selektor Nemačke Joakim Lev oprezan pred duel sa orlovima)

Milena Dimović
1584. PROSTA OBLINA
"Sport na obali", "V. Novosti" 15.06. (str 45)
1585. BRANI STOPALO
"Sport na obali", "V. Novosti" 15.06. (str 45)
1586. PROBNO, TALASI!
"Sport na obali", "V. Novosti" 15.06. (str 45)
1587. BLISTAO NAPOR
"Sport na obali", "V. Novosti" 15.06. (str 45)

Slavko Bovan
1588. SAMOUVERENA KĆI RASPAMETI KLERIKE
"Severina reklamira kupaće kostime", Nac.Građanski 16.06. str. 12
1589. GLE, IZVRŠIMO MOMKU DUGU EJAKULACIJU
"Volim muškarce koji mi gledaju u guzu" (kaže Eva Mendez) Nac. Građanski 17.06."

Nikola Petkovski
1590. MISLIM BIZARNO
"Mi nismo Brazil" (o fudbalu), V. Novosti 16.06. str. 1
1591. NAPOREDO VEZUJU
"Zajedno u Evropu", V. Novosti 16.06. str. 2
1592. LADNO - STEREOTIP
"Nestali torpedo" -Av. 16.6. poslj.str.
1593. OPTERETI L' SONDA
"Nestali torpedo" -Av. 16.6. poslj.str.
1594. DETONIRAO SPLET
"Nestali torpedo" -Av. 16.6. poslj.str.
1595. SLEPI DETONATOR
"Nestali torpedo" -Av. 16.6. poslj.str.
1596. DONELO - PRESTATI
"Nestali torpedo" -Av. 16.6. poslj.str.
1597. DONETO - PRESTALI
"Nestali torpedo" -Av. 16.6. poslj.str.
1598. OVAKA KSPERIMENTISALA MEREĆI KUR
"Severina reklamira kupaće kostime", Nac.Građanski 16.06. str. 12
1599. OVAKA EKSPERIMENTISALA MEREĆI KUR
"Severina reklamira kupaće kostime", Nac.Građanski 16.06. str. 12
1600. E, NAIME KREATORKA IMA VRUĆ SEKSEPIL
"Severina reklamira kupaće kostime", Nac.Građanski 16.06. str. 12
1601. EJAKULIŠU GOLIM KURCEM MOJU GIZDAVU
"Volim muškarce koji mi gledaju u guzu" (kaže Eva Mendez) Nac. Građanski 17.06."

Mesud Malkoč
1602. PITA ME:"KAKO SE RELAKSIRA?". MENI VRUĆE.
"Severina reklamira kupaće kostime"-Nac.Gradjanski 16.6. str.12
1603. E,"SREĆE"! MARKA I UNIKAT,SAMO PREVELIK.
"Severina reklamira kupaće kostime"-Nac.g-Gradjanski 16.6 str 12
1604. STRAST,ZNAK EPOHE: TEKILA, LOZA.
"Alko-test za zaposlenike HRT-a"-Osl.17.6. poslj.str.
1605. JEDAN ČOVA ZASTAO, HRAMA.
"Nastradao vozač jamahe"-Osl.17.6.str.13
1606. A, POLICAJČIĆI KAO GOTOVI
"Goli otoci Jova Kapičića" (najava istoimene knjige)-Osl.17.6. str.29
1607. KAD MOJE OSEDE
"Kosa je demode"-Osl.17.6. str.38
1608. UH, LOME!...VRAŽIJA MADONNA.
"Ženama vladaju hormoni"-Osl 17.6. str 38.

Zdenko Capan
1609. NA, POKRIĆE KAMERAMA VELIKE SISE, TUR!
"Severina reklamira kupaće kostime", "Nac.Gradjanski" 16.6. (str.12)
1610. SNIMIĆE U ETER MORE, KAK' PLIVA, KARA SE...
"Severina reklamira kupaće kostime", "Nac.Gradjanski" 16.6. (str.12)
1611. KUJE, ODGLUMIVŠI ORGAZAM, MILUJU CUKE!
"Volim muškarce koji mi gledaju u guzu" (kaže Eva Mendez) Nac. Građanski 17.06.
1612. KOM' GIZDAVE MEŠAJU, MILUJU OKRUGLICU?
"Volim muškarce koji mi gledaju u guzu" (kaže Eva Mendez) Nac. Građanski 17.06.
1613. U GOLU KUJICU VIŠE ZURI MLAD GEJ MOMAK!
"Volim muškarce koji mi gledaju u guzu" (kaže Eva Mendez) Nac. Građanski 17.06.

Luka Pavičić
1614. ENO DUPE RAZVOJU!
"Zajedno u Evropu", VečNov, 16.06. str. 2
1615. MANASIJA: PRAVO SE BOJE!
"Srbija je veoma opasna", VečNov, 16. 06. str 21
(Selektor Nemačke Joakim Lev)
1616. PRIMJETI UČINKE GOLOVA!
"Mnogi očevi kriju plate", VečNov, 16.06. str. 24
1617. E, VRUĆI, SEKSI KARAKTERI, LEPO NAMAME!
"Severina reklamira kupaće kostime", Nac.Građanski 16.06. str. 12
1618. TU USPUT NEMARNI!
"Neum pun turista", Avaz, 16.6. nasl str.
1619. USTUPI NAM RENTU!
"Neum pun turista", Avaz, 16.6. nasl str.
1620. LOTO TI PRESEDAN!
"Nestali torpedo", Avaz, 16.6. poslj.str.
1621. ENO, TEST PRODALI!
"Nestali torpedo", Avaz, 16.6. poslj.str.
1622. PODASTRELI NOTE
"Nestali torpedo", Avaz, 16.6. poslj.str.
1623. E, OSTAĆE OKOVI PLENIDBE!
"Neće biti podele Kosova", Alo, 14.06, str. 1 (Odgovor na izjavu Hašima Tačija)
1624. NO, BESA VODEĆE POLITIKE!
"Neće biti podele Kosova", Alo, 14.06, str. 1 (Odgovor na izjavu Hašima Tačija)
1625. RADI MIRA MOMENT BIZARNOSTI!
"Zabranite ministrima odmor", Alo, 15.06, str. 1 (U hrvatskoj zbog krize)

среда, 16. јун 2010.

НЕ СМЕТЕ БИТИ СРЕЋНИЈИ ОД ВАШЕ СУПРУГЕ

Muškarci, budite oprezni - ako ste vi u braku srećniji nego vaša supruga, možda vam se smeši razvod.
Rezultati obimnog istraživanja, u koje su bili uključeni parovi iz Velike Britanije, Nemačke i Australije, pokazali su da je rizik od razvoda znatno manji ako je muž nesrećniji od žene, piše "Telegraf".
Ovaj fenomen potencijano razoran za brak ili višegodišnju vezu stručnjaci su otkrili proučavajući desetine hiljada parova u tri različite zemlje. Pokazalo se da što je veća razlika u doživljaju sreće u braku, to je manja šansa da taj brak opstane, ali samo u slučaju da je muškarac srećniji od supruge.
U većini takvih slučajeva žene su podnosile zahtev za razvod braka, navodi se u studiji koja je pod naslovom "Ne smete biti srećniji od vaše supruge" štampana u Nemačkoj.

Anica Milošev
1528. ЗНАЧИ, ИШЕТ`О ГО У ТРЊЕ!
"Егзотично туширање",ОСЛ. 15.6,стр.4

Zdenko Capan
1529. TOČIŠE NA RIT GUZONJE!
"Egzotično tuširanje", OSL. 15.06.2010. (str 4)
1530. ISTRAJ, DEVIČANSKA
"Jadranka, 'čisti' sve!", SloDal, 15.06, str. 3 (Akcijama DORHa i USKOKa)
1531. AMO ONOME ONAJ ŽENSKI PIČIĆ!
"Način na koji se može pomoći", "Avaz" 14.06.2010. (9)
1532. BOSA OPALI TRN!
"Sport na obali", "V. Novosti" 15.06. (str 45)
1533. ŽEDAN TUČE: PLATI AMO, BORIĆU SE!
"Ne bude li meča, tražit ću posao", "JuList", 04.06, str. 42
(Izjava boksača Stjepana Božića na kraju karijere)
1534. JEZIV DIREKTORSKI PEŠO: JEBALA SE!
"Dobila otkaz jer je previše seksi", "JuList", 04.06, (str. 48)
1535. ZAŠTITI MU BOK!
"Kuzma, što ti bi?", SloDal, 14.06, str. 33, (Igranje rukom Kuzmanovića)
1536. AU, GENITALNI ADUT!
"Gana ide na titulu", Sportski žurnal, 24.05., str 2 (fudbal)
1537. U, NAGI TALENTI! A UD!!!
"Gana ide na titulu", Sportski žurnal, 24.05., str 2 (fudbal)
1538. IZMILEO SITNI PATRLJAK GALA UDA!
"Zapalili ljude,kostima ni traga"-Osl.15.6. str.8
1539. S MALIM NI IZBOR!
"Mi nismo Brazil" (o fudbalu), V. Novosti 16.06. str. 1
1540. U, UPEO RAZDVOJEN!
"Zajedno u Evropu", V. Novosti 16.06. str. 2
1541. ČEKAJ, LEPO IM U TRGOVINI!
"Mnogi očevi kriju plate" V. Novosti 16.06. str. 24
1542. E, PRIMAJ ČEK IL' GOTOVINU!
Mnogi očevi kriju plate" V. Novosti 16.06. str. 24
1543. TI PRVOG IL' ONE IMAJU ČEK!
"Mnogi očevi kriju plate" V. Novosti 16.06. str. 24
1544. UMNI TAJE PIČKI GRO LOVE!
"Mnogi očevi kriju plate" V. Novosti 16.06. str. 24
1545. I TAJE PIČKI LOVU? MORGEN!
"Mnogi očevi kriju plate" V. Novosti 16.06. str. 24

Nikola Petkovski
1546. TA SREDIĆE VISPREN POPAJ
"Spanać protiv depresije", Blic,12.06.(str.12)
1547. POPIJ DE, NAPRAVIĆE STRES
"Spanać protiv depresije", Blic,12.06.(str.12)
1548.E POPIJ, NESTAĆE PRAVI SRD
"Spanać protiv depresije", Blic,12.06.(str.12)
1549. PA TA HRANA - DVA SLADOKUSCA
"Hladna supa od krastavaca"-Osl. 15.6.str.34.
1550. I VELI: MOGU, PRAKTIČNO JE
"Mnogi očevi kriju plate" V. Novosti 16.06. str. 24
1551. PROTIVNI ČEKAJU GOMILE
"Mnogi očevi kriju plate" V. Novosti 16.06. str. 24
1552. TI ČEKAJU PRVOG MILIONE
"Mnogi očevi kriju plate" V. Novosti 16.06. str. 24

Slavko Bovan
1553. MISLIMO - BRZINA
"Mi nismo Brazil" (o fudbalu), V. Novosti 16.06. str. 1
1554. VOZIO JE UNAPRED
"Zajedno u Evropu", V. Novosti 16.06. str. 2
1555. MAJKE UČILE PO TRGOVINI
"Mnogi očevi kriju plate" V. Novosti 16.06. str. 24

Luka Pavičić
1556. IGRAM SI, BRE, DERBI OČAJA!
"Srbija ima dobre igrače", Blic,10.06.(nasl.str.)
1557. TA, ENO BRAČKI UBICA!
"Bacao 'čiket' na ribu", SloDal, 16.06, str. 6 (Bračanin lovi dinamitom)
1558. E, KOREJA KA' DIV!
"'Karioke' jedva", SloDal, 16.06, str. 39
1559. ALAIN PROST: BO!
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1560. A, SPOLNI OBRAT?
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1561. OBILNOST PARA!
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1562. OBRANO SPLITA!
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1563. JAZ ČETIRI CELINE!
"Različite cijene", Avaz 14.06.2010. (10)
1564. PODULJA LISTA KRIMINALA? GAZITE!
"Zapalili ljude, kostima ni traga", Osl.15.6. str.8
1565. O NJEZI: EROTIČAN GUŠT!
"Egzotično tuširanje", Osl.15.6 str 34

Mesud Malkoč
1566. OSTALI DRPE TONE
"Nestali torpedo" (moli se posteni nalazač...)-Av. 16.6. poslj.str.
1567. PROLETIO! DESANT?
"Nestali torpedo" (moli se posteni nalazač...)-Av. 16.6. poslj.str.
1568. STOP! DETONIRALE.
"Nestali torpedo" (moli se posteni nalazač...)-Av. 16.6. poslj.str.
1569. SPRINTA, ODLETEO.
"Nestali torpedo" (moli se posteni nalazač...)-Av. 16.6. poslj.str.
1570. I STRINEM NA PUTU
"Neum pun turista"-AV.16.6. nasl str.
1571. KRENU RAZNE OBLOGE,I TO:TUŠ.
"Zašto bole noge i trnu ruke"-Av. 16.6. 42.str.
1572. GROZNO,U TRENUTAK OBELIŠ.
"Zašto bole noge i trnu ruke"-Av. 16.6. 42.str.
1573. DOK TI PRAZNIK, SAKSIJE NEDOVOLJNE.
"Otkriven zasad indijske konoplje"-Av.16.6. str.17.
1574. ZAKON DIVLJINE:DISKRETNO POSIJ "AK"
"Otkriven zasad indijske konoplje"-Av.16.6. str.17.
1575. OSPORE RAT, BA. DEGUTANTNO!
"Protestna nota Beogradu" (o hapsenju b.borca armije BiH)-Osl.16.6. nasl.str.

Miroslav Lazarević
1576. МИСТОИЧАРИ – ТО АПРИЛИЛИ!
"Siroti mali političari", «Ало!»,11. јуни 2010, страна 1
1577. ОСВЕТЛИЋЕ ИКОНЕ ПОБ ДА!
"Neće biti podele Kosova"«Ало!», 14. јуни 2010, страна 1
(Одговор на изјаву Хашима Тачија)
1578. СРБИН ТИМИРИ, А ЗАМЕРА ДОНЕТОМ!
"Zabranite ministrima odmore" «Ало!», 15. јуни 2010, стр. 1(Срби, учите од Хрвата, у Хрватској због кризе укинути годишњи одмори члановима владе)

ЈУЧЕРАШЊИ ПРЕГЛЕД АНАГРАМА

Sinoć u tem Somboru nije bilo struje, tj. u mom kraju, tako da opravdano kasni pregled jučerašnjih ostvarenja anagramista. Do sada je sastavljeno 1527 anagrama. Sve smo bliže rekordu. Juče je sastavljeno 92 rada. Možemo primetiti da je Luka radio udarnički, a ostali su značajno pomagali.

Luka Pavičić
1436. DUH SPLITA TE MENTORI ETIKE!
"Studenti 'pomeli' arhitekte", SloDal, 14.06, naslovnica
(Uz natječaj za zapadnu obalu u Splitu)
1437. DAL' PRAVA BINA?
"Plava bandira", SloDal, 14.06, str. 18 (Priznanje splitskoj Plaži Bačvice)
1438. PAO BIK: JEDAN-ZERO!
"Pobjeda iz Korena", SloDal, 14.06, str. 33
(Uz trijumf Slovenaca nad Alžirom)
1439. MA, TKO IZBI ŠUT?
"Kuzma, što ti bi?", SloDal, 14.06, str. 33, (Igranje rukom Kuzmanovića)
1440. PARTIZAN IL' BALIJE?
"Talijani bez Pirla", SloDal, 14.06, str. 34
1441. AL' BRUKE UDA!
"Ruka budale", SloDal, 14.06, str. 35
(Engleski cinizam:Linč Greena u medijima)
1442. PUT IZAZOVA IL' U TRK!
"Prozivka za titulu", SloDal, 14.06, str. 37
(U 'predvečerje' stoljeća Hajduka)
1443. U SPLITU MI SAZIDANA!
"Spaladium 'Za istinu'", SloDal, 14.06, posljednja
1444. TO MNOGE SISKE!
"Seksi nogomet", 24 sata, 14.06, str. 2-3 (Pornoglumice igrale u toplesu)
1445. IDEJA: BIRAHU IBICU! A JALTU?
"Rehabilitacija u Dubaiju", Svijet 09.06.2010. (17)
1446. ZNALI PROP'O DIV - AUTO!
"Punto vozi do aprila", VečNov, 14.06. str. 1
(Prestanak proizvodnje u Kragujevcu)
1447. POSMATRAJ TKO VARA!
"Povratak majstora", VečNov, 14.06. str. 4
1448. SERONJE VIRTUALNO PROPUŠILI!
"Orlovi srušeni pri poletanju", Blic, 30.strana.
1449. KIM I FALŠ-ULOGA DAVNINE!
"Nikad više gola na filmu", Avaz 14.6. poslj.str. (kaze KIM Katral)
1450. KRHKA LUKAVOST REVIZIJI!
"Hrvatska u velikoj krizi", Osl.14.6. str.12
1451. OPET PRODIKE - BOLJKE RADNIKA!
"Kako prebroditi ponedeljak", VečNov, 14.06. str. 46
1452. O, UDARIO ME MRAK!
"Umiremo od raka", SloDal, 14.06, str. 2-3 (Žitelji Bola zbog HEP-ove trafostanice)
1453. U, BRE, LUDAKA!
"Ruka budale", SloDal, 14.06, str. 35 (Engleski cinizam u medijima)
1454. BLESAVI UM INI UKALJ'O BRAK!
"Sekirom ubila ljubavnika", Blic,10.06.(str.14)
1455. A, LEKTORA MEDIJA NA SUNCE!
"Nauci nedostaje reklama", Novosti,11.06.(str.5)
1456. MAŠA SUDIONIK ORGIJA!
"Šakira donosi magiju", BLic,10.06.(str.36)
1457. JEDI POVRĆE, PA TREN SPASI
"Spanać protiv depresije", Blic,12.06.(str.12)
1458. DAKLE, TAJNO HTELA KA' PROFI POZE!
"Hajdi pokazala perfektno telo", Blic 12.06, str 25.
1459. TU, REŽIM REKLAME, NE?
"Kerume, ne želim rat", SloDal, 15.06, naslovnica (Direktor novog prvoligaša Splita gradonačelniku)
1460. SKVIČI TAJ SANADER!
"Jadranka, 'čisti' sve!", SloDal, 15.06, str. 3 (Akcijama DORHa i USKOKa)
1461. NEK TI PRILAGODI NASLOV!
"Nelikvidnost galopira", SloDal, 15.06, str. 22
1462. ANALIZA: LICA RATUJU!
"Talijani u Alcarazu", SloDal, 15.06, str. 29 (Uz Italija - Paragvaj 1:1)
1463. ZNACI NAJAVE POHOD!
"Honda vozi Japance", SloDal, 15.06, str. 29 (Uz Japan - Kamerun 1:0)
1464. PLES BALUNA I GOLOVA!
"Poulsena boli glava", SloDal, 15.06, str. 29 (Uz Nizozemska - Danska 2:O)

Željko Dimović
1465. NARAVNO KRIJU MI PIĆE
"Ne rakijam po vrućini" (kazala tv-voditeljka Marijana Mićić), Alo 13.06. dodatak "Razbibriga
1466. SKINEMO GOSTE
"Seksi nogomet", 24 sata, 14.06, str. 2-3, (Pornoglumice igrale u toplesu)

Nikola Petkovski
1467. TEK MNOGO SISE
"Seksi nogomet", 24 sata, 14.06, str. 2-3, (Pornoglumice igrale u toplesu)
1468. NE MARI, PIĆU VINO. KRAJ!
"Ne rakijam po vrućini", Alo 13.06. dodatak
1469. NU, NAJAVI KROMPIRIĆE
"Ne rakijam po vrućini", Alo 13.06. dodatak
1470. TO ŠIZIK TUMBA
"Kuzma, što ti bi?", SloDal, 14.06, str. 33 (Igranje rukom Kuzmanovića)
1471. BRUKA UDELA
"Ruka budale"SloDal, 14.06, str. 35
1472. U, BRUKA DELA
"Ruka budale"SloDal, 14.06, str. 35
1473. BILANS OTPORA
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1474. I STALNO PROBA
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1475. ALBINO PORAST
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1476. OBILAN PORAST
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1477. PORAST OBLINA
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1478. PRISTAO BALON
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1479. PALI OBOSTRAN
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1480. O, LOPTA SRBIMA
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1481. A SONI PORTABL
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1482. BITNO PORASLA
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45

Jovan Novaković
1483. BRUTALNO, PLANA NIOTKUDA!?
"Toplotni udar na Balkanu" (Blic, 15.06.)
1484. DA, TO INKUBATOR, PLANU LAN.
"Toplotni udar na Balkanu" (Blic, 15.06.)
1485. AKUTNO: BRUTALNO PALI DAN.
"Toplotni udar na Balkanu" (Blic, 15.06.)

Mirko Rančić
1486. JESI ČIGRA A I BOMBARDER!
"Srbija ima dobre igrače", Blic,10.06.(nasl.str.)
1487. BIA:KRV UKALJA I BOLESNI UM
"Sekirom ubila ljubavnika", Blic,10.06.(str.14)
1488. VIDIMO NEKI NISU DOBRO KRALI?!
"Imovinu sakrili kod rodbine", Blic,11.06.(str.2)
1489. VRLI,LEPO UGOJEN BITNIK!
"Klepton u Breginoj vili" (Klepton se udebljao sudeći po fotkama), Blic,11.06.(str.23)
1490. MECENA DAO,AL' NIJE STRUKA!
"Nauci nedostaje reklama", Novosti,11.06.(str.5)
1491. BRZ NEST'O PRE VREMENA!
"Smrt vreba neoprezne", Novosti,11.06.(str.25)
1492. KARAJ ONOG I SIŠI MUDA
"Šakira donosi magiju", Blic,10.06.(str.36)
1493. KAO DA SNIMAŠ I ORGIJU
"Šakira donosi magiju", Blic,10.06.(str.36)
1494. IGRAJ DAMSKI UŠAO I ON
"Šakira donosi magiju", Blic,10.06.(str.36)
1495. POPAJ:DA,VI STE PRESREĆNI?!
"Spanać protiv depresije", Blic,12.06.(str.12)
1496. DOKLE POZE,FOTKE?P ATRIJAHALNA?
"Hajdi pokazala perfektno telo", Blic 12.06, str 25.

Zdenko Capan
1497. RODILA ZA JAK LEP POHOTAN EFEKT!
"Hajdi pokazala perfektno telo", Blic 12.06, str 25.
1498. EVO, BRZ, NESPRETAN MRE!
"Smrt vreba neoprezne", Novosti,11.06.(str.25)
1499. VOLJENA RIBA BI U KLIMAKSU!
"Sekirom ubila ljubavnika", Blic,10.06.(str.14)
1500. JES, KAO I UM NEANDERTALCA!
"Nauci nedostaje reklama", Novosti,11.06.(str.5)
1501. PRESIT VAPEĆI PRDNE: SOJA!
"Spanać protiv depresije", Blic,12.06.(str.12)
1502. E, BRUKALA UD!
"Ruka budale", "SloDal", 14.06, (str. 35)

Slavko Bovan
1503. A UKLONIMO SPORAZUME
"Zapelo samo u Mokrinu" (nema sporazuma o izboru direktora škole), V. Novosti 15.06. str 20
1504. AMO UKLONI SPORAZUME
"Zapelo samo u Mokrinu" (nema sporazuma o izboru direktora škole), V. Novosti 15.06. str 20
1505. OMA UKLONI SPORAZUM (oma - odmah)
"Zapelo samo u Mokrinu" (nema sporazuma o izboru direktora škole), V. Novosti 15.06. str 20
1506. BLATO I SPARNO
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1507. SRBI, ONA LOPTA
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1508. SABRAN O LOPTI
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45
1509. TOPLO BIRAN AS
"Sport na obali", V. Novosti 15.06. str 45

Dinko Prašelj
1510. POSLE BI RADA? MOŽETE NAĆI TUČU!
"Ne bude li meča, tražit ću posao", JuList, 04.06, str. 42
(Izjava boksača Stjepana Božića na kraju karijere)
1511. U VIDU, ZATO DAVNO POBRALA MIROVINE!
"Obrat: Vlada uvodi porez na imovinu", JuList, 11.06, str. 07
1512. OTUD I VEZA: DAVNO POBRALA MIROVINU!
"Obrat: Vlada uvodi porez na imovinu", JuList, 11.06, str. 07
1513. ONI, NAJ-LIKOVI, VRAŠKI VOLE HRAM!
"Ima i vrlo školovanih vjernika!", JuList, 31.05, str. 22
1514. ZAPOSLITI I DJEVOJKE: BAR SE KREŠE!
"Dobila otkaz jer je previše seksi", JuList, 04.06, str. 48
1515. ZAPOSLITI DJEVOJKE: BARI SE, KREŠE!
"Dobila otkaz jer je previše seksi", JuList, 04.06, str. 48
1516. JEZICI: PRCI, NUŽDA TOG JEST SRANJE!
"Guzice naprijed, stražnjice stoj", Novi list 22. 05., Pogled str. 2
1517. DANI TUGE, A TI - NULA!
"Gana ide na titulu", Sportski žurnal, 24.05., str 2 (fudbal)

Ljubica Bilalović
1518. I NEMOĆ I OČAJ OPSEŽNO MAKNI!
"Način na koji se može pomoći" – Avaz 14.06.2010. (9)
1519. 'OĆEMO NEŽNO A I PO MAJČINSKI!
"Način na koji se može pomoći" – Avaz 14.06.2010. (9)
1520. ČELNICI, TERAZIJE!
„Različite cijene“ - Avaz 14.06.2010. (10)
1521. I TRANZICIJE LEČE!
„Različite cijene“ - Avaz 14.06.2010. (10)

Mesud Malkoč
1522. A, LJUTITI PAGANI. DAKLE, ZLO I SRAM.
"Zapalili ljude,kostima ni traga"-Osl.15.6. str.8
1523. SMICALICE UBOJICE?-UPRAVO,GLUPAK!
"Krim-policajac pucao sebi u glavu"-Osl.15.6 str.12
1524. SMILJO, ANA, MANJE GOSTIJU!-E, POVEĆAJTE!
"Ljetovanje postaje nemoguća misija"-Osl. 15.6. str.19
1525. A, DANAS: DOSTA KRUHA, PLAVAC
"Hladna supa od krastavaca"-Osl. 15.6.str.34.
1526. GUŠTA,RATO:NJENE OČI!
"Egzotično tuširanje", Osl.15.6 str 34
1527. U NJEN OGRTAČ? E, A ZAŠTO?
"Egzotično tuširanje", Osl.15.6 str 34

понедељак, 14. јун 2010.

СЛИКЕ САВЕ СТОЈКОВА У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ

Samostalna izložba somborskog slikara Save Stojkova, na kojoj će biti predstavljeno 20 radova tog umetnika, biće otvorena 15. juna u kući kralja Petra Prvog u Beogradu.
Na izložbi će biti predstavljeno 20 slika rađenih tehnikom ulje na platnu, velikog formata, a na otvaranju će biti prisutan i umetnik Sava Stojkov.
Autor izložbe je Milan Kličković, a izložbu će otvoriti predsednik opštine Savski venac Tomislav Đorđević.
Sava Stojkov je jedan od najpoznatijih slikara srpske naivne umetnosti sa tendencijama fotorealizma. Pored samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, učestvovao je i na 550 grupnih, a dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja.
Najznačajnije nagrade koje je dobio su Velika nagrada bijenala u Milanu 1980. godine i nagrada Prvog bijenala Jugoslovenske naivne umetnosti u Svetozarevu, nagrada za životno delo i Masarikova nagrada u Pragu 1996. godine.

Luka Pavičić
1378. O. FINIJI KVALITET!
"Jeftini kilovati", Politika 12.6.str.10
1379. TA KEŠ TE OSNAŽI!
"NATO steže kaiš", Politika, 12.6.str.3
1380. JAVI MU MERODAVNO: U GOL!
"Vudu magijom na Orlove",Alo 13.06. dodatak "Sport" (Nakon utakmice Srbija-Gana 0:1)
1381. A, PAMTE TEORIJE!
"Metereopatija", Oslob. 13.6. str.31
1382. OK, PRIMIĆE RUJNA VINA!
"Ne rakijam po vrućini", Alo 13.06. dodatak "Razbibriga (Kazala tv-voditeljka Marijana Mićić)
1383. IŠAO SAN STARLETI
"Nata se istrošila", Svijet 09.06, str. 12
1384. I NAŠA SI STARLETO!
"Nata se istrošila", Svijet 09.06, str. 12

Slavko Bovan
1385. PRIJAĆE KARMINU VINO
"Ne rakijam po vrućini" (kazala tv-voditeljka Marijana Mićić, Alo 13.06. dodatak "Razbibriga)
1386. PRE NOĆI - JAK RUM I VINA.
"Ne rakijam po vrućini" (kazala tv-voditeljka Marijana Mićić, Alo 13.06. dodatak "Razbibriga)
1387. DA, I VERUJ OVOM GOLMANU
"Vudu magijom na Orlove", Alo 13.06. dodatak "Sport"
1388. POSREDNO NALAZE STAZE
"Radost za nezaposlene"Osl.13.6. str.16
1389. JEDI, PRASETINA ODMARA
"Rapsodija Mediterana", SloDal, 06.06, str. 44 (GastroNavigator u Dalmatinskoj kuhinji)
1390. ODAVŠI MU ZABADA NAJVEŠTIJE
"Ajde da vidimo šta znaju Švabe" (o SP), Alo 13.06. dodatak "Sport".
1391. PRIMORAVALI ISTE
"Posramiti rivale", SloDal, 13.06, str. 34
1392. STARI POMIRI LEVA
"Posramiti rivale", SloDal, 13.06, str. 34 (Samopouzdanje Nijemaca na SP '10)
1393. I SVIREPO LARMATI
"Posramiti rivale", SloDal, 13.06, str. 34 (Samopouzdanje Nijemaca na SP '10)
1394. PLAN PROIZVODI AUTO
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Krahujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1395. PLAN I PROIZVOD - AUTO
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Krahujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1396. PROIZVODI AUTOPLAN
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Krahujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1397. PROIZVODI NA OTPLATU
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Krahujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1398. POSMATRAO TAJ KVAR
"Povratak majstora", V. Novosti 14.06. str. 4
1399. PA I DOKTORKE KREPE BOLJI DAN
"Kako prebroditi ponedeljak", V. Novosti 14. 06. str 46.
1400. RADNIK TRPI DEO OPAKE BOLJKE
"Kako prebroditi ponedeljak", V. Novosti 14. 06. str 46.
1401. PA, DOK BOLJE OKREPITE RADNIKE
"Kako prebroditi ponedeljak", V. Novosti 14. 06. str 46.
1402. DO PETKA BOLJE OKREPI RADNIKE
"Kako prebroditi ponedeljak", V. Novosti 14. 06. str 46.

Gjoko Zoroski
1403. E, TO! MESI SINE GRUDA SVIM!
"Svingeri u osamdesetim", Avaz 12.6, posljednja

Nikola Petkovski
1404. AJ, A OPTERETI ME
"Metereopatija", Oslob. 13.6. str.31
1405. OMETA TERAPIJE
"Metereopatija", Oslob. 13.6. str.31
1406. POZDRAV: AUTO IL' PONI?
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Kragujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1407. PA, ODZVONILO PIRATU!
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Kragujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1408. MA TAJ PRASTAR K'O VO
"Povratak majstora", V. Novosti 14.06. str. 4
1409. MA TO VAJAR - PROSTAK
"Povratak majstora", V. Novosti 14.06. str. 4
1410. STAJAO MATOR PRVAK
"Povratak majstora", V. Novosti 14.06. str. 4
1411. TAJ MATOR AS KARPOV
"Povratak majstora", V. Novosti 14.06. str. 4

Ljubica Bilalović
1412. A TAJ VJEČNO NJEN!
„Tajno vjenčanje“ – Svijet 09.06.2010. (27)
1413. ILI RECI: JAHTA U ABUDABIJU!
„Rehabilitacija u Dubaiju“ - Svijet 09.06.2010. (17)
1414. A SITNIŠ OTRESALA!
„Nata se istrošila“ - Svijet 09.06.2010. (12)
1415. A SA ŠEST TRILIONA!
„Nata se istrošila“ - Svijet 09.06.2010. (12)
1416. A ETO EMA JE TRPI!
"Metereopatija", Osl.13.6. str.31
1417. MA ETO TERAPIJE!
"Metereopatija", Osl.13.6. str.31
1418. PREMETAO TE I JA!
"Metereopatija", Osl.13.6. str.31
1419. PA TEMA TEORIJE!
"Metereopatija", Osl.13.6. str.31
1420. E OPET MATERIJA!
"Metereopatija", Osl.13.6. str.31

Zdenko Capan
1421. UBIJETE DEFILE SRBA!
"Jebite se fudbaleri", Kurir, 13.06, srednje stranice (Poruka Jelene Karleuše)
1422. A OTRESALA SITNIŠ!
"Nata se istrošila", Svijet 09.06, str. 12
1423. TAJ MATOR KASPAROV!
"Povratak majstora", V. Novosti 14.06. str. 4
1424. POLUPROIZVOD INATA!
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Kragujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1425. OTPAD, IZVOR OLUPINA!
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Kragujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1426. PRDI ZA POLOVNI AUTO!
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Kragujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1427. PRIZNALI: OVO U OTPAD!
"Punto vozi do aprila" (prestanak proizvodnje u Kragujevcu", V. Novosti, 14.06. str. 1
1428. RORA: ONI SLUTILI PRVO PUŠENJE!
"Orlovi srušeni pri poletanju", Blic, 30.strana.
1429. ORONULI RIVAL OPIŠE STREPNJU!
"Orlovi srušeni pri poletanju", Blic, 30.strana.
1430. PREKALJENIK BODRIO DO PETKA!
"Kako prebroditi ponedeljak", V. Novosti 14. 06. str 46.

Ferenc Štefik
1431. O, PROŠLI SU NERVIRANJE U LOPTI
"Orlovi srušeni pri poletanju", Blic 14, 06. , str. 30
1432. POTROŠILI NERVIRANJE U POSLU
"Orlovi srušeni pri poletanju", Blic 14, 06. , str. 30

Mesud Malkoč
1433. VIDI LANA, U KIM FALŠ NOGE.
"Nikad viŠe gola na filmu"-(kaze KIM Katral),Av 14.6. poslj.str.
1434. IH, RAZVALIT" USKOK, KRIV JE.
"Hrvatska u velikoj krizi"-Osl.14.6. str.12
1435. GIRICE, PATLIDŽAN? PAĆENIK!
"Pikantna pileća džigerica"-Recept dana-Osl.14.6. str.41